Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Plovdiv

Мнения: 972
Използвах сметана "Хопла" за да украся една торта, но понеже я използвам за пръв и не прецених количеството,което ми беше необходимо. Не искам да изхвърлям останалото количество. Ще съм благодарна ако ми дадете някои лесни идеи за крем.
Мога ли да добавя малко течен шоколад и желатин за сгъставяне,например?
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=268698.0   Smile
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 972
  bouquet Благодаря!
Цитирай


Мнения: 8 603
И тая торта става с Хопла-та. Рецептата е от форума, но не мога да дам линк. Ето я:

КРЪГЛА ТОРТА

Продукти:
2 готови рула (плодови или шоколадови)
500 гр. растителна сметана (Hopla става идеално)
1 ч.л. желатин
1 банан
2 киви
1 портокал
(плодове според сезона и вкуса)
ядки

Приготовление:
Желатинът се накисва в 1 ч.л. вода.
Растителната сметата се разбива заедно с желатина, докато се сгъсти.
Плодовете се нарязват на парченца, прибавят се ядките и всичко се смесва със сметаната.
В една стъклена купа (може и за салата) се подреждат предварително нарязаните филийки от рулото - плътно едно до друго. Изсипва се сместа, подравнява се и най-отгоре отново се нареждат филийки руло.
Купата се поставя в хладилника за мин. половин час.

Преди сервиране, купата се обръща в чиния - тортата изглежда страхотно, прилича на торта "Стоичков". По желание може да се залее отново със сметана или шоколад, макар че и в този вид е много ефектна - филийките рула са много красиви.
Тортата е готова за 20 минути. За любителите на импровизации - тази рецепта позволява страхотна свобода.
Да ви е сладко!
Цитирай

София/Варна

Мнения: 2 233
Като ми остане течна сметана правя мус с плодове (сега от компот) - става леко и вкусно.
Сметаната се разбива на пухкав крем и бавно се прибавят с бъркане пюрираните плодове.
Аз съм слагала праскова и ананас от консерва. Сега имам малко изостанало киви и с него ще пробвам. Колкото по-голямо е количеството на плодове, талкова повече се харесва на домочадието.
Насипва се в купички и се добавя гарнитура по желание - вафлени пурички, бисквитки, натрошени ядки, парченца шоколад или плод.
Да ви в сладко!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.