Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
150-164 от 615 отговора
Zdraveite na vsichki otnovo  Smile
temata za frenska selska torta prodaljava, a i jelanieto mi da nameria tazi proslovuta recepta. Sluchaino popadnah na tazi torta v magazin ot verigata Fantastiko i ot tam mi kazaha che krema vsashtnost e zakvasena smetana na Danone  newsm78. Tova vse pak e niakakav napredak. Davaite da raznishtim tazi recepta, ne niakoi idiot praveiki si eftina reklama da kazva che nemoje da se imitira  #2gunfire
Цитирай

София

Мнения: 800
Ето една торта,не знам вече как да я нарека,но е с блатовете на Медовик плюс малко орех в тях. Крема е сметана суха ,плюс заквасена и лимон
http://s44.radikal.ru/i104/0902/85/482911816b76.jpg    … sp;     и
   http://s49.radikal.ru/i123/0902/6f/2406abf447de.jpg … sp;    

 Правя блатовете много тънки и затова е ниска,а пък и забравих два да сложа....та сега ще ги хапваме с кисело мляко.... Sick
Цитирай

Vaudreuil Canada

Мнения: 2 336
Ъъъ надявам се да ме разберете правилно - вчера правих тортата по рецептата на Ванчето - изкарах 10 блата като само половината направих с пълната доза крем. ТОРТАТА Е СТРАХОТНА. НО!!! поне според мен не е френската селска торта. Така че продължавам с тестовете. Естествено аз имам малки разлики в продуктите най-вече заквасената сметана се различава но не мисля че това е проблема - и блатовете и крема са различни.

Добавям и снимка - не е много добра и май ще я подменя по-късно

« Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 19:08 от shemet_neveroiaten »
Цитирай

софия

Мнения: 56
и аз бая порових из нета и май сте прави, че тортата не е нито селска, нито френска Smile,
а руска
http://jazzedcook.com/portal/forum/index.php?topic=561.msg52886#msg52886
http://aynmark.blogspot.com/2007/02/blog-post.html
http://www.koolinar.ru/recipe/view/44111
http://jazzedcook.com/portal/forum/index.php?topic=561.msg4670#msg4670
дано съм била полезна ...
Цитирай


Мнения: 48
Всички изглеждат супер вкусни  eat cook
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 112
  Аз намерих една рецепта,в която всеки блат се напоява със сироп от лимонов сок и мед.
  Но самата рецепта е голяяяяяяяяяяяяяма играчка.Не знам,кога ще имам време и търпение да я пробвам. Rolling Eyes

 
Цитирай

София

Мнения: 800
Браво, Селма!!! bouquet
 Мисля ,че това е желаната от мен торта! Аз пробвах една в сладкарница България и тя е точно сладка с вкус на мед ,а в същото време има и лимонов вкус. Много ти благодаря за рецептата!!!! Ще я пробвам защото дълго време се измъчвах да имитирам тази "Тея"от слад.България.Колко пъти я консумирах,за да хвана как е направена,но сега мисля,че ще стане bouquet!!!! Медовика е много хубава торта,но е различна. А тази - селска ли е френска ли е не я знам,но аз си намерих моята торта......
Благодаря!!!!! bouquet bouquet bouquet bouquet
Цитирай

Където пожелая

Мнения: 488
Някой запознат с руския може ли да преведе рецептата за тортата,защото не бих могла въобще да се оправя ooooh! Sick Моля Praynig
Цитирай

софия

Мнения: 56
понеже и на мен ми е много зле руския, мога да ти помогна само с транслатора на гугъла
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=ru&u=http: … G%26newwindow%3D1
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 112
  Ще се опитам да преведа рецептата,ако не се справите. Smile
  Малко е дългичка,затова все не намирам време да се захвана за нея. Rolling Eyes
Цитирай

временно в Киев

Мнения: 67
Здравейте,
Ето рецептата, на която аз се спрях след многото четене и гадаене. Аз и всички, които са опитали тортата сме на мнение, че не отстъпва по вкус на "оригиналната"  Wink

За блатовете:
3 яйца + 3 с.л. мед + 1/2 ч.ч. захар се бърка на котлона до разтапянето на захарта. Оставя се да поизстине и към сместта се прибавят 2/3 ч.л. хл. сода, 3 - 31/2 ч.ч. брашно, 2-3 ванилии. Добре е тестото да отлежи малко в хладилник, но не е задължително. С помощта на много брашно се разточват много тънки блатове, които се пекат в тортена форма върху сладкарска хартия. Получават се около 15 блата.

За крема:
3 пакетчета Крем Оле на Др. Йоткер се разбиват както е указано; прибавя се една кутия натурално топено сирене Президент (онова на триъгълничетата) и се разбива до гладък крем; прибавят се 3-4 с.л. пудра захар и 400 - 500 гр. заквасена сметана, разбита със сока на 1 лимон. Може да се добави още ванилия на вкус.

Всеки блат се маже с крем, отгоре и отстрани тортата се маже също. Ако блатовете не са много тънки, е добре леко да се сиропират с по 1-2 с.л. захарен сироп. Поръсва се отгоре и отстрани много обилно с млени орехи и задължително престоява в хладилник 1 нощ.

Приготвянето не отнема много време, всеки блат се пече около 2-3 мин. на 200 градуса.

Надявам се да ви хареса Peace
« Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 23:12 от mammma »
Цитирай

У дома !

Мнения: 251
Селма,а какво е варена сгущенка? 

подсладено кондензирано мляко, варено с консервата до пълното му карамелизиране.
понеже се вари по 3-4 часа, то някои си купуват направо сварено (като мен  Wink).
после отваряш консервата и вътре имаш гъст, сладък карамелен крем Peace

Готово няма в БГ нали?
Защото аз го варих наистина 4,5часа..... за да стане много време отнема и ток също Thinking
А относно Френската селска торта в Хасиенда е страхотна,но мен не ме бива в точенето и това много ме затруднява за да пробвам и аз да си я направя в домашни условия Sad
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 112
  Мисля,че за да се карамелизира сгущенката, 2 часа варене са достатъчни. Peace
Цитирай


Мнения: 9
Здравейте и от мен! Понеже съм върла фенка на тази тортичка, следя темата с интерес.Всичките ми опити да я правя със заквасена или растителма сметана станаха на пух и прах  #Crazy
Взех и от тази във Фантастико-тя е толкова далече от истината, че останах разочарована, даже се ядосах на глупоста си непрекъснато да купувам боклуци, но както и да е...То бива ментета в тая държава, ама това е направо гавра.... #Cussing out #2gunfire
Та по темата: съквартирантът ми  работи в кухнята на един ресторант, които предлага тортата.От там успявам да си похапвам честичко, направо съм пристрастена!!! chefНе ми е по джоба да си поръчвам цяла, а в Ниагара ми е скъпа.Сигурна съм че, рано или късно ще открием рецептата и затова ще следя нещата тук за общото благо на червоугодниците.
Направих тази по рецептата на Ванчето....пак нещо липсва,моля да ме извини, но не е същата...Ползването на лимон за крема също ме кара да се замисля, по-скоро е някакво крема сирене  от сорта на чийз кейка, но разбито с кисело мляко....
И блатовете трябва да са тънки, иначе все едно ядеш баница....Хайде, че голямо писане падна!
Ако науча нещо по веригата , ще споделя тук! Crazy

Цитирай

София

Мнения: 521
Здравейте, сега открих темата. Аз съм фен на тази френска селска торта. Не знаех, че има цех, от който може да се поръчва. Поне с това ми беше много полезна темата Hug

Надявам се скоро да открием рецептата Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
150-164 от 615 отговора