Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 699
Може да ми е глупав въпроса, ама до сега съм купувала само от замразените кори за лазаня на Мис Каприз, които се потапят във вряща вода, преди да се наредят. Сега взех някакви италиански, на които има само рецепти за сосовете, но не и какво се прави със самите кори...  newsm78 И те ли се бланшират, или направо се редят?  Thinking
Цитирай


Мнения: 506
има и от двата вида и трябва да го пиша на кутията.Ако са без варене соса трябва да е повече.Аз лично дори и тези без варене ги сварявам за 3-4мин ,защото плънката,която харесваме е суха/кайма,сирене и т.н/,така само наредам плънката ,поръсвам кашкавал и запичам
Цитирай

София

Мнения: 1 699
Уффф, де да знам от кой вид са?  ooooh! Ще им стане ли нещо, ако ги пльосна във водица първо!?
Лоша работа, ако се изложа, че ще имам гости...  Embarassed
« Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 18:01 от jane1 »
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 678
Искаш да кажеш от сухите кори,тези дето са в кутийка?
Аз винаги първо ги бланширвам.
Цитирай

Германия

Мнения: 899
Нищо няма да им стане, ако ги бланшираш малко. Зависи как ги харесваш повече - по-жилави или по-меки. Без варенето стават по-жилави, а сосът трябва да ти е поне 900 мл. (бешамел, например).
Цитирай


Мнения: 111
Ако са сухи, няма проблем бланширай ги .
Цитирай

Norway\Tromsø

Мнения: 200
Ако са сухи, няма проблем бланширай ги .

Задължително трябва да се бланшират, иначе си остават твърди.
Цитирай


Мнения: 506
мисля,че е по-добре да ги свариш,защото веднъж ми се случи брашното/или не знам какво е това/,в което бяха въргаляни за да не се слепял имаше дъх и така би премахнала и него,освен,че ще спестиш соса  Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 1 432
Никога не бланширАм. Редя направо, ства идеално  Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 035
на самата кутия има упътване как се приготвя лазаня, дори рецепта за сос има. Сухите кори не се варят, заливат се обилно със Бешамел, и те се сваряват по време на печенето във фурната. Тайната е да плува в сос! И на дъното първо сос!
Цитирай

София

Мнения: 1 699
Да се отчета!   chef
Бланширах ги за всеки случай и лазанята стана чудна!  Very Happy
Само че аз си я правя с един мой си сос, с който правя и спагети, че нещо не ми се бърка бешамел...
Благодаря на всички!   bouquet
Цитирай

България

Мнения: 333
Аз ползвам готови кори, винаги италиански. В темата за кухня от Италия има рецепта на Лени, много добра. Предварително не бланширам корите. Тайната в лазанята е /както е споделила Лени/ соса РАГУ и бешамела да са повече, така, че корите да плуват.
Успех
Цитирай

България

Мнения: 333
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188786.msg3903638#msg3903638

Ето линк към лазанята на Лени.
Цитирай


Мнения: 506
поздравления,аз също си правя сос подобен на спагетите,но с повече неща,нещо Бешамела не ми допада
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.