Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Туризъм
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 453
Мои познати, кандидатстват за туристическа виза, освен задължителните документи, какви документи са още необходими, за да покажат, че са здраво свързани  със България- поне това пишеше в сайта, но не е упоменато какви точнс. Моите познати имат фирма- трябва ли да им се издаде финансов отчет за изминалата година, какви фирми притежават или какви имоти, удостоверение за раждане на децата им и какви други документи!
Моля някой ако си е вадил скоро туристическа виза за САЩ да ми отговори  bouquet!!!!
Предварително благодаря!!
Цитирай


Мнения: 3 217
Не съм вадила скоро,но всичко,което си споменала може да помогне.Колкото повече,толкова повече  Mr. Green Най-вече документи,удостоверяващи собственост върху имоти и семейни връзки (особено,ако децата остават тук).
И все пак да не са купища документи....и да не влязат в някакви огромни разходи,за да си ги изготвят.Все пак винаги има вероятност да ти откажат и не е добре да си се охарчил излишно.
Успех им пожелавам!  Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 807
Old Sport е казала всичко важно. Аз като ходих сама, без мъжа ми, занесох документи за недвижимо имущество и брачното свидетелство, като основния ми коз беше, че той остава тук. След това обаче той кандидатства, за да отидем двамата (аз имам дългогодишна виза) и бяхме много притеснени, защото той няма нищо на негово име, а целта ни беше да заминем двамата. Бяхме сигурни, че няма да му дадат виза, но пък взеха че му дадоха. Общо взето не ми е ясно на какъв принцип дават или не дават. Пред мъжа ми е имало една баба, дето е ходила 5-6 пъти да гледа внуците си там и се е връщала в срок. Отказали й виза.
Цитирай


Мнения: 3 217
Абсолютно съм съгласна,че изобщо не можеш да предвидиш как ще реагират.Знам за много странни случки и имам усещането,че е 90% късмет.Дано твоите хора го имат! newsm10
Цитирай

София

Мнения: 1 807
А, сетих се още нещо! И двамата носихме служебни бележки от работата, че сме на постоянен трудов договор и че за пътуването до щатите излизаме в отпуска. О, сега прочетох, че имат фирма... значи да занесат документи за фирмата, да изтъкнат, че бизнеса им е печеливш и т.н...

Успех!
Цитирай

София

Мнения: 1 912
Абсолютно непредвидими са Smile
На мен ми дадоха (мъжа ми има) почти без никакви допълнителни документи - акт за раждане на детето, свидетелство за брак и резервации за хотел и самолет. Всичко ми върнаха, мисля че даже не ги погледна.

Успех!
Цитирай

София

Мнения: 934
Аз взех през декември - 10 годишна виза. Бях приготвила цяла папка документи,
но май най-голяма тежест имаха фирмените документи, защото разговора се завъртя около това дали отиваме само на почивка или за бизнес.
Вече 85% от българите получават визи, доколкото четох в интернет.
Цитирай


Мнения: 1 453
Аз взех през декември - 10 годишна виза. Бях приготвила цяла папка документи,
но май най-голяма тежест имаха фирмените документи, защото разговора се завъртя около това дали отиваме само на почивка или за бизнес.
Вече 85% от българите получават визи, доколкото четох в интернет.

Много благодаря на всички за отговорите!
 Scorpios  искам да те питам какви точно фирмени документи, актуално състояние,съдебно решение, банкова референция, нотариални актове друго.....  и нали може да са на български, да не се налага да се превеждат
И срока за визата на самота интервю ли се казва, защото в документите които попълвах, никъде не видях срок за виза!
Цитирай

София

Мнения: 934
Да, точно тези, които си изброила, от банката ми издадоха Удостоверение.
Още копия от Актове за раждане на децата, ако има такива.
Всичко на български. А за срока на визата, не ни казаха на самото интервю,
чак при получаването на самите паспорти от DHL разбрах.
Ние нямахме даже резервации за хотели.
Цитирай

София

Мнения: 831
и ние взехме визи много лесно - приложихме актовете за раждане на децата, нотариални актове, писмо от моята работа (аз даже бях по майчинство и това го бяха написали в писмото), мъжът ми има фирма и си самонаправи удостоверение за това, приложи и съдебното решение, финансови отчети не, но извадихме едно извлечение от банкова сметка, защото пътувахме за наша сметка и това беше единият от три въпроса на интервюто. Аз се престарах и приложих и лизингови договори  Crazy
Това дали на самото интервю са ти хвърлили само един поглед на документите не  емного показателно, защото ти предварително си описал цялата тази информация в електронната бланка и те със сигурност са си проверили каквото им е нужно.
Аз приложих и резервация от хотел, ама то си беше разпечатка от имейл, което не е кой знае какъв документ.

Успех!
Цитирай

София

Мнения: 831
За срока на визата - някой някъде ми каза, че вече давали само 10-годишни визи. Нашите също са такива, не са ни питали за срок.
Цитирай

София

Мнения: 1 912
Ами, май не е точно така...на едно момиче от нашата група били дали едногодишна, всички други май бяхме с 10. Но повечето наистина са 10-годишни.
Цитирай

Варна

Мнения: 640
И аз щте се явявам до 2-3 седмици.Дано този път да ми дадат.Миналата година ми отказаха.Главно разчитам на това ,4че имам дете и то остава тук.Иначе съм подготвила банково извлечение,служебна белешка-работя на държавна работа от 6 години,покана от американски гражданин,нямам имоти-само една кола на мое име.Май всичко е на касмет.Кориоза е ,че аз наистина не искам да емигрирам................
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.