Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 3 697
Здравейте, д-р Слънчева,
Много Ви моля да дадете Вашето мнение за изследванията на дъщеря ми (на 1 година и 2 месеца) и според вас на базата на тези изследвания има ли нужда да й се дава желязо (Малтофер)?
Благодаря предварително!   bouquet


   Хематология   

   Име на теста (изследването)                      Резултат          Единици            Референтни граници


   Алкални хемоглобини-електрофореза   *   Профил                  Виж по-долу

   HbA             96.46   %                                                   96 - 97

   HbA2             3.54   %                                                   до 3.7

   ПКК-22 показателя   *   Профил   Виж по-долу

   WBC (левкоцити)       6.49   x10^9/L                 3.5 - 10.5

   LY% (лимфоцити - %)       68.3   %                   20-48(50 - 70за деца до 4г)

   MO% (моноцити - %)       12.4   %                     1.00-11.0

   EOS%(еозинофили - %)       2.54   %                  0-6

   BASO%(базофили - %)       1.09   %                   0-2

   GR% (гранулоцити - %)       15.6   %                  40 -70(20- 50 за деца до 4г)

   LY# (лимфоцити - бр.)       4.43   x10^9/L             1.100 - 3.800 (1.300 - 7.400 за деца до 4г)

   MO# (моноцити - бр.)       0.807   x10^9/L             0.070 - 0.80

   EOS#(еозинофили - бр)       0.165   x10^9/L         0.000 - 0.500

   BASO#(базофили - бр)       0.071   x10^9/L          0.000- 0.140

   GR# (гранулоцити - бр.)       1.02   x10^9/L         2.100 - 6.400 (0.900 - 5.300 за деца до 4г)

   RBC (еритроцити - бр.)       4.52   x10^12/L        M(4.4 - 5.9) Ж(3.7 - 5.3)

   Hgb (хемоглобин)                    118   g/L                 М(135 - 180) Ж(120 - 160)

   Hct (хематокрит)                        0.36   L/L            М(0.40-0.53) Ж(0.36-0.48)

   MCV (ср. обем на еритроцита)      79.6   fL          82.0 - 96.0

   MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. )      26   pg         27.0 - 33.0

   MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)      326   g/ L       300-360

   RDW (девиация на ерит. р-ие)      16.3   %         11.5 - 14.5

   Plt (трoмбоцити)                     257   x10^9/L      130-360

   MPV (ср обем на тромбоцита)   8.13   fL              7.5 - 11.0

   Pct (тр обем/ общ обем)                  2.09   ml/L      1.0 - 2.5
  
   PDW (ширина на тр р-ие)                  16.8              0.0 - 99.9

   Биохимия   

   Забележка : Няма

   Име на теста (изследването)      Резултат  Единици     Референтни граници   
   
   Fe и ЖСК фракции   *   Профил   Виж по-долу

   Желязо (Fe)           11.36   µmol/l                   М(12.5-32.2) Ж(10.7-32.2)

   Свободен ЖСК           55,0   µmol/l   

   Тотален ЖСК           66,4   µmol/l                     44.8-80.6


Цитирай


Мнения: 5 760
Не виждам нищо притеснително в тези изследвания! Smile Не е необходимо да давате малтофер. Наблегнете на месото и яйцата. Трябва всеки ден да приема белтък от животински произход- там се намира желязото.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.