Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1 пакет готови кори
3 яйца
200 г сирене
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 к.ч. олио
3 стръка праз
   Нарязвам трите стръка праз лук на по-ситно и го слагам в тиган да се задушава с малко олио до омекване. Разбърквам яйцата с киселото мляко, содата, олиото, брашното и сирането. Изчаквам празът да изстине и го прибавям към разбърканите продукти. Във всяка кора слагам по 1-2 л от сместа, навивам я на руло и я поставям в намаслена тавичка. Олио не слагам, защото има в сместа. Така редя и останалите кори като вита баница. Пека я, готова я наръсвам с малко вода и покривам с кърпа.
   Баницата е много пухкава и бухнала, синът ми я обожава, а той праз не яде.

 
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Тъкмо съм на вълна баници - празник и зелник, супер, мерси много за рецептата ще се пробва  Love
Цитирай
Камамбер, няма да съжаляваш! Smile
Цитирай


Мнения: 1 802
Ееее, жалко! Така и така правих баница със праз и ако бях погледнала малко по рано тук, щях  да я направя по този начин... но нищо следващия път ще я направя така.  Peace
Благодаря за рецептата, веднага си я copy/paste!   bouquet
Цитирай

Woolton-on-Thames

Мнения: 110
БАНИЦА С ПРАЗ

1 пакет кори за баница
2-3 стръка праз
200гря пресни гъби
сирене краве около 200гря
масло или мазнина пожелание
1-2 яйца
газирана вода

Първо задушавате праза и пресните гъби който предварително трябва да нарежете на тънки филийки, след като омекнат ги сваляте от котлона,  започвате да редите, ред кори , ред плънка, на  места натрошете и сложете и сиренето.Така продължавате докато свършите корите.Мазнина не слагайте между корите тъй като при задушаването праза поема доста мазнина и ако прибавите още, ще стане много мазна.След като завършете баницата, отгоре я залейте с разтопено масло, разбъркано с 2 яйца, пожелание отгоре може да я залеете с една чаша газирана вода.Пече равномерно на 200 градуса до готовност.
Приятен апетит.

Вчера пуснах тази рецепта в друга тема, но тъкато темите се повтарят ще ви я пусна и тук.
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Камамбер, няма да съжаляваш! Smile
Супер стана баничката, мерси за рецептата   bouquet
Аз я направих с козе сирене и с масло, отгоре намазах с разбит жълтък и сложих парченца масълце, наистина стана много добре   chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.