Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • In the jungle out there..
  • Мнения: 1 240
Здравейте!
Рових се в готварската книга на бг-мамма, си "свих" страхотни рецепти Hug Не видях, обаче, една моя много любима за печени пилешки крилца. Затова реших да я споделя с вас, ако е давана, моля да ме извините...

Продукти:

1кг. охладени пилешки крилца
1 глава стар чесън
1 кофичка кисело мляко
сол

Приготвяне:

Чесънът се счуква със солта и се смесва с киселото мляко. В дълбок съд се поставят крилцата и се поливат със сместа. Съдът се покрива с капак или фолио и се оставя се в хладилника колкото може по-дълго, аз го оставям едно денонощие.
Маринование вече крилца, се отцеждат и се нареждат в намазнена тавичка. Пекат се в предварително загрята  на 250о фурна на най-горно ниво на фурната, докато добият златиста коричка.


Да ви е сладко!

# 1
  • у нас
  • Мнения: 3 562
Не си падам по крилцата, но бих пробвала с бутчета и тази марината   chef


Благодаря   bouquet

# 2
  • Варна
  • Мнения: 192
Аз ще ги пробвам,защото ми звучи вкусно ама да питам едно въпросче-фурната трябва да пече и горе и долу нали?С вентилатор или не?Упссс,станаха 2 въпросчета. Laughing

# 3
  • In the jungle out there..
  • Мнения: 1 240
И отгоре и отдолу, да, но по-близо до горния реотан, за да станат бързо и да не изсъхнат. За вентилатора, не знам, моята фурна е от по-старичките и не съм запозната Rolling Eyes

# 4
  • Варна
  • Мнения: 1 619
Ще пробвам. Аз често правя крилца но по една друга рецепта като по китайски, много ги харесваме.

# 5
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
Това ще се пробва, но моята фурна не е в ред нещо и загрява като
" албански реотан " , та се притеснявам да не се прецакат т.е. да изсъхнат Thinking

# 6
  • Мнения: 1 168
Ще пробвам. Аз често правя крилца но по една друга рецепта като по китайски, много ги харесваме.

Долорес ще споделиш ли рецептата моля:)
че мъжа ми обожава крилца. Ама все пекани с подправки ги правя и сега смятам да разнообразя Simple Smile

# 7
  • София
  • Мнения: 445
това звучи много интересно Thinking Определено ще се пробва Hug
п.п.А каква гарнитурка му подхожда newsm78

# 8
  • някъде там
  • Мнения: 1 433
фен съм на крилата и ще я пробвам най-скоро   chef

# 9
  • Бургас
  • Мнения: 3 154
Аз по този начин мариновам заек и става страхотен Peace Иначе крилцата ги предпочитаме с медена марината Blush

# 10
  • In the jungle out there..
  • Мнения: 1 240
това звучи много интересно Thinking Определено ще се пробва Hug
п.п.А каква гарнитурка му подхожда newsm78

Аз правя някакви картофи - пържени или на фурна. А защо не и пюренце  chef

# 11
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
Аз също ги правя така и стават суперрррррррррррр!  Peace

# 12
  • Варна
  • Мнения: 192
При мен не се получиха толкова вкусни.Направих всичко по рецептата освен,че не ги покрих,но всичко друго да.Станаха ми жилави и не хрупкави. newsm78 Cry

# 13
  • Монреал
  • Мнения: 631
Крилцата винаги ги варя 20-ина минутки /с бульона правя после супа или варя ориз/, после мариновам за няколко часа и пека. Най често ги правя медени с чесън. Но и тази рецепта ще пробвам скоро.

# 14
  • Бургас
  • Мнения: 317
това звучи много интересно Thinking Определено ще се пробва Hug
п.п.А каква гарнитурка му подхожда newsm78
Наистина са много вкусни.Най-много им подхожда студена бира.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт