Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 18 фев. 2008, 19:50 ч.
  • Преглеждания  831  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
  • София,Младост1
  • Мнения: 422
Рецептата е на Джейми Оливър (готва4 за 2006г), изпробвали сме я многократно, мн вкусно става:
Правят се кюфтенца малко по-големи от топ4ета за пинг-понг.Аз ползвам готови кюфтенца на Коко-Д, деля ги на 2 за да станат по-малки.Може и да си омесите кайма с каквито подправки искате.
Та...Поизпържват се кюфтенцата в тиган без мазнина, пускат си достатъ4но.
На дъното на съд за пе4ене се слага доматено пюре около 1 пръст дебелина .Ако е само пюре, се овкусява със сол, босилек и тн.Има и готови такива-на барила например.
Върху соса се подреждат кюфтенцата, отгоре се подреждат филийки моцарела (понякога слагам и кашкавал вместо моцарела).
пе4е се на 220 градуса около 20-30мин докато се поза4ерви. newsm10

Реклама
# 1
  • Севлиево
  • Мнения: 1 650
Страхотна идея   bouquet Както съм на безвъглехидратна диета и мога да хапвам кюфтенца, добре ми идва рецептата. Само ще прескоча кашкавалчето  Wink Още утре ще ги направя.

# 2
  • Мнения: 2 490
Рецептата е на Джейми Оливър (готва4 за 2006г), изпробвали сме я многократно, мн вкусно става:
Правят се кюфтенца малко по-големи от топ4ета за пинг-понг.Аз ползвам готови кюфтенца на Коко-Д, деля ги на 2 за да станат по-малки.Може и да си омесите кайма с каквито подправки искате.
Та...Поизпържват се кюфтенцата в тиган без мазнина, пускат си достатъ4но.
На дъното на съд за пе4ене се слага доматено пюре около 1 пръст дебелина .Ако е само пюре, се овкусява със сол, босилек и тн.Има и готови такива-на барила например.
Върху соса се подреждат кюфтенцата, отгоре се подреждат филийки моцарела (понякога слагам и кашкавал вместо моцарела).
пе4е се на 220 градуса около 20-30мин докато се поза4ерви. newsm10

Това съм го правила, правя си кюфтета от кайма и ги слагам в тавичка покрита с доматен сос и в/у кюфтетата слагам по едно парче от пушени гърди, нарязано на тънко и топено сирене с гъби или каквото имам. Наистина стават много вкусни!

А има и един друг вариант, който също е много сполучлив и ще ви хареса. Вместо доматен сос, намазвам тавата с един пакет майонеза и отгоре нареждам кюфтетата и в/у всяко едно от тях парче пушени гърди и топено сирене. Става разкошно, като се пекат с майонезата. Пробвайте!

# 3
  • Мнения: 195
Рецептата е на Джейми Оливър (готва4 за 2006г), изпробвали сме я многократно, мн вкусно става:
Правят се кюфтенца малко по-големи от топ4ета за пинг-понг.Аз ползвам готови кюфтенца на Коко-Д, деля ги на 2 за да станат по-малки.Може и да си омесите кайма с каквито подправки искате.
Та...Поизпържват се кюфтенцата в тиган без мазнина, пускат си достатъ4но.
На дъното на съд за пе4ене се слага доматено пюре около 1 пръст дебелина .Ако е само пюре, се овкусява със сол, босилек и тн.Има и готови такива-на барила например.
Върху соса се подреждат кюфтенцата, отгоре се подреждат филийки моцарела (понякога слагам и кашкавал вместо моцарела).
пе4е се на 220 градуса около 20-30мин докато се поза4ерви. newsm10

Това съм го правила, правя си кюфтета от кайма и ги слагам в тавичка покрита с доматен сос и в/у кюфтетата слагам по едно парче от пушени гърди, нарязано на тънко и топено сирене с гъби или каквото имам. Наистина стават много вкусни!

А има и един друг вариант, който също е много сполучлив и ще ви хареса. Вместо доматен сос, намазвам тавата с един пакет майонеза и отгоре нареждам кюфтетата и в/у всяко едно от тях парче пушени гърди и топено сирене. Става разкошно, като се пекат с майонезата. Пробвайте!
Това звучи доста апетитно. Ще се пробва, няма как!?  bouquet

# 4
  • плевен
  • Мнения: 855
Звучи ми доооста вкусно.Само да попитам - кюфтенцата задължително ли се изпържват предварително?
И второ - пушените гърди не се ли запичат прекалено?

# 5
  • Мнения: 2 490
Звучи ми доооста вкусно.Само да попитам - кюфтенцата задължително ли се изпържват предварително?
И второ - пушените гърди не се ли запичат прекалено?

Когато ги правя с доматен сос, предварително ги пържа.
Но когато ги правя с майонеза, не ги пържа-ще стане много мазно, тя си е като мазнина отдолу и се получава все едно ги пека. Аз даже напоследък изобщо май не пържа кюфтетата, винаги ги пека в намаслена тава във фурната и когато е намазана с олио ги обръщам, а когато е с майонеза и отгоре има топ.сирене и пушено, даже и не ги обръщам.

Не се запичат много пушените гърди, защото повечето е мазнинка и тя като се разтапя си пуска на кюфтенцето, а и отгоре има топено сирене, то и без това трудно се разтапя, пък и така "пази" пушените гърди от препичане.

Последна редакция: вт, 19 фев 2008, 13:40 от Гигова

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт