Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100004981568974

Мнения: 301
Момичета във вас ми е силата моля помагайте.Половинката иска да направим покрекло ,а аз незная как.Моля ви дайте  идеи Praynig
Цитирай


Мнения: 7 473
Само това намерих  Rolling Eyes  http://www.receptite.com/recepta.php?r=3701

И това:

Покрекло

От току- що закланото прасе по Коледа се вземат дреболиите - черен , бял дроб , черва , стомах и т.н. и месо което е останало като обрезки оттук- оттам . Всичко се вари в голям съд така както си е - на едри парчета с дафинов лист , сол на вкус и една глава червен лук разполовена на две. След сваряването , всичко се реже на малки парченца и се запържва в голям съд като се прибавят всякакви подправки , но най- вече сухи червени стрити чушки , чубрица и счукани скилидки скилики чесън . След запържването яденето е готово за консумация.

« Последна редакция: чт, 14 фев 2008, 19:31 от L е о »
Цитирай

София

Мнения: 5 000
и още едно...
http://www.jotev.hit.bg/gotwar/sudjuci.html#ПОКРЕКЛО_Белоградчик
Цитирай

http://www.facebook.com/profile.php?id=100004981568974

Мнения: 301
Много сте бързи !!!
Благодаря ви много Hug
Цитирай

София

Мнения: 443


Покрекло

От току- що закланото прасе по Коледа се вземат дреболиите - черен , бял дроб , черва , стомах и т.н. и месо което е останало като обрезки оттук- оттам . Всичко се вари в голям съд така както си е - на едри парчета с дафинов лист , сол на вкус и една глава червен лук разполовена на две. След сваряването , всичко се реже на малки парченца и се запържва в голям съд като се прибавят всякакви подправки , но най- вече сухи червени стрити чушки , чубрица и счукани скилидки скилики чесън . След запържването яденето е готово за консумация.
По същия начин го правят свекърва ми и майка и. После го слагат в буркани и стерилизират. Много е вкусно. Някъде го наричат "спържа".
Цитирай

София

Мнения: 3 387
И аз го знам като "спържа", покрекло за пръв път чувам, но явно за всеки край е различно. Smile Благодаря за рецептата, баба ми го правеше на времето, но уви никой вече не знае рецептата/папкането е по-лесно от приготвянето/, така че веднага си я записвам рецептата. Hug  bouquet Спомням си, че в това което го правеше баба ми имаше и праз лук.
Цитирай

http://www.facebook.com/profile.php?id=100004981568974

Мнения: 301
Цитат
Благодаря за рецептата, баба ми го правеше на времето, но уви никой вече не знае рецептата
При мен се получи същото нещо.Баба го правеше навремето ,а сега милото иска,а аз незнаех как става приготвянето.Но благодарение на вас мисля че ще се справя
Благодаря   bouquet
Цитирай

София/Младост

Мнения: 100
Ммм да, и моята баба прави, но не всяка година,даже скоро не е правила, но и тя го прави с праз лук, става много вкусно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.