Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 314
Имам нужда да чуя Вашите истории с добър край относно взаимоотношенията на децата ви с новия ви мъж.
При нас нещата тръгнаха добре. Не живеем заедно, но често излизаме с приятеля ми и детето. Синът ми (6г) обаче е много привързан към баща си и от известно време насам баща му е почнал да му говори как аз ще му доведа втори баща и детето е адски объркано и изнервено. Доскоро приемаше приятеля ми и като свой приятел, но след разговорите с баща си коренно е променил отношението си и се държи ужасно и с мен и с приятеля ми.

Не знам какво е правилното ми поведение в случая:
- да бъда искрена със сина ми (с приятеля ми отношенията ни са сериозни и искаме да се съберем да живеем заедно)
- или да му кажа, че никога няма да има втори баща
- да говоря с бившия, да престане психически да натоварва детето
- или?!

Знам, че му трябва време (макар, че вече почти година баща му не е с нас). Същевременно ми се иска да не залагам всичките си надежди за по-добър живот в бъдещето.

Кажете как беше при вас и колко време отне?

# 1
 • Мнения: 2 724
Аз нямам опит, а и не смятам да имам такъв скоро, но
Мисля, че е редно да си откровена с детето и да свиеш сърмите на бившия ти мъж.
Кажи на малкия, че си има един баща и една майка и факта, че ти имаш нова връзка няма да промени този факт.

# 2
 • Мнения: 2 868
Кажи му, че баща му е силно в грешка, че има един баща и една майка и товят приятел няма претенции да му става баща, но много го харесва и иска да му бъде приятел... че ти имаш право да искаш някой друг мъж да те обича, че  той( синът ти) е най- важен за теб, но всеки човек има нужда и от друг вид близост, която е различна от тази с децата. Кажи му че това те прави щастлива. Но най-вече му кажи, че не е длъжен да обича приятелят ти, достатъчно е само да го  приема и да се държи добре с него....

# 3
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 8 741
Моето дете също се държи понякога враждебно. И то най-вече след срещите с баща си, в които той й промива мозъка, как аз съм пожелала да съм с друг, а не с баща й, а той колко много искал да бъдем тримата семейство #Cussing out
Няма да коментирам този абсурд, повечето тук го знаят.
Говори с детето открито, обясни му цялата ситуация безпристрастно. Повярвай ми, че таткото не спестява нищо, но нека детето да знае нещата от теб.

# 4
 • София
 • Мнения: 7 718
Малко офф: Оле, Никси, пак ли си бременна, чудесно, поздравления!  bouquet

# 5
 • Бургас
 • Мнения: 3 621
Аз си мисля, че един откровен разговор с детето ще свърши работа,  и един не много приятен разговор с бившия също

# 6
 • Филибето,майна
 • Мнения: 277
доколкото съм чела психология детето,момчето има нужда от мъжки пример.ролеви модел или както искате го наричайте.
несъмнено ще ревнува ,но това е не само нормално.то е необходимо.той ще се съревновава за майка си/единствената жена в живота му дотогава/.
така преживява едиповия си комплекс.
момичето пък има нужда от баща или настойник,пред когото да започне да се изявява като малка жена- да привлича вниманието, да кокетничи и т.н.
по скоро липсата на 2 ри настойник създава проблеми.

# 7
 • Мнения: 2 724
Малко офф: Оле, Никси, пак ли си бременна, чудесно, поздравления!  bouquet

Еми така се случи  Mr. Green

# 8
 • София
 • Мнения: 3 009
Кажи му, че баща му е силно в грешка, че има един баща и една майка и товят приятел няма претенции да му става баща, но много го харесва и иска да му бъде приятел... че ти имаш право да искаш някой друг мъж да те обича, че  той( синът ти) е най- важен за теб, но всеки човек има нужда и от друг вид близост, която е различна от тази с децата. Кажи му че това те прави щастлива. Но най-вече му кажи, че не е длъжен да обича приятелят ти, достатъчно е само да го  приема и да се държи добре с него....
Peace Peace Peace
Взе ми думите от устата  Wink
Само ще допълня: При всеки удобен случай споменавай на детето, колко много приятелят ти го харесва, как иска да са приятели и ти колко си щастлива от факта , че имаш такова невероятно /голямо , умно , разбрано , усмихнато, силно и т.н. ...... / дете и каква късметлийка си, че си намерила такъв мъж който толкова много харесва синът ти и обожава, обича теб.
И търпение, търпение и пак търпение. А разговора с БНД - то в повечето случай просто е излишен, напротив може да му насочи вниманието още повече в тази посока. По има смисъл да говориш с детето  Peace

# 9
 • Мнения: 179
Настоя6тият ми мъж се даржи с моите деца,като с негови.Но когато синът ми е бил при ба6та си и се прибере,аз самата немога да го изтрайвам.Държи се все едно света е негов и вси4ко идва от това какво му говори ба6та му.Говорих хиляди пъти с бив6ия,но резултата е нулев.

# 10
Немога да не се включа защото и  моите деца са с такъв втори кандидат татко.Ще ти го обесня лесничко и простичко.Приятеля ти е този който трябва да изгради новите взаимоотношения с детето ти.Нашия нов татко е приятел до такава с тепен с децата ми ,че те се доверяват повече на него отколкото на мен.Много пъти в трудни ситуацие е разговарял с тях,дава им съвети,като са наранени или болни е до тях .Особедно до сина ми който му вярва безусловно.Много помогна и разговора с бившия ми мъж ,когато сме излизали заедно той винаги казва ,ако....(Новия Татко) ви разреши ,или питайте .....,така че и това може да направиш -да поговориш ш бившия.А за детенцето бих те посъветвала към него да подходиш по детски-обясни му че това е още 1 човек който го обича,че това е още 1 подарък за рождения му ден,Коледа или великден_ТОВА ПОМАГА, JoyОбесни му,че всички деца имат само по един татко ,а той ще си има двама бащи,А това означава всички мъжки игри да се играят по два пъти,че с истинския си татко ще се вижда само в събота ,а стози може да играе по цял ден.Няма страшно само трябва да се заложи по здрава основа от страна на приятеля ти.

# 11
 • Мнения: 103
В много случаи бившите настроиват децата срещу новите мъже. Моето дете за съжаление нямаше късмета баща му да се държи като мъж в тази ситуация. В резултат на глупостите които чу от създателя си ми заяви че не желае аз да се срещам с този човек и не защото не го харсеваше ,а защота баща му така иска. Големи преговари водих, но с течение на времето му се довери и нещата са добре. Съпругът ми му угажда за всичко, а и детето го слуша. Всичко това обаче след като дразнителя изчезна от живота ни.

# 12
 • Мнения: 660
Каквото и колкото да говорят на едно дете срещу някого, то усеща кой го обича и кой е лош с него. Ако настоящия приема детето, имам предвид, наистина го приема, че вървите комплект, тогава и детето рано или късно ще го допусне до себе си. Дори в един момент БНД няма да му липсва толкова.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт