Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 фев. 2008, 22:49 ч.

Ядене с праз

  • 12 954
  • 13
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 2 273
Момичета, помагайте...

Искам да направя някакво ядене с месо и праз-лук... newsm78
Не обичам да готвя често, но искам да изненадам мъжа ми, защото от доста време ми мрънка, че иска нещо такова! Thinking

П.С. Всички рецепти, които съм изпробвала от тук винаги са страхотни и ви имам голямо доверие! Hug

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 00:01 от steli-ssd

# 1
# 2
  • Woolton-on-Thames
  • Мнения: 110
Бях на гости в една приятелка и тя беше направила страхотна баница с праз, ще ви дам рецептата, на мен много ми хареса.

БАНИЦА С ПРАЗ

1 пакет кори за баница
2-3 стръка праз
200гря пресни гъби
сирене краве около 200гря
масло или мазнина пожелание
1-2 яйца
газирана вода

Първо задушавате праза и пресните гъби който предварително трябва да нарежете на тънки филийки, след като омекнат ги сваляте от котлона,  започвате да редите, ред кори , ред плънка, на  места натрошете и сложете и сиренето.Така продължавате докато свършите корите.Мазнина не слагайте между корите тъй като при задушаването праза поема доста мазнина и ако прибавите още, ще стане много мазна.След като завършете баницата, отгоре я залейте с разтопено масло, разбъркано с 2 яйца, пожелание отгоре може да я залеете с една чаша газирана вода.Пече равномерно на 200 градуса до готовност.
Приятен апетит.

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 2 273
Благодаря на Лео и Валя!!! Hug

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Не съм прочела рецептите, но аз лично праз и месо не харесвам в комбинация. Или го ползвам на салата с моркови, или за баница или с ориз, с или без гъби. Това е.  Peace

# 5
  • под ореха
  • Мнения: 533
Праз с ориз ,мръвки и маслини на фурна - едно от любимите на мойто домочадие.

# 6
  • гр.Варна
  • Мнения: 678
Да,праз с ориз и маслини Peace Crazy

# 7
  • София
  • Мнения: 5 001
1връзка праз,свинско месо(плешка) нарязано на хапки се запържват,добавя се черен и червен пипер и се долива 1-2 чаши вино и малко водичка,добавя се 2-3 дафинови листа.Похлупва се и се задушава докато стане месото "мозък" .След това се слага 2-3 с.л. доматено пюре,размито с водичка и 1 с.л брашно.Разбъркваш,ако стане много гъсто разреждаш с вода.Сервираш с картофено пюре или задушен ориз със зеленчуци....

# 8
  • Мнения: 779
Това е яденето ,което зная от моята баба,готви го и майка ми и аз от време на време! Simple Smile
Праза се нарязва на ивици дълги 3-4 см,като предварително е разрязан по дължина поне на 6
Запържва се  до леко омекване,слага се месото нарязано на хапки и се налива зелева чорба!Може само с чорба- може и наполовина вода и чорба
За подправка задължително се слага джоджен
След като месото се свари яденето се застройва с малко кашичка от препечено брашно
Комбинацията от праз,зелева чорба и джоджен е  много добра ! Grinning

# 9
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Праз със сини сливи Laughing

# 10
  • София
  • Мнения: 337
Нарязваш месото на хапки, праза - на колелца и слагаш в йената. Добавяш мазнина, малко домати(дом.пюре) и подправки, каквито обичате , а при нас са чубрица, лют червен пипер и сол. Доливаш с вода(вино) да се покрие месото и слагаш във фурната за около 1,5-2 часа при 170 градуса. Става като кебап, само че нищо не пържиш. Hug

# 11
  • Мнения: 16
Хайде и от мен:
Нарязваш праз наситно. Задушаваш го в мазнина (олио, маз), прибавяш 1-2 суп. лъжици червен пипер и водичка (аз слагам и зелева чорба 1:1),, посоляваш (внимателно, защото и зелевата чорба е солена), прибавяш черен пипер. Като прецениш, че ястието е готово, сипваш 1-2 суп.лъжици брашно, размити във вода. Като клокне, махаш от котлона и слагаш създърма, нарязана наедро. Пак подчертавам, създърмата я прибавяш в сваленото от котлоно ястие, в противен случай просто се стопява. Вкусно е, а става и бързо.

# 12
  • Мнения: 4 567
Моята свекърва приготвя едно много вкусно ястие с праз, което не бях яла преди и много ми харесва :
Печено на фурна под фолио пиле с маркови на ивици и праз на парчета от по десетина см. дълги. Подправя се единствено със сол и черен пипер. Малко водичка.

Много е вкусно и оригинално!    chef

# 13
  • Мнения: 2 103
В темата за ястия от Турция има много хубави примери

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=268517.msg6573341#msg6573341

 Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт