Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

БГ - София

Мнения: 7 796
Как се прави туй прословуто филмово ядене?
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
До колкото знам се прави от зрял червен или черен боб със няколко вида чили и говеждо месо на късчета.
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
Ако ме изчакаш до утре, че бакалския тефтер не е у мен ще ти пусна една рецепта. Незнам дали точно това е оригинала, ама у дома всички много я харесват.
 Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 707
чакаме, чакаме, бобът е приготвен вече..
ама като е чили е люто, нали?
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 796
Ще те изчакам с нетърпение  Wink .
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
Люто е да, ама можеш да контролираш лютивината. Аз слагам кайенски пипер, който е сносно лют. И поради достатъчно свободно време го правя с кайма, а не с теле=ко скълцано наситно месо. Ох, не помня наизуст. Чакайте тогава до утре Very Happy
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Аz приготвям Chili con carne, ако някой се интересува от рецептата?
Цитирай

София

Мнения: 4 266
Цитат на: rosa
Аz приготвям Chili con carne, ако някой се интересува от рецептата?


В Метро, Бонжур и в някои супермакети продават подправки на KOTANYI унгарски са. Та една от подправките се казва Chili con carne върху нея има и рецепта.
Ако си пробвала "Chili con carne" в "Дон Домат", подправката докарва този вкус (не е много люта).

Аз задушавам пиле на дребни късчета и към него слагам червен боб и царевица от консерва, чушка и лук на дребно (но накрая, защото ми харесва да ми хрупат) и подправката.
Да ти е сладко (това ми напомня да приготвя и аз ... почна сюнкоотделянето)

Промяната се отнася за името на подправката малко я бях по объркала вместо KOTANYI бях написала KOTKANY (KOTKANI)
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Цитат на: Desem
Да ти е сладко (това ми напомня да приготвя и аз ... почна сюнкоотделянето)

Упс, благодаря ти zа рецептата. Всъщност имах предвид, че, ако някой се интересува от нея, мога да я напиша също.
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
Най-сетне се включвам и аз - нямах ток  Very Happy
 между другото въпросната подправка , която продават в Бонжур ( и не само) става чудно за рецептата.
 400гр. ситно нарязано телешко (става и с кайма), 250гр. червен фасул, 600гр. домати от консерва, 3 с.л. доматено пюре, 2 глави лук, чесън по желание, 1-2 с.л. лют червен пипер (аз изплозвам кайенски), 100мл. олио, 2 с.л. зехтин, 1ч.л. кимион на зърна, 1/2 връзка магданоз, щипка мащерка, 2 стръка целина, сол и черен пипер500мл. телешки бульон.
 Боба се третира по обичайния начин с изхвърляне на води, като в последната се слагат мащерката, целината и няколко стръка магданоз. Ври на тих огън час - час и нещо. В отделен тиган се стопява маслото и се задушават лука и чесъна наситнени. Добавят се доматите и пюрето и къкрят 15-ина минути. В трета съдина се запържва месото и се подправя със сол и черен пипер. Изсипва се при лука. Изважда се боба и в тенджерата се сипват месото, доматите и лютия пипер, кимиона и бульона. Като кипне се добавя боба и се оставя на слаб огън около час.
 Пробвала съм и в гювеч - става още по-вкусно.
 Ами това е. Дано да ви хареса.
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 796
Много ти благодаря .
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.