Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 фев. 2008, 17:20 ч.

Стига крокита, годината на мишката е!

  • 4 710
  • 17
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11 247
 Каних се, каних се и все време не намирам да го направя. Пускам рецептата, по-пъргави мами ще го спретнат, пък и аз дано се засрамя. Grinning



Тесто

•   2 ч.ч. брашно приблизително за средно меко тесто
•   1 пликче суха мая или жива
•   1 яйце
•   0,5 ч. л. сол
•   1 с. л. захар
•   2 с. л. олио
•   1 ч.ч. топло мляко


Всичко се омесва, тестото се прави на топка, покрива се с кърпа и се оставя да втасва на топло около 1,5 часа. След това се разделя на две . Едната част се разточва на овал и се слага пълнеж по избор. Покрива се с другата половина тесто, разточена с овално форма. И се оформя мишката. Изрязват се излишните крайчета и двата овала се притискат по края с виличка. От остатъците тесто се правят ушички, опашка и лапички. За очи се слагат маслинки, за носле – морковче. Намазваме с яйце и слагаме във фурната за около час.

източник: ТУК.

И за разнообразие може да се оформи и раче:



източник: ТУК.

# 1
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 485
Лабрекс, супер е мишаната Peace!
Гледам твоята, че е с кайма - изпече ли се добре отвътре Rolling Eyes?
А тестото в машината дали няма да стане,  за мързеланки като мен Mr. Green?

# 2
  • Мнения: 11 247
mari_eta , мишлето наистина е симпатично, но не съм го правила, най-отгоре в първия пост написах, че все време не намирам. А рецептата стои копната от  януари още. Embarassed И понеже гледам, че мамите правят крокита, реших да я пусна, както е от руския сайт. Не знам за машина, аз нямам такава и меся на ръка. Ако си правила крокодилското тесто в машина, мишлето и с него ще стане, оформлението само е различно.

# 3
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 485
Уф, нали Бебо е в ръцете ми, чета през ред ooooh!...
Ще го направя като ми остане време, ама с друга плънка, няма да рискувам с тая кайма, струва ми се, че няма да се изпече добре...

# 4
  • Мнения: 11 247
Може предварително да я задушиш или запържиш, щом ти се струва, че няма да се опече. newsm78

# 5
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 485
Не, не с друга плънка ще е, че мъжете вкъщи нещо недолюбват каймата /освен ако не е на скара де Mr. Green/.

# 6
  • Мнения: 7 807
мммм, супер разнообразие  Hug

# 7
  • У дома
  • Мнения: 1 734
Ммм, красота!

# 8
  • в Австрийско...
  • Мнения: 1 951
Навих се  Grinning

Някой има ли по-конкретни идеи zа плънката с кайма?

# 9
  • Мнения: 7 807
ми най-много да стане по немски - сурова кайма  hahaha

# 10
  • UK/София
  • Мнения: 7 670


               Ей, labrex , голяма подстрекателка си Heart EyesБраво за поредното ти произведение!  bouquet

# 11
  • Мнения: 11 247


               Ей, labrex , голяма подстрекателка си Heart EyesБраво за поредното ти произведение!  bouquet

Ох, май само подвеждам Embarassed В първия пост написах, че само му се каня, но явно снимките впечатляват повече. Не съм го правила още, щото се размотвам. Само го давам като идея за разнообразяване на крокитата. Така че, Биляна , права си, в случая съм точно подстрекателка. Grinning

# 12
  • UK/София
  • Мнения: 7 670
Ох, май само подвеждам Embarassed В първия пост написах, че само му се каня, но явно снимките впечатляват повече.

 Просто няма кой да чете както трябва Simple SmileНо направи го де, сигурна съм, че ще се справиш чудесно!

# 13
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Много апетитна мишка,с удоволствие ще я хвана в капана  Joy

# 14
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 485
Ето моите мишки, а и някой други животинки:


Позволих си да пусна и нова тема, за да се видят събрани накуп форумските животинки.

Лабрекс, благодаря за идеята  bouquet!

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт