Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 фев. 2008, 23:37 ч.

За 90 дни,фиданка стани!№6

 • 14 575
 • 304
 •   1
Отговори
 • Мнения: 286
тема 1
тема 2
тема 3
тема 4
Тема 5                                                  

ДИЕТА ЗА ИДЕАЛНО ТЕГЛО И ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ


Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.

Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първита 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни.След като приключите е необходима 90 дни почивка.След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове(през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар,необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.Изследванията показват,че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч.-цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00-цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00-храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)

По време на този цикъл се консумира минимално количество храна(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ(12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено.Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа.В деня за бобови растения и варива,както и през въглехидратния ден-2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене.Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.

ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ(20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо.Ако не можете да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата.Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден.Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден,въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.

ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН

......................................
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН

Кои храни спадат към белтъчини:

МЕСО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,ЯЙЦА,МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,СПАНАК,РЯПА,СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ,ЗЕЛЕ,ДОМАТИ,ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини.Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход.8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да полчаваме от храната,която консумираме.Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса,нокти,мускули и т.н.).Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод(2 ябълки,2 портокала,2 праскови,2 мандарини,2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае:НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД:За обяд консумираме белтъчни.Примери:
1. Две печени пържоли(свински,пилешки,говежди).Може риба или морски животни(калмари,миди,раци и др.).Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци(може задушени-моркови,карфиол,зеле,чушки и др.или неограничено количество салата(домати,краставици,чушки,зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул,царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал(може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб,вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи(зеленчукова, гъбена, пилешка и др.,но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ:За вечеря консумирайте това,което е било за обяд,но задължително само половината от количеството.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ОБЯД:За обяд консумирайте варива.Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ:Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО:На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус.Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни:ЗАХАР,ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ,ПИЦА,СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система.Ако консумираме повече въглехидрати,отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,те се натрупват в масни депа.Делят се на:Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми,през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове,кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ!Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!


ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Плодове имат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести.Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене!За закуска-един вид плод,за обяд-друг вид,за вечеря-трети вид
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН,ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ.ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден,ден за варива,въглехидратен ден и плодов ден
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане,но ако приемате таблетки за високо кръвно,не ги спирайте без съвета на личния лекар
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки
5. Спазвайте часовете между храненията.Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
8. Кафето и чаят се пият без захар
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на превилното разграждане на храната.Вода или чай пийте половин час след хранене
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве!

# 1
 • Мнения: 2 950
А такаааа. Аз след плодово-зеленчуковия съм - 2 кг! Сега ще видим дали ще ги наваксам през останалите дни.  newsm78 Решила съм да ям една  и съща храна за обяд и вечеря, и да наблягам повече на зеленчуците.

Момичета, как успявате да ядете торти и да слабеете?  smile3511

# 2
 • В светлината на слънцето
 • Мнения: 5 841
Браво jinjer  smile3501
Деси, при мен пък е много - махам килограми точно след тортения ден, както аз го наричам. Плодовият само ми затвърждава сваленото. Нямам обяснение защо е така.  newsm78 И аз съм се замислила да огранича още повече режима с цел повече ефект. Мисля след първия воден ден, който ми се пада в събота, да започна да вечерям само салатки. Да видим дали ще има полза. Thinking Не е проблем да карам на салатки, защото аз вече така се настроих, че вечер организмът ми не търси ядене. А преди как само се тъпчех вечерно време. ooooh! Много съм доволна от режима, защото учи на здравословно хранене. Което мисля е най-важното. Peace

# 3
 • Мнения: 286
Добро утро момичета,вече пишете в новата темичка браво. hahaha
Аз смятам да си продължа с разнообразното хранене и за напред с различни неща на обяд и вечеря,защото имам резултати и то добри,ако на някой не му харесва да се спасява. Peace
Аз лично не съм определила след кой ден махам килца,но важното е че кантара отива на долу.
DessiJ,браво на теб все така и за напред newsm10
lulumba,благодаря! bowuu
Приятен ден днес момичета,на мен ми е 14-въглехидратен,за сега кафе и портокал. Wink

# 4
 • Мнения: 2 950
lulumba , така е. Аз съм доволна, че ям доста разнообразно и ми е ниско кръвното, и не дебелея, пък може и нещо да сваля по-натам!  smile3508

jinjer_78, не бързай да ме хвалиш, че може да ги върна тези дни.  cry

# 5
 • Хасково
 • Мнения: 167
Ще взема и аз да пробвам!  Simple Smile

# 6
 • Мнения: 641
С високо кръвно съм след раждането и трупването на 20 и отгоре килца. Я да взема да се запиша

# 7
 • В светлината на слънцето
 • Мнения: 5 841
didi_hs, nellykoyo, добре дошли и успех!   bouquet
Деси, не се настройвай да връщаш. Забелязах, че дори когато попрекаля с хапването пак не връщам килца - просто тогава не свалям. Така че - горе главата!  Grinning
jinjer, и аз днес съм на въглехидрати.  Grinning Също като теб смятам да ям разнообразно, защото мисля че монотонността лишава организма от ценни храни, пък е е много досадно и изнервящо. Поне за мен. А и с разнообразна храна виждам, че имам резултат. По-скоро мисля да огранича вредните неща, които са буквално излишни за всеки един.

# 8
 • София
 • Мнения: 935
 Stop

В момента си пека сиренки и чакам да стане 12h.

Не съм се теглила, но изкамда мине повече време , за да се изненедам много приятно от свалените килограми.

nellykoyo аз също имам проблеми със кръвното и сърцето след като напънях, сега се надявам да си върна и тялото и здравето.

# 9
 • Мнения: 7 121
Странна ви е реакцията. И къде видяхте "обезкуражаване"!? Доста неадекватно е да посрещате най-добронамерен съвет така, но това в крайна сметка си е ваш проблем Peace
Бях се приготвила да ви пусна разни линкове, но щом нямам право Rolling Eyes да пиша тук - редова форумка и кръстница на темата  33uu 
Успех ви желая Peace

Последна редакция: чт, 21 фев 2008, 12:35 от птица

# 10
 • Хасково
 • Мнения: 167
Благодаря за гостоприемството!
Най-много ми хареса 3-тия ден. Обожавам   party023 и други сладки изкушения.

# 11
 • В светлината на слънцето
 • Мнения: 5 841
Странна ви е реакцията. И къде видяхте "обезкуражаване"!? Доста неадекватно е да посрещате най-добронамерен съвет така, но това в крайна сметка си е ваш проблем Peace
Бях се приготвила да ви пусна разни линкове, но щом нямам право Rolling Eyes да пиша тук - редова форумка и кръстница на темата  33uu 
Успех ви желая Peace


Птица, мнението което пуснах е лично мое. И изобщо не става дума да пишеш или не. Форумът е свободен и всеки има право да пише където желае. Мисълта ми беше, че ако не спазваш този режим в момента поне недей да обезверяваш тези, които са решили да го правят. Съжалявам, ако съм те разбрала погрешно, но думите ти точно така ми прозвучаха. За тези думи става въпрос - "Не разбирам защо си правите свободни съчинения. Ти не толкова - ти си кърмачка и при теб е различно, но другите". Аз също си кърмя бебето и да ти кажа на мен лично ми прозвуча обидно подобно разделение. 
А иначе всяка помощ и добра дума е добре дошла.  Hug Не вярвам някой да се възпротиви на нещо, което би могло да му е от полза. Peace 
Ако има нещо, което да ми казваш - кажи го на ЛС, да не оспамваме темата. Hug

# 12
 • София,
 • Мнения: 4 248
Я да се запиша и аз в новата тема да не си помислите, че съм се отказала. Аз нещо се разболях зверски с бронхит и ми е ужасно гадно и съм на антибиотик и дори не ям, та камо ли да спазвам диетата. Тъкмо си бях направила вече и примерно меню за седмицата, готвя манджите, ама те само мъжете ги ядат, все едно че те са на диета Joy Joy Joy Не искам да се заричам, ама съм решила от 1 ви марта да започна отначало и то строго! Rolling Eyes

# 13
 • София
 • Мнения: 83
Здравейте, фиданки Laughing
Аз съм на тая диета вече 8ми ден - сега съм на плодове.
Работя в голям офис с много жени и сме много смешни, защото всички заедно я правим, следим си дните, купуваме си обща храна - голям цирк Joy
Обаче наблюдавам колежки, които вече от 3-4 седмици я спазват и резултатите са страшно видими, за което аз имах големи съмнения.
Любопитно ми е обаче, че те не са свалили по-много килограми, по около 2-3, а визуално разликата е очевидна. Някой може ли да ми обясни защо е така?

# 14
 • Мнения: 910
Здравейте,момичета!
Аз бях на този режим преди нова година и ми беше доста лесно да го спазвам,е резултатите ми не бяха много блестящи,но по добре бавно и трайно да се свалят килограмите.
Надявам се че няма да имате нищо против че пиша в темата.
Едно от важните неща на този режим е че в белтъчния и бобовия ден това което се яде за обяд и вечеря да е едно и също,като вечерята е наполовина.
Желая ви успех! Peace

Общи условия

Активация на акаунт