Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
195-209 от 314 отговора

в капчица роса

Мнения: 800
Момичета, може ли да помоля отново да пуснете рецептата за ИЗМИР КЮФТЕ,да не би да е изстрита, отдавна опитвам да отворя страницата , но не става
Цитирай


Мнения: 566
Явно има проблем с първата тема. Писах на модератора и се надявам да може да се отваря по-късно.
Цитирай
Донесоха ми от Турция половин килограм много фин кадаиф и едни такива мънички тестени неща със сиренце вътре. Не знам как се казват. Дайте идея какво да направя  с кадаифа. Само за десерт ли става? Имам смътен спомен за рецепта кадаиф с кашкавал, но нищо конкретно не помня, а не ми се ще да изхабя подаръка си за експерименти. Дайте идея или препратка, ако сте го коментирали някъде.
А тези другите неща, които аз нарекох малки пелмени, как да ги приготвя? Предполагам ще трябва да се сварят, като макаронените изделия. А натам какво да правя?
Цитирай


Мнения: 566
cvetelinaand, ако кадаифа не е печен, а суров, можеш да направиш кюнефе. Но за съжаление в момента не се зарежда старата тема и не мога да ти дам линк. АКо е печен го заливаш със захарен сироп и е готов.
Пилмените се казва Мантъ. Те се варят като макарони и се слага отгоре кисело мляко с чесън и разтопено масло, подправки по-желание - джоджен, лютив червен пипер, сумак, може и малко доматен сос. Има рецепта, но за съжаление е в първата тема и в момента не се отваря.
Цитирай
cvetelinaand, ако кадаифа не е печен, а суров, можеш да направиш кюнефе. Но за съжаление в момента не се зарежда старата тема и не мога да ти дам линк. АКо е печен го заливаш със захарен сироп и е готов.
Пилмените се казва Мантъ. Те се варят като макарони и се слага отгоре кисело мляко с чесън и разтопено масло, подправки по-желание - джоджен, лютив червен пипер, сумак, може и малко доматен сос. Има рецепта, но за съжаление е в първата тема и в момента не се отваря.

kaigi ,Благодаря за информацията. Пуснах в Гугъл "кюнефе" и излезнаха рецепти. На руски език са, но това не ме притеснява. От прочетеното ми стана ясно, че няма да е нещо солено на вкус. Кадаифът е суров. Насипан в един плик. Много е фин и затова ми се иска да приготвя от него нещо специално. Първо реших да го разстеля върху хартия, да го поръся със смлени орехи, да навия като роло и после да нарежа пръстенчета, които да изпека с масло и да сиропирам. Нещо като десерта кадаиф. Но понеже не сме много по сладкото вкъщи, се зачудих дали няма да стане, ако вместо с орехи, наръся разстланият кадаиф с кашкавал. После пак да го навия на роло и да го нарежа на пръстени. Само че ми се губи момента с печенето. Дали да полея обилно с разтопено масло? И дали ще бъде достатъчен разтопения кашкавал, за да се изпече кадаифа и да не остане сух, като суров макарон.

Мантъ значи. Кълко време му е нужно, за да ги приема за сварени тези мантъ? И дали би паснал като вкус сос от синьо сирене? В него слагам масло, млеко, сметана и синьо сирене. Търпи да си добави и чесън, но не знам дали специфичния вкус на синьото сирене ще пасне на сварените пелменчета.

И последно да попитем- какво е сумак?
Цитирай


Мнения: 566
Кадаифът се използва само за десерти и винаги се сиропира, иначе е като камък твърд. Иначе човек, който не обича кюнефе не съм срещнала.

Мантъ се яде по този начин в Турция. Вари се докато омекне, но без да се развива, точно като макарони. В Турция синьо сирене не се яде много много и вероятно няма да им хареса на турците този вариант, но не пречи да опиташ.

Сумак е вид подправка използвана в Турция и Мала Азия.  http://www.kulina.ru/articles/kyl_slovar/s/doc_123/
Цитирай


Мнения: 6 399
здравейте
в къщи как може да си изпеча леблеблия  Very Happy
Цитирай


Мнения: 566
Сваряваш нахут, престоява една нощ. Загряваш един тефлонов тиган слагаш нахута и сол, , разбъркваш,  докато се опече. Готово!
Цитирай


Мнения: 1 461
страхотна тема благодаря за рецптите на всички ви   :bouquet:
Цитирай


Мнения: 1 461
Аз се включвам да благодаря на   Totally*Av4e  за рецептата за бухтите и пържените питки станаха страхотни   :chef:
« Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 22:34 от kar4ita »
Цитирай

Sofia

Мнения: 9 829
 newsm78
Линк към рецептата?.. Мооля?..
Цитирай


Мнения: 1 461
в тази тема на 9 страница  http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=268517.120
Цитирай

Sofia

Мнения: 9 829
Мн. благодаря!
Цитирай


Мнения: 2 286
kar4ita , страшно вкусно изглеждат....направо ще ми иде диетата Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 780
И моята диета замина  Mr. Green следобяд направих  мекичките и наистина  са страхотни  chef
Totally*Av4e  благодари на баба си от мен  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
195-209 от 314 отговора