Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Момичета, регистриран потребител съм, но въпросът е ужасно деликатен, тук четат мои познати и предпочитам да съм като анонимен потребител.
Имам добър съпруг. Свестен, не създава особени проблеми, обича и мен, и децата. Огромните ни проблеми напоследък са за пари.
Аз имам добра професия, доходите ми, макар и не постоянни, са добри.
Съпругът ми има свой бизнес. Потъващ при това. Страх ме е да си помисля колко точно пари дължи на партньори, колко неплатени вноски по заема си има, от колко време не е плащал заплати на работници, колко невнесени осигуровки има  ooooh!
Пари на  практика не внася в семейството доста отдавна, но по- лошото е, че и от моите доходи започнаха да изтичат пари към непрекъснатите дългове на фирмата ooooh!
Напоследък е ужасно. Всички знаете колко много средства са необходими за четиричленно семейство, прибавете за разкош и заеми /ипотечен- за жилището, и още един/, стоки на изплащане, наем за офис, осигуровки  ooooh!
Стисках зъби и мълчах. Криво ми е, когато ми се обаждат хора, на които дължи пари, когато вече не ни търсят наши приятели /от безпаричните хора някои бягат, сякаш е заразно/, реве ми се когато  всеки спечелен лев потъне в поредната дупка.
Той все ми казва, че ще стъпи на краката си, но напоследък все повече затъва ooooh!
Миналата седмица ми каза- затварям, разпродавам всичко и отивам в чужбина. Съвсем изкрейзих.
Не че няма да се справя с двете деца /имам подкрепта на майка си/, не че няма да се спрявам и със сметките, но умирам само при мисълта, че той няма да е до мен. Знам какъв е процентът на разводите при разделените при подобни обстоятелства хора.
Въпреки всичко ужасно много го обичам- заедно сме от 15 години, не сме се разделяли за повече от седмица. Той е любовта на живота ми, баща на двете ми прекрасни деца.
Ужасно съм объркана. Поставих му ултиматум- да определи срок, в който да изплува от кашите, и  ако не се справи- да се оправя както намери за добре.

Последните дни се бях обнадеждила- дойде нова поръчка, сякаш се появи слънце на хоризонта, и хоп- вчера- авария, при която отново спрял производството. Изкрейзих  #Cussing out
Съмсем ми кипна днес- обади ми се мой клиент, който ми каза, че хонорарът ми е дал на мъжа ми. Звъннах му- сумата изобщо не е малка, ще платя половин вноска по единия заем, и той ми призна, че я е изхарчил. За фирмата  #Cussing out
Започнах да се замислям, че ме лъже. Ако докато бях бременна ме е лъгал, з да не ме тревожи, сега защо?
Ужасно, ужасно ми е зле. Помагайте...

# 1
 • Мнения: 1 008
Поредното доказателство,че само с любов не се живее. Има и такива моменти. А и човекът мисли за варианти, примерно да замине в чужбина,не е като да си лежи и да реве. А ти защо си против заминаването? Не става ясно какъв е бизнеса му, но щом не върви,а той може да продаде всичко, с парите ще си оправи бакиите,а като замине ще започне на чисто.

# 2
 • Мнения: 2 556
Няма ли вариант да продадете каквото и да е имущество и да попълните най-належащите липси?

# 3
 • Мнения: 607
  Леле..... Е то освен с разбиране, с какво да помогнем??? Представям си какво ви е. Сега и осигуровките се увеличиха - държавата събира пари за мерцедеси, че има нов модел.... Проклета държава, не ти се позволява да се развиваш....

# 4
 • Мнения: 3 009

Миналата седмица ми каза- затварям, разпродавам всичко и отивам в чужбина. Съвсем изкрейзих.

Поставих му ултиматум- да определи срок, в който да изплува от кашите, и  ако не се справи- да се оправя както намери за добре.Защо се ужасяваш от първото, а второто /прощавай за израза/ да му биеш шута не те ужасява?

Все пак работа навън е алтернатива за изплуване от ситуацията. Защо не помислите за подобна в БГ?
Трудното ти е, но се опитай да видиш реална възможност за изход, без да поддаваш на емоции. После ще се справяш с тях.
Дано се оправят нещата!

# 5
 • Мнения: 2 556
Задължително трябва да седнете и да направите една равносметка точно какви задължения имат, към кого и кои са най-належащите за изплащане. Това си го знаете и без аз да го казвам, но е важно да поговорите и с някой по-разбиращ - счетоводителя ви, адвокат или др. лице, което знае повече от вас по въпроса. А за изплащане на задълженията помислете с какви авоари разполагате, или имущество, което би могло да бъде продадено. Аз друг начин не виждам, защото каква е ползата съпруга ти да замине, а ти да останеш тук и всички да търсят теб за пари? Дано имате късмет!

# 6
 • София
 • Мнения: 317
Мъжа ти явно смята, че има начин бизнеса да изплува. Вероятно смята че твоите доходи обезпечават донякъде семейството и може да рискува. Така както го описваш, моментът е сериозно критичен. Опитай да разбереш какви планове прави и какви съображения го водят.

# 7
 • Мнения: 14 987
Проклета държава, не ти се позволява да се развиваш....

Ахам. И едни нахални работници се навъдили напоследък, все за заплатите си реват!  #Cussing out

Страх ме е да си помисля колко точно пари дължи на партньори, колко неплатени вноски по заема си има, от колко време не е плащал заплати на работници, колко невнесени осигуровки има  ooooh!

# 8
 • Варна
 • Мнения: 1 876
Щом бизнеса затъва, не го чакайте съвсем да се зарови в калта. Спасете каквото е станало, огледайте се за друга възможност тук и ако тогава не стане, краен изход- чужбина. И не се ужасявай толкова, можете да отидете всички макар и не още в самото начало.
Мисли за всичко като за преходен период, как ще отмине и как задължително ще се наредят нещата. Нали сте здрави, обичате се, останалото.... са просто пари!  Peace

# 9
 • Мнения: 1 431
Седнете и поговорете сериозно с мъжа си.
Какви точно задължения има. Ако наистина бизнеса му не върви - по-добре да пуска кепенците наистина. Не знам какъв е бизнеса му, но щом има оборудване все ще успее да покрие по-голямата част от задълженията си. Дано да покрие всичко. А ако остане нещо за покриване - поомислете от какво можете да се лишите - примерно ако имате 2 коли - можете да продадете едната, да си оправите задълженията. А после като се видите с пари пак ще се оборудвате. Ако имате някой имот в провинцията дето не ви трябва също можете да го продадете. Вече зависи от това какво са задълженията.
Защо не помисли мъжа ти да си намери работа в Бг? Ако е свикнал да е шеф сигурно ще му е кофти да работи някъде като наемник, ама като временно положение и това е вариант.
Иначе да държи бизнес, който не печели и дори намалява ресурсите на семейството е доста неразумно.

# 10
 • France
 • Мнения: 665
Напълно те разбирам, Лоло22. И ние сме  производители. Миналото лято фалирахме, защото клиентът не си плати / няма да коментирам причините- те бяха комплексни/. Чуството е ужасно, направо смразяващо. Кредити, заплати, осигуровки, наеми.... за нас нямаше пари дори и за храна. Мъжът ми искаше да замине за чужбина- виждаше му се единственният вариант. Не стига това, а и имахме дразги заради едно негово занимание. Стигна се почти до раздяла....Но, мъжът ми успя да спаси банкрута, с огромни усилия. Заслугата ми е, че му повярвях и останахме заедно, с цената на неговото отсъствие от къщи и самотните дни и вечери аз с детето в чужд град, без близки и приятели / ние сме от Сф, но живеем в провинцията/. Сега все още не сме добре, т.к има още много кредити да се изплащат, но на фона на това, през което минахме, сме екстра.
Разказвам ти нашата история, за да ти вдъхна кураж и смелост, т.к. трудностите ви тепърва предстоят. За съжаление, ще се наложи да приемеш факта, че приятелите се познават в лоши моменти. Ние разбрахме кои са наши приятели.... на висока цена, но това да ни е кахъра.
Оказва се, че най- добре се чустваме заедно, колкото и да ни е трудно.
А приказката, че от високо се пада най-болезнено, е вярна.
Ако искаш да споделиш още нещо, пиши на лични. Минах по този път........

# 11
 • Мнения: 292
Мисля,че мъжът ти се е ориентирал много добре към затваряне и работа в чужбина.Аз бих подкрепила подобно предложения и бих се зарадвала дори,че се взема в ръце.

# 12
 • Мнения: 2 556
Кое му е добро на това ориентиране, ако човекът оставя зад себе си сума ти дългове? Нещата са описани като трудни за разрешаване именно заради натрупани задължения. Каквато и работа да подхване в чужбина, няма да ги оправи, по не бързо. По-добре каквото може, да се оправя именно в България. А ако нещата са опрели до това да няма друго решение - да, тогава сигурно всеки ще предпочете да иде в чужбина.

# 13
 • София
 • Мнения: 33
Много сложна ситуация Лоло. Първо седнете и направете една равносметка - колко пари се дължат, има ли вариант за връщане, какви са перспективите пред тази фирма като дейност, бъдещи поръчки, клиенти, развитие, дали разпродажбата на фирмата е единствен вариант - дали няма възможност да потърсите съдружник, който срещу приличен процент би вложил средства, за да стъпи производството на крака и да се развие в бъдеще. Това е може би най-практичният и безболезнен вариант- само доколко е изпълним - незнам. За мен тази история със заминаване в чужбина ми звучи много несериозно - дай да зарежа всичко и да избягам. Ако искаш разкажи повече- може нещо по-смислено да ни дойде наум  Peace

# 14
 • София
 • Мнения: 596
Всичко около вас изглежда доста сложно,но все пак много зависи какъв точно е бизнеса му,защото има и такъв момент,че може сега да не се справя съпругът ти,но в перспектива може да се подобрят нещата...Пиши повече-хранителни стоки или други произвежда?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт