Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора

In the jungle out there..

Мнения: 1 240
Здравейте!
Рових се в готварската книга на бг-мамма, си "свих" страхотни рецепти Hug Не видях, обаче, една моя много любима за печени пилешки крилца. Затова реших да я споделя с вас, ако е давана, моля да ме извините...

Продукти:

1кг. охладени пилешки крилца
1 глава стар чесън
1 кофичка кисело мляко
сол

Приготвяне:

Чесънът се счуква със солта и се смесва с киселото мляко. В дълбок съд се поставят крилцата и се поливат със сместа. Съдът се покрива с капак или фолио и се оставя се в хладилника колкото може по-дълго, аз го оставям едно денонощие.
Маринование вече крилца, се отцеждат и се нареждат в намазнена тавичка. Пекат се в предварително загрята  на 250о фурна на най-горно ниво на фурната, докато добият златиста коричка.


Да ви е сладко!
Цитирай

у нас

Мнения: 3 562
Не си падам по крилцата, но бих пробвала с бутчета и тази марината   chef


Благодаря   bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 192
Аз ще ги пробвам,защото ми звучи вкусно ама да питам едно въпросче-фурната трябва да пече и горе и долу нали?С вентилатор или не?Упссс,станаха 2 въпросчета. Laughing
Цитирай

In the jungle out there..

Мнения: 1 240
И отгоре и отдолу, да, но по-близо до горния реотан, за да станат бързо и да не изсъхнат. За вентилатора, не знам, моята фурна е от по-старичките и не съм запозната Rolling Eyes
Цитирай

Варна

Мнения: 1 595
Ще пробвам. Аз често правя крилца но по една друга рецепта като по китайски, много ги харесваме.
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
Това ще се пробва, но моята фурна не е в ред нещо и загрява като
" албански реотан " , та се притеснявам да не се прецакат т.е. да изсъхнат Thinking
Цитирай


Мнения: 1 164
Ще пробвам. Аз често правя крилца но по една друга рецепта като по китайски, много ги харесваме.

Долорес ще споделиш ли рецептата моля:)
че мъжа ми обожава крилца. Ама все пекани с подправки ги правя и сега смятам да разнообразя Smile
Цитирай

София

Мнения: 433
това звучи много интересно Thinking Определено ще се пробва Hug
п.п.А каква гарнитурка му подхожда newsm78
Цитирай

някъде там

Мнения: 1 430
фен съм на крилата и ще я пробвам най-скоро   chef
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 942
Аз по този начин мариновам заек и става страхотен Peace Иначе крилцата ги предпочитаме с медена марината Blush
Цитирай

In the jungle out there..

Мнения: 1 240
това звучи много интересно Thinking Определено ще се пробва Hug
п.п.А каква гарнитурка му подхожда newsm78

Аз правя някакви картофи - пържени или на фурна. А защо не и пюренце  chef
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз също ги правя така и стават суперрррррррррррр!  Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 192
При мен не се получиха толкова вкусни.Направих всичко по рецептата освен,че не ги покрих,но всичко друго да.Станаха ми жилави и не хрупкави. newsm78 Crying or Very sad
Цитирай

Монреал

Мнения: 631
Крилцата винаги ги варя 20-ина минутки /с бульона правя после супа или варя ориз/, после мариновам за няколко часа и пека. Най често ги правя медени с чесън. Но и тази рецепта ще пробвам скоро.
Цитирай

Бургас

Мнения: 249
това звучи много интересно Thinking Определено ще се пробва Hug
п.п.А каква гарнитурка му подхожда newsm78
Наистина са много вкусни.Най-много им подхожда студена бира.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора