Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 221
Моля за помощ относно палачинките! Нещо не се получава при пърженето - късат се, залепват. Предишните пъти нямаше проблем. Правя ги  с 2 яйца, 200 г мляко, щипка сол и щипка сода бикарбонат и брашно. Направих заготовката втори път, пак така се получи и се отчаях.
Цитирай

София

Мнения: 1 667
Има 2 причини:
1. По-вероятната е, че продуктите, които ползваш са от лоша партида. Най-вероятно млякото. На мен ми се е случвало с определена марка мляко манджите ми да са "гОла вОда", тъй като самото мляко е разредено... Пробвай с друго мляко.
Може и от яйцата да е - ако са с по-светли жълтъци или пък по-дребни. Сложи още 1-2 яйца и виж дали ще стане. Т.е. в сегашната ти смес прибави още яйца и разбъркай - яйцата дават спойка на палачинките, а и на кюфтета и какво ли още не.
2. Може да объркваш температурата. Т.е или не загряваш достатъчно тигана преди да сипеш сместа, или не чакаш достатъчно да се изпече палачинката първо от едната страна. Може и повече тесто наведнъж да сипваш и отгоре да ти е почти сурово. Ако не е уцелена опечеността преди да обърнеш палачинката, също може да се накъса.
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 51
Не мен така ми се случвало от млякото, така и не разбрах какво имаше точно в него. ако не си се отказала защо не пробваш да ги направиш с вода. Аз така ги правя заради детето, че не яде яйца и вкъщи много повече ги харесваме.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Сгъсти малко тестото.Ако е по-течно също се късат...
Цитирай

Варна

Мнения: 595
...и от брашното може да е.
Цитирай

до езерото

Мнения: 134
Нагорещи тигана добре преди да сложиш мазнината, след като намазниш тигана не бързай изчакай хубаво да нагрее отново след това разпредели сместа. Успех Peace
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Тестото ти е рядко! Продуктите дали са качествени или не няма значение. Тесто за палачинки съм правила и без мляко - само с вода и яйца и пак са ставали. Знам, защото скоро ми се случи. Палачинките ми се късаха, добавих още брашно и после нямаше проблем.

Не мога да разбера защо слагаш сода в сместа за палчинки newsm78.
Цитирай

София

Мнения: 529
Моля за помощ относно палачинките! Нещо не се получава при пърженето - късат се, залепват. Предишните пъти нямаше проблем. Правя ги  с 2 яйца, 200 г мляко, щипка сол и щипка сода бикарбонат и брашно. Направих заготовката втори път, пак така се получи и се отчаях.

Ако добавиш вътре малко олио няма нужда да слагаш мазнината на тигана.
Цитирай

София

Мнения: 1 122
Със сигурност ти е малко брашното.И на мен ми е ставало така.
Цитирай

София

Мнения: 5 000

Не мога да разбера защо слагаш сода в сместа за палчинки newsm78.
Когато се сложи 1/2 щипка сода,палачинките стават мекички.
Цитирай


Мнения: 2 814
И една тайна от кухнята - в палачинките се слага и лимонада. Примерно ако слагате 200 милиграма мляко - 100 мляко, 100 лимонада. Стават много вкусни и приятни на цвят. Ако ви липсва мляко, само лимонада - пак стават хубави. В Хилтън, например - така ги правят и са много вкусни Hug

А иначе май сместа е рядка, както ти и казаха по-нагоре
Цитирай

София

Мнения: 1 806
 Сместа е рядка. Може и огънят да е силен - нали не ги правиш на най-силното ?
 А иначе аз слагам освен млякото и вода (обикновена или газирана, без значение) в съотношение 50/50 - винаги стават страхотни.  Peace
Цитирай


Мнения: 6 020
Сместта трябва да е с гъстотата на боза. Аз по принцип не слагам само мляко, а една чаша вода и една чаша брашно.
Успех Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 256
Зълва ми прави палачинките с кисело мляко,стават мноого хубави.Също така им слага газирано вместо вода и те се оцветяват-в сависимост от напитката.става вкусно и интересно за децата.Иначе наистина когато тестото е рядко не става.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.