Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 619
Има ли начин (или някакъв трик), позволяващ да се избегне появяването на пяна, при варенето на месото.
Пробвах и в студена вода да варя и във вряща - все има пяна, а тя прави месният бульон мътен.
Споделете - плз  Praynig
Цитирай


Мнения: 645
Според мен пяната се образува от остатъчната кръв в месото, която го напуска при по-високите температури.
Откъдето, за да намалим пяната е по-добре да накиснем предварително месото.
Според мен количеството на пяната донякъде зависи и от качеството на месото, както и от това как е обработено от човека който е клал животното.

Не смятайте мнението ми за вярно. Може и да греша.
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 619
Пробвала съм и с накисване на месото - пак има пяна  Mad .Но пък от друга страна не е хубаво да се прави това (накисването де). "Изсмукват" се ценни вещества от месото.
Чакам още мнения  Thinking
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
За някакъв по-специален трик нямам ,Шани!Но пък винаги го прецеждам бульона ,дори и след като съм го отпенвала.Купих си една двойна цедка от която съм много доволна,горната част е по-едра,а отдолу е страшно ситна и не позволява никаква частица да мине-постоянно е в употреба при мен!Чувала съм /но не и прилагала/,че като заври месото ,ако му се сложи една лъжичка сол-пресича кръвта,но пък за сметка на това месото ако се вари в подсолена вода се стяга и по-трудно увира!
Цитирай

Варна

Мнения: 4 645
Месото се залива със студена вода задължително и се вари.
Бульона го прецеждам.
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 796
Първо леко запържвам от всякъде месото и после заливам с топла вода, и да избие пяна то винаги е малко.
Ако варя пиле за да няма пяна първо кипвам водата и тогава в нея слагам пилето - така също почти няма пяна.
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 289
Никакъв трик не става. Каквото и да съм пробвала, винаги излиза пяна, кога повече, кога по-малко. Преди да готвя месото го овалвам в съвсем малко брашно и го запържвам, тогава почти не се пени. Но при варене, винаги отпенвам, а след това и прецеждам булъона.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.