Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Испания
  • Мнения: 1 327
момичета, кажете ми откъде вадихте медицинско свидетелство?
с направления ли минавахте по кабинетите? накрая лекуващия ви лекар ли прави заключенията?
изобщо ако може повече инфо, моля ви

# 1
  • На първо място в телефона на дъщеря ми :)
  • Мнения: 919
Тъй като във всеки регион изискванията са различни, най-добре е да попиташ в ОЗД какви медицински изискват точно, за да нямаш проблеми след това.
При нас медицинските бяха като за брак (васерман и СПИН) + печат от тубдиспансера и от психото, че не се водим на отчет там.
Направихме ги в частна поликлиника, за да станат по-бързо, но със същия успех можеше да ги направим и при личния си лекар. Просто щяхме да повисим малко повече пред кабинетите, но пък щяхме да си спестим солидна сум пари. Въпрос на избор. Но, пак казвам - това е при нас в Бургас.

# 2
  • Мнения: 148
Ние също ги правихме в частна клиника,  кожен лекар, лекар по вътрешни болести, СПИН, Васерман. Бележка от туб и психодиспансера и това е.

Медицинските свидетелства са готови бланки, но ние се чудихме какви точно да вземем - дали такива за сключване на брак, или такива за шофьори hahaha
Което и да е върши работа.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 13 518
СПИН и Васерман са платени изследвания, така че няма значение къде ще ги направиш.
Медицинските трябва да са като за встъпване в бракпрегледите, а не бланката/, само че в 3, а не в 2 екземпляра.

# 4
  • София
  • Мнения: 2 722
Два или три екземпляра за медицинските зависи за кой град. Навсякъде са различни изискванията.Ние вадихме по 2 броя медицински за брак + СПИН и Васерман, отделно тубдиспансер и психо.

# 5
  • Мнения: 179
момичета, кажете ми откъде вадихте медицинско свидетелство?
с направления ли минавахте по кабинетите? накрая лекуващия ви лекар ли прави заключенията?
изобщо ако може повече инфо, моля ви
Първо отидох при личния лекар и той попълни 1 брой мед. свидетелство -като за работа. Написа  клинично здрава от името на очен ,УНГ,невролог, кожен и тн. Даде ми направление за Спин и Васерман. Дадох кръв ,но въпреки направлението за издаване на сертификат ще трябва да платя 15 лв. + потребителка такса. Без направление  -манту и бележка от тубодиспансера-10 лв. Психиатър- бележка 10 лв. Като и двамата сложиха по един печат и в медицинското. Току що попитах социалната за броя на мед. - каза че ми трябва само един оригинал. Тя ще си направи копия . Доколкото разбирам навсякъде имат различни изисквания. Дано съм   полезна.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт