Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Варна - Бургас
 • Мнения: 148
Някой има ли инфо за координати на фирмите, правещи разнос на цветя рязан цвят /не в саксии/ smile3525. Моля,  newsm20ако знаете нещо, споделете, че ми трябват спешно.

# 1
 • София
 • Мнения: 2 848
Ако имаш предвид доставка, провери тук
и тук
и тук
и тук

# 2
 • Мнения: 14 971
А какво общо има "май" пловдивската регистрация, че ме загриза любопитството?  newsm78

# 3
 • Варна - Бургас
 • Мнения: 148
А какво общо има "май" пловдивската регистрация, че ме загриза любопитството?  newsm78

имах предвид, че ,доколкото ми е известно, оранжериите са някъде в Пловдив или около Пловдив

# 4
 • No Line On The Horizon
 • Мнения: 2 167
Тилия е пловдивска фирма, която се занимава с търговия с цветя и растения, озеленяване. Може би нея имаш предвид  Wink
http://www.tilia.bg

# 5
 • Мнения: 21
А какво общо има "май" пловдивската регистрация, че ме загриза любопитството?  newsm78

имах предвид, че ,доколкото ми е известно, оранжериите са някъде в Пловдив или около Пловдив
Аха, ясно! То беше близко до акъла - Пловдив, оранжерии, пловдивска регистрация... Нищо, че шЕфьора е от Чирпан, а камиона е регистриран в Бургас, цветята са някъде от Македония (само на около 300 километра от Пловдив, тоест - около)... Ама на бас, че гумите са видински!

# 6
 • Варна - Бургас
 • Мнения: 148
Не, мила, гумите са втора употреба, внос от Германия.
Как намирате как да се сдъвчете във всяка една тема, бе, момичета?
Повтарям, че доколкото ми е известно, цветя рязан лист с добро качество, т.е които не са с кухи цветове и не са увяхнали, още преди да ги аранжираш, се отглеждат някъде в региона на Пловдив. Логично е камионите, които правят разнос на едро на тези цветя в цяла БГ да са с Пловдивска регистрация. Поне моята логика е такава.
Извинявам се, ако съм засегнала някого. Тук темите в този форум се пускат, доколкото знам, за да споделяме опит и да си помагаме с каквото можем, т.е да сме позитивно настроени към отсрещната страна, още повече когато вземаме отношение по някой въпрос.

# 7
 • Варна - Бургас
 • Мнения: 148
Тилия е пловдивска фирма, която се занимава с търговия с цветя и растения, озеленяване. Може би нея имаш предвид  Wink
http://www.tilia.bg

Много благодаря, точно това имах предвид. smile3525 smile3525 smile3525 smile3501 smile3521

# 8
 • Мнения: 14 971
Как намирате как да се сдъвчете във всяка една тема, бе, момичета?
Повтарям, че доколкото ми е известно, цветя рязан лист с добро качество, т.е които не са с кухи цветове и не са увяхнали, още преди да ги аранжираш, се отглеждат някъде в региона на Пловдив. Логично е камионите, които правят разнос на едро на тези цветя в цяла БГ да са с Пловдивска регистрация. Поне моята логика е такава.


Логично е също, когато някой моли за помощ, да си изложи ясно както проблема, така и въпроса. За да може желаещият да ти помогне да го направи, а не да хвърля боб какво точно ти трябва. И в кой град.  Mr. Green
Уважавайте първо хората, към които се обръщате, пък тогава пискайте и те да ви уважават.  Peace

# 9
 • Варна - Бургас
 • Мнения: 148
Извинявам се, че не съм била достатъчно изчерпателна при "изясняването на проблема си", но реших, че е ясно за какво става въпрос. Моя грешка. Просто не исках да досадя с дълъг пост. На мен изложението вми се стори кратко и ясно.
Бих искала да кажа, че уважавам всяка от вас, съфорумки. И не си спомням случай, в който да съм се заяждала с някой.

# 10
 • Мнения: 21
Цитат от Как да задаваме находчиви въпроси?:

Преди да попитате

Преди да зададете въпрос по електронна поща, в новинарска група, или на интернет базиран разговор, направете следното:

   1. Опитайте се да намерите отговор, претърсвайки мрежата.
   2. Опитайте се да намерите отговор, прочитайки наръчника/указанията.
   3. Опитайте се да намерите отговор, прочитайки често задаваните въпроси (FAQ).
   4. Опитайте се да намерите отговор чрез изследване или експериментиране.
   5. Опитайте се да намерите отговор като попитате опитен приятел.
   6. Ако сте програмист, опитайте се да намерите отговор, прочитайки изходния код.

Задавайки въпроса си, покажете факта, че сте свършили първо тези неща; това ще помогне за доказателство, че не сте ленив сюнгер и не губите времето на хората. Още по-добре, покажете какво сте научили от извършването на тези действия. Обичаме да отговаряме на въпросите на хора, които демонстрират, че могат да се поучат от отговорите.

