Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 14 фев. 2008, 12:49 ч.
  • Преглеждания  62 919  Мнения  30  Онлайн  1
Отговори
  • DE
  • Мнения: 5 928
Предлагам ви една много лесна рецепта със сьoмга, любима на моите мъже.

Продукти за 4 порции:

800 гр. сьомга филе (без кожа)
400-500 мл. готварска течна сметана - неподсладена. Може и нискомаслена.
сол
черен пипер
сух копър
сух чесън (по желание)

Сьомгата се посолява добре, посипваме и с черен пипер и копър. Ако обичате чесън, сложете малко сух чесън, но аз го пропускам, за да не доминира вкусът му. Нареждаме в йена тава.

 Залива се със сметаната, почти да покрие рибата.

Печем на умерена фурна 60 минути или на силна фурна 45 минути. Рибата е готова, като сметаната добие зачервена коричка. Сервираме с гарнитура от картофено пюре, задушени картофи, паста без сосове, ориз със зеленчуци, задушен грах, задушен зелен боб или зелена салата.

Сьомгата става много вкусна, сочна и се топи в устата. Децата много я харесват също.

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 14:08 от Сбъдваща мечти

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Имам много сьомга във фризера, обаче е пушена, това проблем ли ще е?  newsm78
И още един въпрос имам - йената захлупваш ли с капак или не при печенето?

# 2
  • DE
  • Мнения: 5 928
Сьомгата трябва да е прясна за тази рецепта. Пушената става хубава със сметана като сос към паста. Пробвай.

Тази рецепта я пека в тава - незахлупена, за да се запече добре. Ако я захлупиш, сложи по-малко сметана.

# 3
  • Мнения: 7 300
тъкмо мислех да търся рецепти за сьомга и ето тази звучи страхотно. благодаря ти, ще се пробва    bouquet

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 576
Оле! Колко вкусно изглежда! Непременно ще се пробва.

# 5
  • Варна
  • Мнения: 1 619
Имам много сьомга във фризера, обаче е пушена, това проблем ли ще е?  newsm78
И още един въпрос имам - йената захлупваш ли с капак или не при печенето?
Ах, аз пушената е обожавам върху препечени филийки с кръгче лимон отгоре. А тази рецепта със сметана обезателно ще я пробвам.

# 6
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Сбъдваща мечти, правила съм риба филе по този начин, не точно сьомга. Става превъзходна!  Hug

# 7
  • Мнения: 2 152
Незнаеш само как го обичам това ястийце Heart Eyes. Мммммм ... довечера сме на ресторант и ще хапна сьомга със сметана

Отдавна искам и аз да си приготвя сама, но незнаех как се прави соса

Благодаря много за рецептата. При първа възможност ще си я сготвя  chef  chef

# 8
  • Мнения: 6 039
И аз търсех рецепта за сьомга, много вкусно изглежда, ще пробвам  chef  bouquet

# 9
  • Torrevieja,España
  • Мнения: 1 505
Хайде и аз да се наредя на опашката,че ще пробвам това изкушение.
 Hug

# 10
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 1 454
Ихаааа, ето ми го неделния обяд Wink. Мерси Simple Smile

# 11
  • Vienna, AUT
  • Мнения: 533
Сбъдваща мечти, невероятно изглежда   bouquet. Със сигурност ще я пробвам в близките дни. Предполагам ще стане и със замразен или пресен копър, че аз сух не ползвам  newsm78

# 12
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
[Ах, аз пушената е обожавам върху препечени филийки с кръгче лимон отгоре.

А, да, и ние също, ама когато е в разумни количества. А ние купихме 3кг риба, без кожа и кости.  Crazy
Няма да захлупвам и аз тогава, нека се изсуши и попие сметаната.  Peace

# 13
  • Варна
  • Мнения: 1 644
Страхотна рецепта - задължително ще се пробва Hug

# 14
  • weltweit
  • Мнения: 6 144
Досега винаги съм правила сьомгата на скарата или грил-тигана и сметановия сос си го приготвям отделно с малко синьо сирене. Ще пробвам и твоята рецепта - още по-лесна и вкусна ми изглежда.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт