Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора


Мнения: 32
Здравейте,

от 2 години се опитваме да си имаме бебче, но не се получава. през последната година минахме всички възможни тестове - спермограма, снимка на тръбите, хормонални изследвания, но ме диагнозираха с ранна менопауза (на 30 години съм), а много искаме да си имаме бебче. Моля посъветвайте ме какво да правя. Доколкото знам шансът е минимален да забременея по естествен път, но ако някои е бил или е със сходен проблем и се е преборил моля да сподели  Hug Hug Hug
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Има момичета с поизчерпан яйчников резерв, които успяват с ин-витро.
Зависи какво ти е състоянието. Д-р Владимиров е специалист в тази област.
Цитирай


Мнения: 3 246
Кикито, Лали ти е писала  в същност зависи дали имаш яйцеклетки или не но и в двата случая има шанс при инвитро не знам дали правилно се изразявам но в случай че нямаш - решението  е донорска програма. Аз също съм с изчерпан резерв при това доста по рано - някъде когато съм била на 23-24 години. важното е че надежда винаги има, пожелавам ти късмет, да не се отчайвай. Hug Peace
Цитирай

Бургас

Мнения: 356
здравейте!
на мен този месец ми поставиха с недомлъвки такава диагноза-на която аз всячески не желая да повярвам!
имам поне засега редовна менструация,но...хормоните са зле!изследвах хормони за да започна ин-витро,но...
LH                        7,1u/l   реф.с/сти: 1,5-8
FSH                    50.4u/l   реф.с/сти: 2,9-12
E2                  <18pg/ml   реф.с/сти: 18-147
PROLACTIN 10.24ng/ml   реф.с/сти:  1,3-25

лекарката се очуди,че изобщо ми идвало!и при тези резултати нямало смисъл да пробвам ин-витро,защото при стимулациите-стимулирали точно тези LH и FSH !а при мен са вповече както забелязвате!
направо се отчаех за момента!
вариантите които ми предостави:
              1.донорска яйцеклетка/трудно се намира донор/
              2.осиновяване

така,че мила Kikito аз също се чудя кой път да хвана в момента! Shocked,но...не се отчайвай консултирай се и с други специалисти,така поне мисля и аз да направя!две,три мнения-пък може да изкочи нещо-знам ли?

на теб мила как ти поставиха тази диагноза?
Цитирай


Мнения: 32
благодаря ви за отговорите
дарче, първия гинеколог когото посетих ми даде диагнозата само на основата на кръвни изследвания и цитонамазка, но ме препрати и при ендокринолог също. от там ме прехвърлиха при спец по стерилитета и след година съм със същата диагноза. и моя спец е учуден че имам МЦ, нямам пропуски, съвсем редовно си е всичко, каза ми че инвитрото не е много надеждно решение и първо ще ми изпише хапчета (предполагам за стимулиране на ову), но първо иска да види резултат на простегерон (20 ден от МЦ)
Цитирай

Бургас

Мнения: 356
1.какви кръвни изследвания Shocked хормони ли?
2.какво общо има цитонамазката в тоя случай?
3.ендокринолог-какви резултати имаш?
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Кикито, преди стимулация - тест за проходимост на тръбите и спермограма!!!
Цитирай


Мнения: 32
Лали, тест за проходимост и спермограма сме правили, и двете са перфектни, там проблем няма, хормоните са проблема

Дарче,  когато ходих при първия гинеколог бях много изненадана че на основата на хормоналните изследвания, и след среща с ендокринолог директно ми заяви че не мога да имам деца, и това му беше предлога че съм в менопауза (не беше правен тест за проходимост, спермограма, температура не бях мерила) и тогава исках второ мнение и бях препратена по специалист по стерилитет. ФСХ ми е високо - 37u/l
Цитирай

София

Мнения: 7 718
О, да, Кикито, доста високо. Sad А инхибин Б?
Цитирай


Мнения: 32
Не съм запозната с инхибин Б, дори и да ги имат резултатите, аз ги нямам, но ще питам следващия път като отида за простегерон
Цитирай

Бургас

Мнения: 356
Кикито,можеш ли да напишеш вс.хормони които си изследвала и реф.с/сти!
как ти е Е2?
Цитирай


Мнения: 313
Панел за яйчников резерв – Inhibin B, LH, FSH и E2.
Това са всичките хормони, които трябва да се изследват , за да се отсече такава диагноза според мен и според лекарите, с които съм разговаряла. Някъде четох лекарите да наричат FSH-то - СТРАШНАТА ЦИФРА, защото когато там стойностите са високи на практика трудно се поддава пациентката на стимулациите, но това са хормони и по някаква причина може да са се разбъркали. Инхибин В - той трябва да е по-висок от 45 и при него грешка няма. Той се съдържа в качествените фолекули, изследват се на 3-ти ден на цикъла, май имаше и някакви особености дали сутрин или вечер...моят съвет е да си го пуснеш ДАНО Е ДОБРЕ и да говориш с ендокренолог. Стискам ти палци
Цитирай

Бургас

Мнения: 356
Панел за яйчников резерв – Inhibin B, LH, FSH и E2.
Това са всичките хормони, които трябва да се изследват , за да се отсече такава диагноза според мен и според лекарите, с които съм разговаряла. Някъде четох лекарите да наричат FSH-то - СТРАШНАТА ЦИФРА, защото когато там стойностите са високи на практика трудно се поддава пациентката на стимулациите, но това са хормони и по някаква причина може да са се разбъркали. Инхибин В - той трябва да е по-висок от 45 и при него грешка няма. Той се съдържа в качествените фолекули, изследват се на 3-ти ден на цикъла, май имаше и някакви особености дали сутрин или вечер...моят съвет е да си го пуснеш ДАНО Е ДОБРЕ и да говориш с ендокренолог. Стискам ти палци

подкрепям идеята на илиана!макар,че признавам  Embarassedи на мен не са ми изследвали Inhibin B!
Цитирай


Мнения: 21
Може да прозвучи не много компетентно, ...но освен изследване на хормоните, други признаци има ли ранната менопауза?  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Скъсен и оскъден цикъл, липса на достатъчно зараждащи се фоликули в началото на цикъла.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора