Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 18 фев. 2008, 08:20 ч.
  • Преглеждания  4 165  Мнения  54  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 1 876
Аз по принцип подслаждам с кафява захар,която уж била даже полезна.Обаче майка ми вчера ,като я помириса, установи,че мирише на карамел и заяви,че е най-обикновена боядисана бяла захар...: "Лъжат хората! Те я боядисват и така я пробутват за кафява... и т.н. и т.н!
Марката,която си купуваме е "Карина".
Та въпросът ми е - Има ли по-компетентни майки,да кажат коя е истинската кафява захар?

Реклама
# 1
  • Мнения: 2 131
Интересно ми е и се записвам да следя темата.  Peace

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 9 334
Кафявата захар се прави от захарно цвекло и захарна тръстика.Тази от тръстика се води по-добра.Хубавата захар не стои на зрънца,а е слепена като камък-стои на буци.Това е интересно:http://www.bnap.org/f/comments.php?DiscussionID=336

Последна редакция: пн, 18 фев 2008, 12:36 от margo71

# 3
  • София
  • Мнения: 5 940
В момента с нищо. Иначе вкъщи винаги е имало само кафява захар, но и тя застоява половин година. Просто не обичаме сладко.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 218
Кафявата захар се прави от захарно цвекло и захарна тръстика.Тази от тръстика се води по-добра.Хубавата захар не стои на зрънца,а е следпена като камък-стои на буци.Това е интересно:http://www.bnap.org/f/comments.php?DiscussionID=336
Ами аз ползвам точно тази кафява захар за детето и я взимам от Пикадили.
Сега ще си направя и аз този експеримент.

# 5
  • София
  • Мнения: 9 954
кафява тръстикова Peace

# 6
  • Варна- на крачка от Морската градина
  • Мнения: 2 960
и аз така ,но рядко подслаждам нещата на бебо

# 7
  • Мнения: 1 904
Не подслаждам,
иначе ние ползваме кафява, но много много рядко.
Захарта не е на почит при нас.

# 8
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
С кафява, вкъщи не купуваме за нищо бяла. Кафявата захар винаги си има карамелен вкус, това е нормално, мисля, че майка ти греши.  Simple Smile

Хубавата захар не стои на зрънца,а е следпена като камък-стои на буци.

Това не е задължително. Има доста видове кафява захар. Най-хубава е био захарта, тя не е слепена и е светлокафява. Има обикновена светлокафява. Всичките са нерафинирани. Има и тъмно кафява, тя е доста мокра и лепкава, тежка. Като гребеш с лъжичка е като жива, мърда и се движи. Има на твърди, кафяви буци, които се разтварят много бавно. Има и много тъмно кафява, канди,  която се ползва директно за ядене върху палачинки, филийки или за украса на сладкиши, стопява се и прилича на стопен карамел. Има и течна, на сироп.


# 9
  • Плевен
  • Мнения: 265
с тръстикова кафява на малкия.само чая му подслаждам,а ние пием с мед.

# 10
  • Варна
  • Мнения: 1 180
Беше ми интересно да прочета всичко за кафявата захар, благодаря Блонди!

Аз подслаждам с мед или с бяла захар, но в редки случаи и по малко. Кафява не съм купувала до сега, но ще поправя грешката си.

# 11
  • София
  • Мнения: 1 716
С кафява и фруктова захар

# 12
  • Мнения: 217
Подслаждам шипковия чай на детето с кафява тръстикова захар на Крина, най-много ми допада на вкус. Рядко я ползвам в домашно приготвените каши.

# 13
а какво подслаждаШ?
в нас захар ползвам само за кафето, бяла, кафявата ми е гнусна ...

# 14
  • Мнения: 1 876
Подслаждам им чая например,подслаждам и кремовете....

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт