Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

Русе

Мнения: 48
Това ми е въпроса-сдобих се с една тиква(още не е умряла)и искам да е за малкия звяр.Мисля да я сваря на пара,да добавя захар,да пасирам и това във форми за лед,после да прехвърля кубчетата в голяма кутия и да си вадя по малко когато искам.Някой може ли да ми каже дали е добре така,правили ли сте го или е по-добре стерилизирана в бурканчета.
Не съм се занимавала с правене на зимнина и не знам как се стерилизира каквото и да е.Ако ми е погрешна идеята за фризера,моля кажете как става това с бурканите,благодаря!
Цитирай

София

Мнения: 157
Аз съхранявам тиквата във фризера сурова-обелена и нарязана на парчета.
Цитирай


Мнения: 1 061
Аз съхранявам тиквата във фризера сурова-обелена и нарязана на парчета.

Аз също така и си я разделям на порций за едно хранене. Слагам в торбички - после вадя, варя и храня  Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 699
Може просто да я настържеш и да я замразиш. След това става и за пюре, и за баничка...   chef
Цитирай

Русе

Мнения: 48
Като я извадя от фризера,веднага без размрзяване ли да я варя/пека?Чудя се дали няма да стане на каша и запазва ли си вкуса
Цитирай

София

Мнения: 1 699
Като я извадя от фризера,веднага без размрзяване ли да я варя/пека?Чудя се дали няма да стане на каша и запазва ли си вкуса
Не размразяваш, направо готвиш!  Peace
Цитирай


Мнения: 216
Не се размразява и се слага във вряща вода при варене. Peace
Цитирай

Хаджи Димитър

Мнения: 188
Като я извадя от фризера,веднага без размрзяване ли да я варя/пека?Чудя се дали няма да стане на каша и запазва ли си вкуса

Аз я изваждам от фризера и директно я правя на пара.Става супер. Peace
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 152
Аз съхранявам тиквата във фризера сурова-обелена и нарязана на парчета.

Аз също така я съхранявам,вадя си по едно или две парчета,варя ,пюрирам ,примерно за две,три хранения.
Цитирай

Бургас

Мнения: 9 203
Снощи се занимавах с такава дейност.Аз обаче трета зима вече си я варя и след това замразявам във фризера.Първата зима я замразявах на кубчета за пюретата,но след това в пликове за фризер.Слагам за едно хапване-Тери си я обича за следобедна закуска.Обаче варя без захар,защото тиквите ми са домашни и много сладки/така натюр си ги хапваме/.
Цитирай

Смолян

Мнения: 257
Аз я направих в бурканчета:сварих тиквата с моркови и дюли и малко захар. Направих комбинация тиква с дюли,тиква с моркови или дюли с моркови пасирах, насипах в бурканчета и стерилизирах.Сега взимам претоплям и давам.
Цитирай

София

Мнения: 15 565
Аз съхранявам тиквата във фризера сурова-обелена и нарязана на парчета.

  И аз така Peace
Цитирай

София

Мнения: 9 918
Може просто да я настържеш и да я замразиш. След това става и за пюре, и за баничка...   chef
умно предложение
Цитирай

Бургас

Мнения: 877
Аз също я замразявам сурова нарязана на парчета.
Цитирай

София

Мнения: 5 733
Аз имам настъргана сурова замразена във фризера.
Обаче свеки е направила сварена и пасирана, стерилизирана в бурканчета, без захар. Супер естествено сладка е и така ми е най - удобно - направо отварям бурканчето и давам. Малкия направо обожава така тиквата.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора