Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 фев. 2008, 15:15 ч.

Вече нищо не е същото.

 • 6 268
 • 54
 •   1
Отговори
Няма да ви занимавам с дълги писания. Накратко: Омъжена съм от почти 3 години. Преди това не бяхме много дълго време гаджета. Връзката ни започна много хубаво, още пазя в съзнанието си невероятните мигове изживяни с мъжа ми в началото. На сватбата бяхме най-щастливите... и около година след това. Сега се караме непрекъснато, заяждаме се един с друг. Той е толкова студен, почти не ме целува, не ми се радва. Само гледа телевизия. Не можем да комуникираме нормално, постоянно се караме. Някак си ми е омръзнало тая скука, тая незаинтересованост. Живеем като съквартиранти. Не се виждаме през деня, а вечер вечеряме, гледаме телевизия и всеки се обръща на другата страна и заспива. Не тъгувам, не ми е гадно, не се чувствам зле от това. Просто ми е тъпо, имам нужда от емоции, от любов, от някакви изживявания. Той все едно не съществува. Говорили сме по въпроса. Той казва, че преувеличавам, че си въобразявам и че това са глупости, смята, че всичко си ни е наред. Но за мен не е така. Не изпитвам нищо, чувствам се празна.
Сексът е както преди, хубаво е, но само това, сякаш само задоволяваме интимните си потребности. Имаме дете. Не искам то да чувства това, тая пустота между нас двамата. Вече нищо не е същото.

# 1
 • У дома някъде
 • Мнения: 2 231
Ами и при нас понякога е така,но просто си е до човека и навиците му.Ние постоянно се караме за компютъра,не може никой да не стои на него Close.Следователно разговорите са кратки и вниманието също.Но явно всеки човек се променя след брака и най-вече взаимоотношенията.

# 2
 • На 20 км от София, с тенденция към повече!
 • Мнения: 192
Имаше някакви кризи в брака на някакви години... да се изкажат по светнатите!
А ти самата какво приавиш за да не са такива нещата? Кога за последен път направи резервация за роматичен уикенд, кога за последно се държа мило с него и направи опит да го отмъкнеш от телевизора?

Или разчиташ че само в него трябва да е инициативата?

# 3
Аз работя до 20.00ч. вечер и въпреки всичко постоянно поемам инициативата да излезем. Събота и неделя искам да излизаме и да се забавляваме. Но вечер няма кой да гледа детето, а той в събота работи до късно. Остава ни единствено в неделя да излезем с детето. Което за мен също е чудесно, но за него това е единствения му почивен ден и го мързи да излиза. Искал да си почива. Искам да имаме по-топли отношения един към друг, нещата да са такива, каквито при старта. Дълго време говорих за това, казвах му, че имаме нужда да си говорим, вечер след като детето  е заспало да пием по чаша вино, да се любим и т.н. Отговора винаги беше един и същ: Всичко си ни е наред, преувеличаваш, не е вярно. Ами аз не го чувствам така. Имам нужда от топлина от негова страна. Вече не ми пука, не се дразня, все ми едно, абсолютно ми е безразлично. Дори на моменти не го понасям. Не понасям тая негова ленност, той няма желание за нищо, само да лежи и да гледа телевизия.

# 4
 • На 20 км от София, с тенденция към повече!
 • Мнения: 192
Изюркай го някоя събота да си вземе отпуска и отидете някъде, все пак.
По едно време и аз бях същия толуп, обаче жена ми почна да ме заплашва че ще ходи сама, да ми намеква че има и други мъже на земята... та се наложи леко да се коригирам.
Просто човека се е успокоил, понесъл по течението... почни да ходиш някъде сама - на фитнес или нещо подобно, да се замисли че не си му "вързана" и да се посъбуди малко...

# 5
 • Sf
 • Мнения: 3 261
Съгласна съм с Dembi. Не предавай щастието си само в ръцете на един човек. А и като не става с думи, започвай с действия.

# 6
 • София
 • Мнения: 144
Дълго време говорих за това, казвах му, че имаме нужда да си говорим, вечер след като детето  е заспало да пием по чаша вино, да се любим и т.н.

С говорене рядко може да се събуди такава инициативност и ентусиазъм, каквато търсиш...още повече, ако непрестанно се повтарят и описват нужди от еди си какво...
Моят съвет е ти самата да станеш инициатора на новите изживявания между вас с неочаквани изненади и жестове, които да раздвижат малко познатата семейна обстановка Peace
Разнообразявай с по нещо малко/неочаквано всеки свой/ваш ден, за да разбудиш малко връзката и да разкараш налегналата рутина...например: оставяй му палави бележки в гардероба или на нощното щафче (преди да тръгнеш за работа), купи сама желаната бутилка вино и я подреди тайничко с две чаши до леглото в стаята ви (докато той е при детето например)...покани го инцидентно/без предварителни общи планове на разходка след работа, дори за час - на място, което би го ентусиазирало и изненадало...може да подейства освежаващо и на двама ви
   

# 7
 • Мнения: 2 724
Съгласна съм с Dembi. Не предавай щастието си само в ръцете на един човек. А и като не става с думи, започвай с действия.

Мисля, че човек може да действа до време. Ако другата страна остава безразлична за действията... колко дълго може човек сам да се опитва да разнообразява ежедневието? А и разнообразието се състои не само в опитите на единия.
Може да го накара да идат на почивка, да го накара да излязат, но ако той никога не предлага нищо newsm78

# 8
 • Мнения: 3 847
Вече не ми пука, не се дразня, все ми едно, абсолютно ми е безразлично.
Не съм сигурна дали стигне ли се до описаното от теб вътрешно чувство нещата са обратими.мога да говоря само от личния си опит естествено. Аз не успях да накарам колелото да започне отново да се върти в обратната посока. Ето заради това хората не бива да оставят ежедневието да ги смачка. Ако дори само единия във връзката е нехаен и го домързи да полага усилия всичко се срива. мога да те посъветвам да си намериш някакви развлечения. Излизай с приятелки, намери начин да се забавляваш и с други хора...не само с него. Не се вторачвай в мъжа си като единствения човек на планетата с когото можеш да се смееш. Зная, че би искала всички хубави неща да ти се случват единствено и само с него, но е почти невъзможно. Намери си още една среда, освен семейната.

# 9
 • Пловдив
 • Мнения: 473
Явно твоите очаквания от него са прекалено големи, а той си мисли че това му отношение към теб е нормално. Щом секса ви е ок, си мисля, че едва ли има друга. Ти сигурно си по-романтична и искаш да продължава да те ухажва, както когато сте били лудо влюбени, докато за него това може би е отминал етап от любовта ви. В крайна сметка щом изпитваш някаква необходимост кажи му точно това от което имаш нужда, говори директно как се чувстваш, колко ти е приятно когато е по-внимателен с теб. Щом те обича ще задоволи твоите желания.

# 10
 • Sofia/ The Hague- Nl
 • Мнения: 1 760
Запиши се на курс по...испански,да речем,почни да ходиш на плуване или народни танци,запиши се в някой хор да пееш,иди на фризъор,изхвърли всичкото си белъо,което не е подходящо за показ пред друг човек и докато направиш всичко това ще видиш резултата.
Когато са изморени и недоспали на мъжете не им е до романтика.Остави го да си почине един ден и после му се радвай.  bouquet

# 11
 • Мнения: 474
Бих те посъветвала от личен опит- първо спри да му мрънкаш и недоволстваш, прекрати темата "хайде... искам да идем... искам да правим...". След това промени доколкото имаш възможности в голяма степен външния си вид, разкраси се, започни да се обличаш и киприш, излизай при първа възможност / както са писали преди мен, ходи на фитнес, на танци или каквото би ти допадало/. Така хем ти ще се зареждаш с настроение, хем ще го накараш да излезе от летаргията си в къщи. Няма начин да не му стане интересно и да не забележи, че нещо не е както обичайно. И тогава настъпва твоето време!  Laughing

# 12
 • у дома
 • Мнения: 337
Подкрепям мнението да промениш начина си на живот, така може би ще го заинтригуваш. Ще му покажеш, че не е видял всичко което си мисли от теб, това са чисто женски козове и мисля, че всяка жена го умее. Стискам палци, действай.!
Пълна промяна и не само външно, помисли си какво не харесваш  в самата себе си, сигурно има нещичко и опитай да го промениш в положителна посока. Успех Peace

# 13
 • Стара Загора
 • Мнения: 313
Ние също бяхме така и понякога все още сме, но когато му кажа, че ми е скучно в къщи, че не ми се стои да гледам телевизия и той се съгласява и излизаме да се разходим или оставяме дъщеря ни на майка ми и т.н. Искам да ти кажа, че ние имахме много проблеми заради свекървата...Те постоянно го занимават с глупости( неговите родители), не ме харесва, имала съм си любовник и да ти кажа, по някога чувствам че им се връзва на приказките...но после не ги отразява. Той знае постоянно къде съм и аз по цял ден и без това съм с детето, защото само аз си я гледам... Когато е топло излизам с приятелки, с кумата ни и така. Та исках да ти кажа, че сме семейство от 2 години почти и сме минали през какво ли, не повярвай ми... Но немога да ти кажа, как но съумях да се държа много мило и добре, макар от вътре да ми иде да изригна , заради майак му и баща му и сега вече да ти кажа съм го променила, благодарение на добрия тон и на държанието ми към него. Понякога му правя изненади, защото знам, че цял ден се е трудил, за да икара пари за нас, или каня гости в къщи, да си побъбрим с някого, а на него това му харесва. Излизаме, макар и да нямаме финансовата възможност дори и на заведение да идем вечер, се разхождаме и това е нещо... Взимаме важните решения винаги двамата и това на него му харесва, разбираш ли какво искам да кажа... Трябва да съумееш да го опитомиш както се казва, аз така реших нещата, защото и ние по едно време много се карахме за всичко. Обаче, аз го промених. И въпреки всичко, пак се сдърпваме по някога, но се разбираме... А и както казват във всяка къща има кавги и разправии. Няма къща без комин.

# 14
 • London
 • Мнения: 421
Изюркай го някоя събота да си вземе отпуска и отидете някъде, все пак.
По едно време и аз бях същия толуп, обаче жена ми почна да ме заплашва че ще ходи сама, да ми намеква че има и други мъже на земята... та се наложи леко да се коригирам.
Просто човека се е успокоил, понесъл по течението... почни да ходиш някъде сама - на фитнес или нещо подобно, да се замисли че не си му "вързана" и да се посъбуди малко...
[/quotе

 newsm10

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт