Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 2 722
Гледахте ли ОФ на Карбовски днес и какво мислите за предаването и начина по който той го поднася?
На мен ми идва ле-е-екичко направена за идеята история. Или главата не може да ми го побере.  newsm78

# 1
 • София
 • Мнения: 9 408
СПАМ
Дай съвет с 2 деца как отделяш 1 час за карбовски? newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 2
 • София
 • Мнения: 2 722
Чакам да го качат в Нетера и ще пусна линк.
Втрещена съм не от историята, която за мен е съшита с бели конци, а от финалните обобщения на Карбовски.

СПАМ - Фоксче, като мен - отиваш на гости на баба или си я довеждаш у дома, издаваш разпоредба, че това ти е важно, а тя да си гледа любимите внуци и готово.

# 3
 • Мнения: 2 172
Гледах го оттук-оттам. Стана ми гадно, че Карбовски,освен,че си слага ръцете в някаква драма,както обикновено - в случая - педофил в едно селско семейство, ами и го омеси с осиновяването. За заключенията му не бях пред телевизора, ако имам възможност ще го гледам пак.
Абе, с една дума, осиновителите бяха виновни за всичко. Майката го била, недохранвала, натоварвала го с работа, освен всичко друго.И подтекста беше, че е, защото е осиновителка , а не рожденна майка...

# 4
 • София
 • Мнения: 2 722
Предаването "Отечествен фронт", излъчвано на територията на България, е временно свалено от сайта по молба на продуцента
на предаването. За допълнителна информация отправяйте вашите запитвания и въпроси на email адрес:
otechestven_front@teleman.us

Няма да може да се гледа пак. Основното което жестоко ме издразни, беше тезата на Карбовски, че не бива да се вадят децата от домовете, щото едва ли не на тях си им е добре там, а иначе попадат в ръцете на педофили. И финала на предаването, за това, че за капак на всичко тъпата ни дължава сега и приемна грижа е въвела, да се плаща на хората за да е.ат децата от домовете.  #Cussing out
Спирам, че ще наруша бон тон.

# 5
 • Мнения: 2 084
Не съм го гледала. Това, което прочетох ме изненадва и отвращава.

# 6
 • Велико Търново
 • Мнения: 42
За допълнителна информация отправяйте вашите запитвания и въпроси на email адрес:
otechestven_front@teleman.us

Вместо да публикуваме линк към предаването тук, защо не пратим на посочения мейл линк към тази и още дузина теми от нашия форум?

# 7
 • София
 • Мнения: 1 843
Абе, с една дума, осиновителите бяха виновни за всичко. Майката го била, недохранвала, натоварвала го с работа, освен всичко друго.И подтекста беше, че е, защото е осиновителка , а не рожденна майка...

Не го гледах. Заета бях с далеч по-лековати и прозаични дела като това да обърна внимание на детето си.  newsm78
Но, ако акцента наистина е бил този, господин Карбовски, който като цяло харесвам, защото има голяма уста, макар и не винаги на място, да беше се запитал кой е позволил осиновяването на това дете???
Доколкото знам, не ги раздават на кило...

# 8
 • Стара Загора
 • Мнения: 61
И на мен не ми хареса. Излезе все едно ,че всички които вземат деца от домовете го правят или защото искат да ги използват по някакъв начин или заради месечната издръжка.

# 9
 • Мнения: 847
Гледах го отчасти ... някак напоследък нищо не мога да изгледам от начало до край Wink Верно, че предвид това, че ние сме осиновители, темата нагарча, обаче мен лично не ме подразни - 1. за съжаление извратени си има и това се случва с деца изобщо, осиновени или не ... винаги съм се чудила в щатите, дето от филмите им излиза, че едва ли не всяко второ дете е сексуално насилвано в детството си, пълни ненормалници ли са масово, а те просто говорят по темата - тук се мълчи и си мислим, че изроди няма ... 2. не гледах изводите и обобщенията накрая, въобще не стигнах до там, обаче чух едно изречние, което споделям - беше от сорта, че идеята му е за антипод на сълзливите призиви едва ли не бързо да осиновим всички деца от домовете, станали така модни напоследък ... от желание да се покажем колко сме благородни доста се говори напоследък за осиновяването ей така просто, в медиите сякаш се подценява като сериозен акт, за който  е необходимо обмисляне, отговорност и чиито последици се носят цял живот; 3. ами наистина не са ги проучвали тези!!! - момчето е осиновено 86г май ... то тогава не е имало проучване от социалните, децата са ги давали директорите на домовете ... - порочно си е от всякъде - затова сега нас ни проучват три месеца, разпитват за всичко, избират за конкретното дете от всички ни - дано сегашната система не допуска да се промъкне някой изрод!

ПП. Благодаря на Норе, изгледах и края ... Надявам се, че Карбовски не е достатъчно информиран по-погрешка! Това с връзката с днешните приемни семейства е повърхностно и доста нечестно! Той не е проверил как работи системата днес, а рови случай от преди 20 години, когато нещата са били коренно различни - това е осиновяване, на практика без проучване от органи на властта - и сравнява с приемните семейства (?!) - непочтено е! лесно се правят сензационни изводи така ... Без финала това предаване имаше някаква идея, макар и не толкова значима в общ план, но последното определено възмути и мен.

Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 21:33 от marrymaroon

# 10
 • Мнения: 2 416
Отвратена съм от заключенията на Карбовски в края на предаването! Confused Да, в миналото не е имало проучване! Да, тогава са се търсили деца за родителите, а не родители за децата! За съжаление информираността на Карбовски, относно осиновяването и приемната грижа, стига само до там! Confused А може и да е наясно, но целенасочено да изопачава нещата, гонейки евтина сензация и мелодрама!
Страховете, които Карбовски изтъква по повод приемната грижа, са напълно неоснователни! Семействата се проучват от социални работници, психолози и социални работници обучават бъдещите приемни семейства, комисия определя, дали хората са подходящи за приемни родители и накрая - социалните работници следят отблизо детето и приемните родители дълго време, след като то е отишло в новия си дом. Същевременно се работи с детето и с приемните родители, като се цели по-плавния и лек преход и за двете страни.
Познавам психолози и социални работници, работещи с приемни семейства. Категорично заявявам, че става дума за изключителни професионалисти, които не биха си затворили очите в случай, че усетят нещо нередно!

Предаването е качено в арената:
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=caa2a933446520dc2 … 96fc6f3601d967e4b

Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 19:55 от _Hope_

# 11
 • София
 • Мнения: 2 722
Оф, отдъхнах си, че не само аз съм го приела криво и непрофесионално направено. Брагодаря на Норе, че го е намерила из мрежата и че е помогнала на marrymaroon да разбере от къде идва гнева ми  Wink

# 12
 • по пътя на светлината
 • Мнения: 2 291
Заключенията му бяха крайни.......

# 13
 • Мнения: 737
Абе как така преди 20 години да е нямало проучване? Баба ми е осиновена преди 65 и е имало проучване. После тя е осиновила вуйчо ми преди 34 години и за него е имало проучване, което даже е продължило две години след като той е бил осиновен, защото е бил с детска церебрална парализа и олигофрения. Може да са се търсели деца за родителите, но проучване е имало.
Да, винаги може да се случи някой да има нечисти намерения, но това и в днешно време се случва (примерно продаването на деца в Гърция или пък плащането за да се осинови здраво българче).
Гледах предаването. Доколкото видях, жената беше от ромски произход. В случая, тя като е разбрала е оставила мъжа си и дори е водила дела. Повечето ромски жени на нейно място щяха да махнат детето и да си останат с мъжа. Не разбрах защо сина и се оплаква и от нея. Биела го е - ама в България в често срещан боя с възпитателна цел. Карала го е да носи вода от двора - ами щом няма вода в къщата е нормално. Имах чувството, че момчето е там само за да се опита да вземе пари от някого.
По принцип харесвам Карбовски, но този път явно не беше проучил достатъчно нещата.
Колкото до това, че приемните семейства си вземат деца, само за да си ги изнасилват... нямам думи. Точно при приемните семейства "шанса" е много по-малък, защото те минават обучение проведено от психолог и социални работници. Едва ли един обучен за целта психолог няма да разбере ако кандидатите имат подобни мотиви.
То по неговата логика не трябва и да раждаме, защото има случаи и на бащи насилници.
Трябва да направи едно предаване с щастливи осиновени и приемни деца и да види, че са много повече.

# 14
 • Мнения: 2 123
Любовта на Карбовски към уродливите истории не е от вчера.
За съжаление, показаното, за мен си е чиста истина, освен всичко друго за още по-голямо съжаление не мисля че е единичен случай...

Да бъдем честни, у нас, който не е подал документи за осиновяване, той не е минал въпросното проучване и то с "добра оценка". Трябва човек да е със силно изявени психични дефекти (на мен лично ми е известен 1 единствен такъв случай), за да получи отказ да бъде вписан в регистъра. А който е попаднал в регистъра, рано или късно бива одобрен за осиновител, според изискванията си разбира се.

Също споделям и изводите накрая на предаването  Embarassed. Припомнете си, няколкото случая, които бяха изнесени преди месец за приемните семейства - две деца са били върнати на втория ден престой при приемното семейство. Това какво ви говори... въпреки обученията, въпреки 3 пъти по-сериозното проучване.

Пишещите тук мами, далеч не са представителна извадка за осиновители и приемни родители.  Представените осиновители в предаването също не са (според мен). Просто масовият случай е някъде по средата

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт