Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

София

Мнения: 532
Търсейки рецепта за торта за първия рожден ден на беба, попаднах на тази рецепта, която видоизмених малко, но се получава страхотна тортичка, която става и за бебчовци  Peace

Бисквитена торта с ябълки

2 пак. обикновени бисквити
5-6 ябълки
2 с.л пудра захар
200г заквасена сметана
орехи
1 ч.л. канела

Бисквитите се натрошават на ситно, смесват се с канелата и орехите. Ябълките се настъргват на ситно ренде и се смесват с бисквитите. Получената смес се разстила в тавичка или форма за торта върху алуминиево фолио, с леко натискане. Тортата се оставя в хладилника поне за 12 часа.

Полученият блат се изважда от формата, слага се в чиния за сервиране, маха се фолиото и се покрива със сметаната, предварително разбъркана с пудрата захар. Връща се в хладилника за да "стегне" сметаната.
Украсява се по избор, най-добре със счукани орехови ядки.

Тортата е много удачна за бебета и малки деца, като в блата не се слагат ядки и канела, а покритието вместо сметана се замени с кисело мляко.
Да ви е сладко!

Ето и снимка
« Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 11:33 от мама Саша »
Цитирай

1st floor

Мнения: 4 453
ммммм...звучи вкусно и ще го пробвам Peace. Само ще пропусна канелата, защото не я обичам...
Цитирай

Варна

Мнения: 1 180
Ще я пробвам задължително. Благодаря за рецептата, отивам за бисквити и сметана.
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Аз също ще я направя,но няма ли нужда от един желатин?
Цитирай


Мнения: 5 126
Това е много любима моя торта, преди няколко години в един любим ресторант я предлагаха. Мерси, че ме подсети.
Цитирай

София

Мнения: 532
Аз също ще я направя,но няма ли нужда от един желатин?
Не, няма нужда. Колкото повече стои в хладилника, толкова по-добре.  Peace
Добавих и снимка на едно парче.  Wink
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 710
Преди малко направих тортата.Малко я побългарих както се казва, но надявам се да е станала вкусна.Сложих малко локум в блата и поръсих с ром.А сметана нямаше в близкия магазин и залях с шоколадово нишесте.  chef/ със сметана ще е по-добре предполагам, но следващия път така ще я направя/.Снимки утре като я разрежем Wink

« Последна редакция: чт, 21 фев 2008, 16:08 от sier »
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Записвам рецептата  Peace

Аз и сега имам една бисквитена торта в хладилника - само бисквити и нишесте, поръсена с кокосови стърготини и шоколадови пръчици.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 710
Ето обещаните снимки:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=220728&photo=3

Тортата много ни хареса  Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 672
Ще се пробва    Peace
Цитирай

Woolton-on-Thames

Мнения: 110
коя е спойката между ябълките и бисквитите, не трябва ли нещо да се добави, сякаш нещо липсва?
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 710
Бисквитите се напояват от ябълките и не е суха тортата.Аз сложих 6 големи ябълки и 2 пак.Житен дар.
Цитирай

София

Мнения: 532
Бисквитите се напояват от ябълките и не е суха тортата.Аз сложих 6 големи ябълки и 2 пак.Житен дар.

И аз така я правя, няма нужда от друго за "спойка"  Peace
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Момичета,а имате ли начин за по-лесно натрошаване на бисквитите,че машинката ми е в другия апартамент.
Цитирай

София

Мнения: 532
Момичета,а имате ли начин за по-лесно натрошаване на бисквитите,че машинката ми е в другия апартамент.
Слагам ги в плик или торбичка и ги натрошавам с дървеното чукче за пържоли Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора