Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 май 2005, 17:22 ч.

За варенето на месо - питанка?

  • 717
  • 6
  •   1
Отговори
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 802
Има ли начин (или някакъв трик), позволяващ да се избегне появяването на пяна, при варенето на месото.
Пробвах и в студена вода да варя и във вряща - все има пяна, а тя прави месният бульон мътен.
Споделете - плз  Praynig

# 1
  • Мнения: 645
Според мен пяната се образува от остатъчната кръв в месото, която го напуска при по-високите температури.
Откъдето, за да намалим пяната е по-добре да накиснем предварително месото.
Според мен количеството на пяната донякъде зависи и от качеството на месото, както и от това как е обработено от човека който е клал животното.

Не смятайте мнението ми за вярно. Може и да греша.

# 2
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 802
Пробвала съм и с накисване на месото - пак има пяна  Close .Но пък от друга страна не е хубаво да се прави това (накисването де). "Изсмукват" се ценни вещества от месото.
Чакам още мнения  Thinking

# 3
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
За някакъв по-специален трик нямам ,Шани!Но пък винаги го прецеждам бульона ,дори и след като съм го отпенвала.Купих си една двойна цедка от която съм много доволна,горната част е по-едра,а отдолу е страшно ситна и не позволява никаква частица да мине-постоянно е в употреба при мен!Чувала съм /но не и прилагала/,че като заври месото ,ако му се сложи една лъжичка сол-пресича кръвта,но пък за сметка на това месото ако се вари в подсолена вода се стяга и по-трудно увира!

# 4
  • Варна
  • Мнения: 5 066
Месото се залива със студена вода задължително и се вари.
Бульона го прецеждам.

# 5
  • БГ - София
  • Мнения: 7 813
Първо леко запържвам от всякъде месото и после заливам с топла вода, и да избие пяна то винаги е малко.
Ако варя пиле за да няма пяна първо кипвам водата и тогава в нея слагам пилето - така също почти няма пяна.

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 1 289
Никакъв трик не става. Каквото и да съм пробвала, винаги излиза пяна, кога повече, кога по-малко. Преди да готвя месото го овалвам в съвсем малко брашно и го запържвам, тогава почти не се пени. Но при варене, винаги отпенвам, а след това и прецеждам булъона.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт