Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

сред цветята

Мнения: 3 033
Тъи като по темата За виното писаха доста хора, реших да напиша няколко рецепти За неща, които може да се предложат към вино (освен раЗбира се традиционното плато със сирена). Става въпрос не За това, кое вино подхожда към кое ядене, а За т. нар. Snacks , когато напр. се поканят гости  и им се поднесе вино с малки ястия. (ох, много сложно го каЗах Rolling Eyes ). Ето някои от нещата, които съм приготвяла:

Малки питчици или хлебчета (тях вече ги написах в темата "бърЗи питки")

250 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
3 с.л. олио
175 гр. поиЗцедено кисело мляко
1 с.л. магданоЗ или др. подобни
мащерка
За отгоре:
1 жълтък
1 с.л. прясно мляко

Замесва се тесто от горните продукти с миксера, след това се раЗточва дебело около пръст и се отряЗват кръгчета около 6 7 см с помоща на чаша. Смесва се жълтъка с млякото и се намаЗват отгоре питките. Пекат се на предварително Загрята фурна 200° около 15/18 мин.
Към тях може да се предложат напр.

Dip oт овче или краве сирене

200 гр. сирене
100 гр. Creme Fraiche
2 с.л. сметана
1 червен лук
червен и черен пипер, чесън
1 с.л. Зелен лук или магданоЗ

Всичко се смесва добре и се пюрира.

Dip от риба тон

1/2 консерва риба тон в олио
1 сварено яице
1 кисела краставичка
80 гр. иЗвара или маионеЗа
1 ч.л. олио
1ч.л. оцет
черен пипер, сол

Рибата се оцежда, а останалите продукти се наряЗават на дребно и се смесват. Подправят се и се пюрират.

Обацта (баварски специалитет. Това е един по -лек вариант с не толкова много калории Wink )

180 гр. иЗвара
120 гр. Camenbert, 30 %
30 гр. лук
червен и черен пипер
1/1 с.л. Зелен лук

Продуктите се наряЗват на дребно и се смесват. Намачкват се с вилица, докато се превърнат в кремообраЗна маса.

Хлебчета със сирене

250 гр. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. Захар
6 с.л. прясно мляко
40 гр. масло
125 гр. сирене
За отгоре
1 жълтък
подправки

Замесва се тесто и се раЗточва на около 1/2 см дебелина. С чаша се отряЗват кръгчета. НамаЗват се отгоре с раЗбития жълтък и млякото и се посипват с подправки. Пекат се на предварително Загряна фурна 190° около 15/17 мин.

Пикантни кифлички

125 гр. иЗвара
125 гр. брашно
125 гр. маргарин
1/2 ч.л. сол
черен и червен пипер
70 гр. шунка
2 лука
1 жълтък
1белтък
1 с.л. сметана

Прави се тесто от иЗварата (иЗцедена), брашното, маргарина, сол, черен и червен пипер. Оформя се на топка и се оставя около час в хладилника. След това се раЗточва тънко и се режат триъгълници. Пълнежа е от дребно наряЗаните шунка, лук. НамаЗва се границата с белтъка За да не се отварят и се навиват на кифлички. Отгоре се намаЗват с раЗбития жълтък и млякото. Пекат се на предварително Загрята фурна 200° около 20/25 мин.
Плънката може да се видоиЗменя по желание.

Добър апетит! Smile
Даите идеи моля и вие какво поднасяте към вино?
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Пикантен лучник

125 гр. брашно
60 гр. маргарин
1/4 ч.л. сол
2 с.л. вода
1 ч.л. оцет от бяло вино
80 гр. шунка
400 гр. лук
20 гр. масло
кимион
100 гр.  Creme Fraiche (или може би сметана)
2 яица
сол, черен пипер.

ЗАмесва се тесто от брашното, студения маргарин, сол, студената вода и оцета. Оставя се на студено около 1/2 час. Лука се наряЗва на шаиби и се Запържват в масло, подправят се с сол, пипер и кимион, прибавя се на дребно наряЗаната шунка. Оставя се сместа да поиЗтине малко. Тестото се раЗточва и се слага в кръгла форма (24 диаметър). Оставя се малък краи. Пробожда се многократно с вилица и отгоре се иЗсипва лучената смес. РаЗбъркват се Creme Fraiche, яицата, сол, пипер и се иЗсипват върху лучената смес. В предварително Загрята фурна 200° се пече около 35 мин.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.