Търсете навсякъде в Гугъл - и сред страниците, и сред групите - с текста на съобщенията за грешки, които сте получавате. Така може направо да стигнете до начина за справяне с пречката, или пък до пощенски списък, чрез който да получите отговор. Дори и да не откриете нищо полезно, добре е когато търсите помощ да споменавате, че сте търсили в Гугъл с еди-коя си дума или израз, но не сте намерили нищо, което да ви изглежда полезно.

Подгответе въпроса си. Премислете го отново. Прибързани въпроси получават необмислени отговори или никакви. Колкото повече успеете да покажете, че сте вложили мисъл и усилия в решаването на проблема си преди да го поставите пред другите, толкова по-вероятно е наистина да получите помощ.

Пазете се от поставянето на погрешни въпроси. Ако попитате нещо, основано на погрешни предположения, е много вероятно г-н Случайният Хакер да ви отвърне с безполезен и буквален отговор, докато си мисли "Тъп въпрос ...", с надеждата да се поучите от факта, че сте получил точно това, за което питате, а не това, от което се нуждаете.

Никога не предполагайте, че имате право на отговор. Нямате; в крайна сметка, не плащате за услугата. Ще заслужите отговора, ако го заслужите, задавайки въпрос, който е съществен, интересен, и провокиращ творческата мисъл - такъв, който безусловно допринася за опита на общността, вместо пасивно да изисква познанията от другите.

От друга страна, добро начало е да демонстрирате, че сте в състояние и желаете да помагате в достигането до решение. На въпроси като "Може ли някой да ме ориентира в насоката?", "Какво липсва в примера ми?" и "В коя връзка/интернет страница трябва да проверя?" е по-вероятно да бъде отговорено, отколкото на "Моля посочете конкретната процедура, която трябва да следвам", защото ясно показвате, че наистина желаете да завършите процеса ако някой просто ви насочи в правилната посока.

 Формулирайте си въпросите пределно ясно

Многословните/неясни въпроси се считат за безотговорна загуба на време. Хората, които е вероятно да ви дадат полезен отговор са съответно и най-заетите (и не само защото самите те поемат повечето работа). Тези хора са алергични към безотговорната загуба на време и съответно към не-прецизните въпроси.

По-вероятно е на получите полезен отговор ако сте прецизни по отношение на това, какво очаквате да направят отговарящите (да посочат насоки, да изпратят код, да проверят добавката ви, и т.н.). това ще концентрира техните усилия и ще ги ориентира безусловно за горната граница на времето и енергията, които ще изразходят, за да ви помогнат. Това е добре.

За по-добро разбиране на света, в който живеят експертите, считайте експертизата за изобилен ресурс, а времето за реакция за оскъден. Колкото по-малко абсолютно време изисквате, толкова е по-вероятно да получите отговор от някой изключително напреднал и много зает.

Така че е полезно на рамкирате въпроса си с цел минимизиране на времето, необходимо на експерта, за да го запълни - но това често не е същото като да опростите въпроса. Така например "Ще ме ориентирате ли за насоки към добри обяснения на Х?" е обикновено по-коректен въпрос от "Ще ми обясните ли Х, моля?". Ако разполагате с някакъв код, който не работи, е по-разумно да помолите някой да обясни какво не е наред, отколкото да попитате някой да го оправи.

Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 13:09 от fidanka111

# 11
 • Мнения: 14 971
Извинявам се, че не съм била достатъчно изчерпателна при "изясняването на проблема си", но реших, че е ясно за какво става въпрос.

Понеже оставаш с впечатление, че се заяждам с теб, опитай се да погледеш с чужди очи първия си пост, както и заглавието и виж кое е ясното в питането ти.
За да ти помогна, ще ти обясня аз какво видях.

Някой има ли инфо за координати на фирмите, правещи разнос на цветя рязан цвят /не в саксии/

Така, търсят се фирми, които разнасят рязан цвят. Това е ясно. Къде, обаче?  newsm78
Поглеждам заглавието, а там пише "май с камиони с пловдивска регистрация". Това не ми дава никаква информация. Камионите може да са, но може и да не са с пловдивска регистрация. Но, каквата и да е регистрацията, не е сигурно дали има изобщо някаква връзка с фирмата-доставчик. Или производител, какво се търси всъщност? Също може видинска фирма да разнася с камиони със софийска регистрация, що не?
Тогава поглеждам към аватара ти, там пише "местожителство Бургас-Варна", което още повече ме обърква. Ясно, че въпросните цветя ти трябват, но къде, къде?  Thinking
В Бургас може да ги карат пловдивски камиони, във Варна - кърджалийски, що не?
А колко простичко можеше да се попита "Бихте ли ми дали координати на фирми, които произвеждат и/или разнасят рязан цвят в еди кой си град?".
Не е зле, преди някой да избълва кашата, циркулираща в главата му, да се опита да я поподреди малко. Това е просто малък жест на уважение към хората, които ще я прочетат. И чието време ще загуби в главоблъсканици и последващите уточнения, пояснения и междуличностни обяснения.
Последните ми думи не са отправени само към теб, а към всички, които пускат безсмислени и объркани постове, а после се цупят на забележките...  Peace

Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 14:20 от Как' Сийка

# 12
 • Варна - Бургас
 • Мнения: 148
 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501

Благодаря ви, момичета. Вече ми стана ясно как да задавам въпроси.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт