Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Варна
 • Мнения: 1 952
Здравейте на всички !
От няколко дни по една от Варненските медии върви кампания за набиране на средства за Велина Докова на 5 г. . Детето се нуждае от кардиологична операция. Това, което видях във сайта, направен от родителите е, че са се свързали с клиника в Лайпциг и приема на детето им е насочен за 01 - 02.03.2008 г. Тоест нямат много време за организация.

Ето сайтът на детето: www.velina.lifeme.net
Ето част от обръщението на родителите:
"
 Пишат ви родителите на Велина Докова , на пет години от Варна.

    Нашата история е дълга, но ще се опитаме по-накратко да ви я разкажем.

Второто ни дете се роди нормално, след спокойна бременност, без стресове и напрежение. Няколко часа след раждането се разбра, че посинява, не искаше да суче, беше вяла и отпусната. Веднага бяха пуснати изследвания и се оказа, че сатурацията й е под 10%. Незабавно бяхме преведени в детска реанимация в Университетската болница-“Св.Марина”.След ехографски преглед се установи, че детето е с много тежък сърдечен порок, липса на тимус, ниско ниво на калция в кръвта. Това бяха съмнения за синдром на Ди Джордж, който в последствие се доказа с цито-генетично изследване. След усилията на лекуващия я кардиолог детето беше транспортирано със самолет в Националната кардиологична болница гр.София. На шестият ден от раждането си Велина беше оперирана успешно, като се направи модифицирана анастомоза. Следоперативният резултат беше много добър, но ни предстоеше още една операция. На 1г.5м. се направи и втората операция. Беше извършена радикална корекция със затваряне на междукамерния дефект с дакронова заплатка, имплантиране на клапансъдържащ кондюит Контегра 14мм м/у дясна камера и ствола на белодробната артерия и пластика на белодробната артерия. Следоперативния период беше доста тежък, детето четири дни бе с отворен гръден кош. Имаше и съмнение за инфектиране на кондюита, защото маркерите на възпаление бяха високи, но след продължително лечение с антибиотици се нормализираха.
...

Свързахме се с Кардиологична клиника в Германия, гр.Лайпциг. Изпратихме необходимите документи,запис от последната катетеризация,ехокардиография. Тяхната оферта обаче се оказа абсолютно непосилна за нас, както и за повечето бълггарски семейства. Сумата е 45 000 евро. Подадохме документи в Националната здравната каса за получаванена формуляр Е112 с вх.№19-01-175/18,12,2007г. и все още чакаме тяхното становище. Подадохме документии в Министерството на здравеопазването/Фонд за лечение в чужбина/ с вх.№95-00-24/06,02,2008г.. Поради големия размер на сумата смятаме, че може би няма да ни одобрят и за това се объщаме към вас за помощ. А и състоянието на детето не позволява много време за чакане.От раждането си до сега е на поддържаща терапия, последните четири месеца непрекъснато е в болница с кратки прекъсвания. Това силно я стресира и подтиска, не може да общува нормално с други деца, защото страха от инфекции е по-голям от  желанието за игри и забавления. А въпреки проблемите си тя е едно нормално слънчево дете, със своите мечти и желания. Обградена е от много любов и грижа, но понякога те не са достатъчни за живота на едно дете. "

Ето и дарителските сметки:

Дарителски сметки за набиране на средства. Велина се нуждае от лечение в чужбина.
Сумата е твърде висока за нас и за това молим за вашата съпричастност морално и материално.

BGN BG32PRCB9230 1021296716
EUR BG79PRCB9230 1421296710
USD BG44PRCB9230 1121296710
BIC/ PRCBBGSF
ProCredit Bank

Не знам дали родителите са се свързали със save-darina, обаче не виждам снимките на Велина в сайта им.

Тук във Варна , М САТ са се опитали доколкото разбрах да слагат дарителски касички на някои места във Варна и ще организират благотворителен концерт на 18.02. от 18.00 ч. в Спортна Зала.
Позволих си да пусна темата тук, защото този сайт се чете от страшно много хора, които неведнъж са помагали на болни дечица и се надявам по някакъв начин , всеки който има желание да подпомогне семейството.

Ще помоля, модераторите да заковат темата поне за две седмици.

# 1
 • при децата
 • Мнения: 3 405
Да, добре ще е темата да се закове.

# 2
 • Айтос
 • Мнения: 611
Дано се съберът парите за детенцето, този форум не веднъж е доказвал че това е възможно, дано и този път успеем.
 Hug

# 3
 • гр.Варна
 • Мнения: 657
Градината на сина ми също са се включили в кампанията. Аз разбрах от там. Добре би било и репортаж по някоя от националните телевизии. Не всички гледат варненски телевизии. Вчера в групата на сина ми никой не знаеше за детето.
Не са толкова много парите ,можем да ги съберем.  Но доколкото разбрах от сайта няма много време. Операцията е насрочена за месец март!

# 4
 • Варна
 • Мнения: 479
Много се надявам и аз да се съберат парички Praynig
Не може ли все пак да се закове тая тема,че да  я видят повече хора?

# 5
 • Варна
 • Мнения: 908
Как върви кампанията във Варна???
Следите ли Варна ТВ? Нещо ново? Колко пари са събрани до момента, има ли инфо?

Темата е закована, благодарение на Татти, за което безкрайно му благодаря  Hug  bouquet Heart Eyes

# 6
 • Варна
 • Мнения: 479
Здравейте момичета,питах в съседната тема,ще питам и тук.Някой знае ли как стои въпроса с даренията от фирми,какви документи са необходими,как се отразява счетоводно и т.н.Не знам дали майката на Велина пише тук,може би не,дали са получавали дарения от някоя фирма и ако някой знае да обясни какво е необходимо.Имам приятелка,която работи в богата фирма,сутринта я питах дали биха направили дарение,тя обеща че ще пита шефа си.Някой ако е минавал по тая процедура да разкаже,моля!

# 7
 • Варна
 • Мнения: 1 952
Писах във сайта на Велина и ето какво ми отговори майката там:


"Това са сумите събрани до момента :
G32PRCB92301021296716
BGN
11077.55 0.00
14.02.08 15:49
BG44PRCB92301121296710
USD
75.00 0.00
11.02.08 16:30
BG79PRCB92301421296710
EUR
115.00 0.00
13.02.08 18:18
Това са актуалните данни към тази вечер.
Сметките са дарителски естествено с цел недопускане на злоупотреби.
Сметките са на името на Велина Георгиева Докова.
мейл за връзка g_dokov@mail.bg
За съжаление само късно вечер мога да посещавам сайта.
KrasiDokova
Майка на Велина "


Хайде, момичета, наистина семейството има много малко време да събере парите.

Аnira, може ли приятелката ти да се свърже със семейството на горния и-мейл и да предложи помоща си. За съжаление не знам как стои въпроса с дарителството. Дано някой друг да отговори.


Искам да помоля и тези, които пишат в други форуми да пуснат молбата за помощ и там.


И аз благодаря на Татти, че закова темата, дано повече хора я видят и помогнат на детето.

Последна редакция: пт, 15 фев 2008, 14:50 от prysila

# 8
 • Варна
 • Мнения: 479
Пуснах линк във Варненската тема,дано да се включат повече хора.Току що разбрах,че ще има концерт  на 18.02.08г. в Спортна зала,средствата от който ще са за малката Велина.Има и дарителски каси в мамбо и в пикадили мисля.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 908
В клонове на БТК също мисля, че има, както и в Кауфланд...
За концерта, да Simple Smile Ще пее Тони Димитрова, Ди Джей Дамян и Тутурутка. Народни танци ще има може би. За съжаление не съм във Варна сега, иначе по Варна ТВ се говори за кампанията на Велина  Peace Надявам се и някой от родителите й да се включи, или някой, който е по-добре запознат, за да даде повече инфо  Hug

# 10
 • Варна
 • Мнения: 1 952
Добра идея е за Варненската тема. Благодаря ти.
Концерта е на 18.02. от 18.00 ч. в Спортна зала. Касички, доколкото разбрах има на доста места и средствата в тях ще се отчитат в неделя. Тревожи ме това, че сумите събрани по сметките са още много малко. В сайта на Велина има и опция за плащане по електронен път , на който му е по-удобно може да я ползва.
По-горе съм дала актуални суми / от снощи /  по сметките.

в лева - 11 077.50 лв.
щ. долари - 75.00  USD
евро  - 115.00  EUR

Последна редакция: пт, 15 фев 2008, 14:58 от prysila

# 11
 • Мнения: 263
Включих се и аз и разпратих сайта на познати!
Желая ви успех и много смелост и сили!

# 12
Велинка е отново в болницата , затова родителите и не могат да отделят време за форумите - (все пак детенцето е по - важно от нас нали...) , знам че ще ги разберете ! Вярвам в добрия изход от това начинание , вярвям че ние хората сме състрадателни и най- вече вярвам че Велинка е герой и ще се пребори с всичките тези перипетии които животът и наложи да се справя на толкова крехка възраст  Praynig НЕКА ВСИЧКИ ПОМОГНЕМ ПОВЯРВАЙТЕ МИ ТОВА СИ СТРУВА !!!

Последна редакция: пт, 15 фев 2008, 20:05 от anikris

# 13
Здравейте момичета,питах в съседната тема,ще питам и тук.Някой знае ли как стои въпроса с даренията от фирми,какви документи са необходими,как се отразява счетоводно и т.н.Не знам дали майката на Велина пише тук,може би не,дали са получавали дарения от някоя фирма и ако някой знае да обясни какво е необходимо.Имам приятелка,която работи в богата фирма,сутринта я питах дали биха направили дарение,тя обеща че ще пита шефа си.Някой ако е минавал по тая процедура да разкаже,моля!
Нужно е да са подпише Договор за дарение. Между представител на фирмата и законен представител на детето. При получаването на дарението, законния представител на детето подписва Благодарствено писмо, с което удостоверява, че дарението е извършено. Ми това е.
Ако е необходимо форлаге на документите, мога да помогна.

# 14
момичета нека всички тук отидем на концерта

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт