Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 фев. 2008, 17:44 ч.

Въпрос за лазанята

  • 818
  • 13
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 699
Може да ми е глупав въпроса, ама до сега съм купувала само от замразените кори за лазаня на Мис Каприз, които се потапят във вряща вода, преди да се наредят. Сега взех някакви италиански, на които има само рецепти за сосовете, но не и какво се прави със самите кори...  newsm78 И те ли се бланшират, или направо се редят?  Thinking

# 1
  • Мнения: 506
има и от двата вида и трябва да го пиша на кутията.Ако са без варене соса трябва да е повече.Аз лично дори и тези без варене ги сварявам за 3-4мин ,защото плънката,която харесваме е суха/кайма,сирене и т.н/,така само наредам плънката ,поръсвам кашкавал и запичам

# 2
  • София
  • Мнения: 1 699
Уффф, де да знам от кой вид са?  ooooh! Ще им стане ли нещо, ако ги пльосна във водица първо!?
Лоша работа, ако се изложа, че ще имам гости...  Embarassed

Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 18:01 от jane1

# 3
  • гр.Варна
  • Мнения: 678
Искаш да кажеш от сухите кори,тези дето са в кутийка?
Аз винаги първо ги бланширвам.

# 4
  • Германия
  • Мнения: 899
Нищо няма да им стане, ако ги бланшираш малко. Зависи как ги харесваш повече - по-жилави или по-меки. Без варенето стават по-жилави, а сосът трябва да ти е поне 900 мл. (бешамел, например).

# 5
  • Мнения: 111
Ако са сухи, няма проблем бланширай ги .

# 6
  • Norway\Tromsø
  • Мнения: 200
Ако са сухи, няма проблем бланширай ги .

Задължително трябва да се бланшират, иначе си остават твърди.

# 7
  • Мнения: 506
мисля,че е по-добре да ги свариш,защото веднъж ми се случи брашното/или не знам какво е това/,в което бяха въргаляни за да не се слепял имаше дъх и така би премахнала и него,освен,че ще спестиш соса  Grinning

# 8
  • Варна
  • Мнения: 1 432
Никога не бланширАм. Редя направо, ства идеално  Peace

# 9
  • София
  • Мнения: 1 039
на самата кутия има упътване как се приготвя лазаня, дори рецепта за сос има. Сухите кори не се варят, заливат се обилно със Бешамел, и те се сваряват по време на печенето във фурната. Тайната е да плува в сос! И на дъното първо сос!

# 10
  • София
  • Мнения: 1 699
Да се отчета!   chef
Бланширах ги за всеки случай и лазанята стана чудна!  Grinning
Само че аз си я правя с един мой си сос, с който правя и спагети, че нещо не ми се бърка бешамел...
Благодаря на всички!   bouquet

# 11
  • България
  • Мнения: 352
Аз ползвам готови кори, винаги италиански. В темата за кухня от Италия има рецепта на Лени, много добра. Предварително не бланширам корите. Тайната в лазанята е /както е споделила Лени/ соса РАГУ и бешамела да са повече, така, че корите да плуват.
Успех

# 12
  • България
  • Мнения: 352
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188786.msg3903638#msg3903638

Ето линк към лазанята на Лени.

# 13
  • Мнения: 506
поздравления,аз също си правя сос подобен на спагетите,но с повече неща,нещо Бешамела не ми допада

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт