Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 18 фев. 2008, 17:11 ч.
  • Преглеждания  9 798  Мнения  19  Онлайн  1
Отговори
  • в средата на мъглата
  • Мнения: 3 804
снощи ми донесоха 10 кг спанак и сега се 4удя как да го обработя за да го сложа във фризера newsm78
приемам всякакви съвети  chef

Реклама
# 1
  • Бургас
  • Мнения: 1 032
Ами първо го потопи за около 5 минути в кипяща подсолена вода. След това го отцеди, ако искаш го нарежи и си го нареди в пакетчета и във фризера. Преди да бланшираш спанака го почисти от дръжките.

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Ами първо го потопи за около 5 минути в кипяща подсолена вода. След това го отцеди, ако искаш го нарежи и си го нареди в пакетчета и във фризера. Преди да бланшираш спанака го почисти от дръжките.
Само така ще запазиш вкусовите и витаминните качества на спанака....

# 3
  • София
  • Мнения: 1 644
Не знам дали става добре домашно замразен, но веднъж купувах замразен и просто по-голяма гадост не можеше да бъде - хрускаше и имаше ужасен вкус.

# 4
  • под тепетата
  • Мнения: 2 123
Нарязвам го,задушавам го за минутка-две в масло.Изстива и го прибирам в кофички от кисело мляко или кутии от маргарин.

# 5
  • в средата на мъглата
  • Мнения: 3 804
Ами първо го потопи за около 5 минути в кипяща подсолена вода. След това го отцеди, ако искаш го нарежи и си го нареди в пакетчета и във фризера. Преди да бланшираш спанака го почисти от дръжките.
Само така ще запазиш вкусовите и витаминните качества на спанака....
моми4ета стахотни сте благодаря за бързата реакция
а пък както стане няма да го изхвърлям я

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
Не знам дали става добре домашно замразен, но веднъж купувах замразен и просто по-голяма гадост не можеше да бъде - хрускаше и имаше ужасен вкус.
Това е защото е бил сложен суров и неизмит в торбичките.....И аз съм купувала такъв...

# 7
  • weltweit
  • Мнения: 6 077
Ами първо го потопи за около 5 минути в кипяща подсолена вода. След това го отцеди, ако искаш го нарежи и си го нареди в пакетчета и във фризера. Преди да бланшираш спанака го почисти от дръжките.
Хм, аз измивам с течаща вода(може и топла), махам дръжки и корени, подсушавам добре и в пликчета във фризера. Не го бланширам, мисля че му се губят витамините така, а и вкуса  Rolling Eyes

# 8
  • Добрич
  • Мнения: 98
Доколкото знам всички зеленчуци трябва да се бланшират преди замразяване.Същото правя и със спанака.Почиствам,измивам,след това във подсолена вряща вода за 2-3мин.Отцеждам добре,слагам в торбички и във фризера.

# 9
  • гр.Варна
  • Мнения: 678
Да,първо го бланширай.Моята свекърва го прибрала миналата год.така направо без да го бланшира и е ужасен.Станал е тъмно кафяв,няма мирис нито вкус на нищо.И стои като попарен от слана.

# 10
  • Мнения: 6 036
devora3, а може ли един въпрос - за замразяването на целина какво се прави? Пак ли трябва да се бланшира? Става дума за стеблата newsm78

# 11
  • Мнения: 1 312
Аз пък най-редовно си купувам замразен,ситно нарязан и направен на малки кубчета и много ми харесва.
И евтино,и бързо.

# 12
  • София
  • Мнения: 5 001
devora3, а може ли един въпрос - за замразяването на целина какво се прави? Пак ли трябва да се бланшира? Става дума за стеблата newsm78
Съжалявам,че и аз отговарям на питането ти..... Blush
Ако имаш целина стъбла или листа,най-доброто което можеш да направиш е да измиеш целината,изчакваш да се отцеди,нарязваш на дребно,пълниш в пликчета(както е сурова) и замразяваш.Когато и да ти потрябва си имаш свеж и непроменен вкус....Това е с всички листни подправки.......

# 13
  • на брега на реката
  • Мнения: 145
Аз от години си произвеждам спанак и го замразявам.Измивам,нарязвам и слагам в пликчета за по едно готвене.Никога не ми е почернявал.Като готвя си загрявам водата и както е замразен го пускам вътре.Така през цялата зима си хапваме супичка или спанак с ориз.Малко зор е докато се измие такова голямо количество , но пък после се готви светкавично.

# 14
  • Добрич
  • Мнения: 98
devora3, а може ли един въпрос - за замразяването на целина какво се прави? Пак ли трябва да се бланшира? Става дума за стеблата newsm78
Аз да ти кажа,листата и стеблата ги суша,но предполагам,че пак може да се планшират,а след това да си ги нарежеш и сложиш в малки торбички.Избери си голимина,колкото за едно ядене.Успех! Hug

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт