Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте аз съм нова тук но прочетох почти цялата информация за деца с проблеми в говора и развитието.Ходили сме къде ли не по лекари логопеди и психолози детето проговори много късно на 4год. и до днес не говори чисто като неговите връсници не знае едно стихче или песен а аз се занимавам много с него но идва момент в който и аз не мога да помогна.Всички специалисти казват че му няма нищо и може да се дължи на недостиг на кислород при раждането но колкото повече расте забелязвам че не може и да запаметява.Пил е какви ли не лекарства а от 1год. е само на Пирамем.Моля ви ако някой тук е имал подобни проблеми нека сподели или ми даде съвет към кого да се обърна.Благодаря на всички който ще се опитат да ми помогнат.

# 1
 • София / Пловдив
 • Мнения: 8 067
Здравей!

С детето работи ли логопед?
Не говоря за епизодични прегледи, а за системни занимания, които ще дадат резултат. Във форума пишат страхотни логопеди, ако искаш можеш да се свържеш с тях. Ето координати на Пумпелина, там са Нина и Съни.

адрес: София 1111, България
кв. Гео Милев, ул. Чар 2
тел. : (02) 870 33 89
мобилен: 0878 988 626; 0878 988 621
e-mail: pumpelina@speednet.bg

# 2
Да ходихме на логопед преди 2год. но казаха че е още рано.Тази година отново опитахме два до три пъти седмично от септември до януари напредък никакъв казват ми че развитието  на речта му е като на 2-3год. той не може да подрежда правилно думите в изречението не може дори да повтори по мен изречение от четри думи без да им размени местата

# 3
 • София
 • Мнения: 1 615
Да помогна не мога, но искам да попитам нещо, защото доста се изненадах. Казваш "Всички специалисти казват че му няма нищо...", а после "Пил е какви ли не лекарства а от 1год. е само на Пирамем". Това последното хич не ми звучи като за "няма нищо" Sad

# 4
 • Мнения: 3 815
Основното е че с детето трябва да работят специалисти /логопеди и психолози/. Ако може да ги посещава ежедневно. Моето дете е на 5 год. и 3 месеца и още и една дума не казва. Работи с логопед от година и половина. Напредъка му е в разбирането на нещата, във възприемането им. Слуша и изпълнява. Но не говори. Има задръжка и засега няма отключване на говора.
Желая ви успех. Постоянство трябва и търпение. Не го сравнявай с другите деца на неговата възраст. От това само боли. Приеми го каквото е.

# 5
 • Анкх-Морпорк
 • Мнения: 3 392
Логопеди, които са ви казали, че е рано, не са били подготвени да работят с детето.
Проговарянето идва от обучение и общуване, а хапчетата без постоянна работа с логопед и психолог няма полза да се пият.
Хапче за проговаряне, както и за поумняване, няма.
Моето дете не говори, но не съм съгласна да му давам лекарства.
Работата с подготвен логопед е като игра, на децата им харесва.

# 6
от изследванията който сме правили няма нищо обезпокояващо или поне така казват но той не издаваше звук до 3год. и първите лекарства който е пил бяха депакин по-късно разбрах че те са за епилепсия нямаше ефект от тях после минахме нае финалепсин а на края на пирамем и може би от тях започна да издава звуци а по късно и думи но непознат човек трудно може да му разбере аз също понякога.Истината е че никой не може да каже на какво се дължи и как да го лекуваме Доц.Чавдаров беше първият специалист при който го заведох и ми каза че ще започваме с най-леките лекарства за да видим с кое ще се повлияе детето.

# 7
аз също съм против хапчета но преди 2год.имаше празник в градината за 8март на репетицията ми се обадиха да изляза от работа и да си го прибера отидох и го видях да седи самичък на една маса и да плаче не искам дори да си спомням този ден имахме си цял език от жестове и когато се прибрахме той плака цял следобяд и ме попита защо не може да пее като другите / да не говоря че и до момента не мога да го оставя да играе с деца те сякаш усещат че е по-различен/ и тогава тръгнахме по лекари аз съм от Монтана доста малък град тук му казваха какво ли не в началото дори и най-страшното

# 8
 • Враца
 • Мнения: 155
Здравей, ако си от София защо не опиташ при ОЛЯ от логопедичен център "Логос", мисля че тя ще може да ти помогне. Тя пише и във форума.

# 9
 • Враца
 • Мнения: 155
 Това е адреса  ако искаш виж и в интернет какво пише за него
София

ул. Леонардо да Винчи” № 1 /срещу Райфайзен банк/

Служебен тел: 02/843 74 30

GSM  0896/811 262 – Олга Георгиева – ogeorgieva@abv.bg

GSM 0887/377 516 – Валентина Кисьова - vkisyova@dir.bg

# 10
 • София
 • Мнения: 1 615
Миличкото детенце - и на мен ми се доплака от тази случка в градината Sad Все пак е добре, че ходи там сред връстници, а не се изолира! Успех в търсенето на верния специалист и по-нататъшната борба!!!

# 11
 • в края на града
 • Мнения: 4 304
Вече са ти дали правилния съвет - трябва работа с логопед и психолог. Дано намерите добри специалисти, успех ви желая!

# 12
 • В подножието на Витоша
 • Мнения: 2 233
А детенце има ли други проблеми-поведенчиски например или нещо друго, което да ти е направило впечетление, затруднения при прохождането и др.?

# 13
за съжаление както вече писах съм от Монтана града е малък и не разполага със специалисти сега опитвам чрез център за ресурсни учители но и там ми затварят вратите казват че е за деца със по-тежки увреждания а най-доброто за него е да мине на кумисия да го отложа от училище тази година пък да не би да се оправи до следващата.Но на мен не ми се ще и да помисля за отлагане той е доста контактен и е свикнал с тези деца ще му е по-лесно с тях от колкото с съвсем непознати

# 14
 • в края на града
 • Мнения: 4 304
Ама с никакъв специалист ли не работи? Няма ли начин да ходите на логопед, ако трябва и в друг град (ако няма в Монтана), поне да ви даде насока за работа и да работите вкъщи. Говорът няма да се изчисти с лекарства, бъдете по-настоятелни  в търсенето на рехабилитатори. Дано намерите, още веднъж успех ви желая!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт