Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 15 фев. 2008, 14:47 ч.
  • Преглеждания  2 589  Мнения  22  Онлайн  1
Отговори
  • Русе
  • Мнения: 48
Това ми е въпроса-сдобих се с една тиква(още не е умряла)и искам да е за малкия звяр.Мисля да я сваря на пара,да добавя захар,да пасирам и това във форми за лед,после да прехвърля кубчетата в голяма кутия и да си вадя по малко когато искам.Някой може ли да ми каже дали е добре така,правили ли сте го или е по-добре стерилизирана в бурканчета.
Не съм се занимавала с правене на зимнина и не знам как се стерилизира каквото и да е.Ако ми е погрешна идеята за фризера,моля кажете как става това с бурканите,благодаря!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 157
Аз съхранявам тиквата във фризера сурова-обелена и нарязана на парчета.

# 2
  • Мнения: 1 061
Аз съхранявам тиквата във фризера сурова-обелена и нарязана на парчета.

Аз също така и си я разделям на порций за едно хранене. Слагам в торбички - после вадя, варя и храня  Peace

# 3
  • София
  • Мнения: 1 699
Може просто да я настържеш и да я замразиш. След това става и за пюре, и за баничка...   chef

# 4
  • Русе
  • Мнения: 48
Като я извадя от фризера,веднага без размрзяване ли да я варя/пека?Чудя се дали няма да стане на каша и запазва ли си вкуса

# 5
  • София
  • Мнения: 1 699
Като я извадя от фризера,веднага без размрзяване ли да я варя/пека?Чудя се дали няма да стане на каша и запазва ли си вкуса
Не размразяваш, направо готвиш!  Peace

# 6
  • Мнения: 217
Не се размразява и се слага във вряща вода при варене. Peace

# 7
  • Хаджи Димитър
  • Мнения: 211
Като я извадя от фризера,веднага без размрзяване ли да я варя/пека?Чудя се дали няма да стане на каша и запазва ли си вкуса

Аз я изваждам от фризера и директно я правя на пара.Става супер. Peace

# 8
  • Plovdiv
  • Мнения: 152
Аз съхранявам тиквата във фризера сурова-обелена и нарязана на парчета.

Аз също така я съхранявам,вадя си по едно или две парчета,варя ,пюрирам ,примерно за две,три хранения.

# 9
  • Бургас
  • Мнения: 9 334
Снощи се занимавах с такава дейност.Аз обаче трета зима вече си я варя и след това замразявам във фризера.Първата зима я замразявах на кубчета за пюретата,но след това в пликове за фризер.Слагам за едно хапване-Тери си я обича за следобедна закуска.Обаче варя без захар,защото тиквите ми са домашни и много сладки/така натюр си ги хапваме/.

# 10
  • Смолян
  • Мнения: 257
Аз я направих в бурканчета:сварих тиквата с моркови и дюли и малко захар. Направих комбинация тиква с дюли,тиква с моркови или дюли с моркови пасирах, насипах в бурканчета и стерилизирах.Сега взимам претоплям и давам.

# 11
  • София
  • Мнения: 15 564
Аз съхранявам тиквата във фризера сурова-обелена и нарязана на парчета.

  И аз така Peace

# 12
  • София
  • Мнения: 9 954
Може просто да я настържеш и да я замразиш. След това става и за пюре, и за баничка...   chef
умно предложение

# 13
  • Бургас
  • Мнения: 879
Аз също я замразявам сурова нарязана на парчета.

# 14
  • София
  • Мнения: 5 778
Аз имам настъргана сурова замразена във фризера.
Обаче свеки е направила сварена и пасирана, стерилизирана в бурканчета, без захар. Супер естествено сладка е и така ми е най - удобно - направо отварям бурканчето и давам. Малкия направо обожава така тиквата.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт