Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 фев. 2008, 19:37 ч.

Отношенията при децата на детската площдка

 • 1 894
 • 58
 •   1
Отговори
 • Мнения: 187
Искам са попитам всички майчета как реагирате,ако на детската площадка по-голямо дете умишлено блъсне или удари вашето дете изключвам ситуациите при игра, в които децата неволно се удрят.Правите ли забележка,ако другият родител не реагира?Забелязала съм ,когато синът ми(3год..и 2 мес..) е на пързалката или в надуваем замък някое по-голямо дете без причина го бутне  и той се разплаква.Обяснявам,че не е това начина да реагира в такава ситуация,но явно още не е дорасъл да разбере това.

# 1
 • София/ Баня Лука
 • Мнения: 1 690
А какъв е начинът? Ами чувствително е детето. И моята веднага плаче. Успокоявам я, доколкото мога. Забележки на другото дете обикновено не правя (някои деца са по- буйни и приемат и това за игра), но го помолвам да внимава, защото е по- малка или нещо от сорта.

# 2
 • Мнения: 748
както аз си озаптявам моето дете очаквам и другите да си озаптяват техните.
ако родителското тяло старателно гледа в друга посока, се карам.  Naughty
вече имах случка с безхаберно родителско тяло, което оставяше неговото чадо да бие моето защото било "на игра"... отначало не смеех да се намесвам, но бързо си изясних позицията по въпроса Crossing Arms преди това и аз мислех, че не ми е работа да правя забележки на чуждите деца, но вече смятам, че ако родителя не се интересува какво прави детето му, значи няма нищо против то да се сблъска челно с действителността, т.е. да си търпи реалните последствия от поведението.

а на моето дете в такъв случай обяснявам, че съответното поведение е лошо и е по-добре да си играе с добрите деца. Simple Smile това е подходящ повод да я науча да си подбира приятелите Peace

# 3
 • Мнения: 125
Днес например бях с моето дете( то е на 1,3) в парка и там имаше едно много буйно момче без всякакво възспитание. Майка му беше на близо, но явно не я интересуваше. Просто си взех моето дете и си тръгнахме.

# 4
 • под жаркото слънце
 • Мнения: 2 557
Пазя го колкото мога.
Готова съм за скандал с родител, ако детето му е диво, а майката се прави на ударена.

# 5
 • Мнения: 3 217
И какво ще отидеш да вдигаш скандали на другата майка ли? Много вьзпитателно,нямам думи. Tired

# 6
 • Мнения: 4 452
И аз не правя забележки на другите деца, те си имат родители. Успокоявам моето и наблюдавам какво се случва, за да я предпазя максимално. Очаквам реакция от майката на детето и слава Богу, до сега не ми се е случвало тя да се прави на разсеяна.

# 7
 • Мнения: 1 367
Днес попаднах в подобна ситуация.Синът ми отскоро много се интересува от другите зеца,все иска да ги пипне и искрено им се радва.Днес по време на разходката ни за ръчичка той се доближи до едно момиченце,видимо с около година по-голямо,и посегна да го пипне по ръчичката.То буквално му изкрещя в лицето и се дръпна сякаш някой го удари.Милото ми,вкопчи се в мен,готово да заплаче.Взех го на ръце,успокоих го и после внимавах да не се доближаваме до това дете повече.

# 8
 • Мнения: 3 217
Днес попаднах в подобна ситуация.Синът ми отскоро много се интересува от другите зеца,все иска да ги пипне и искрено им се радва.Днес по време на разходката ни за ръчичка той се доближи до едно момиченце,видимо с около година по-голямо,и посегна да го пипне по ръчичката.То буквално му изкрещя в лицето и се дръпна сякаш някой го удари.Милото ми,вкопчи се в мен,готово да заплаче.Взех го на ръце,успокоих го и после внимавах да не се доближаваме до това дете повече.


Добре де,защо си мислите,че децата го правят нарочно с умисьл или са едва ли не зли,пьк майките само се наслаждават. Имам чувстовото,че говорите за тях сякаш са крастави. Ами има период,в който детето не иска никой да го пипа,да го доближава и т.н . Това му е начина на общуване в този период. По-кьсно всички  минават през период, вкойто не си дават нито играчките,нито храната нищо. Проявете малко разбиране кьм децата. ooooh!

# 9
 • Мнения: 1 049
Аз пьк освен, че успокоявам моята дьщеря, започвам и да "поучавам" другото дете и да му обяснявам, че не е хубаво и да не прави повече така, без остьр тон и забележки. Все пак това са деца, а наистина има много майки, които нехаят... та поне в дадената ситуация поемам ролята на "вьзпитателното лице" и за другите. Такава сьм си по характер, не мога нищо да не кажа  Wink В интерес на истината повечето деца са ме слушали и разбирали, сякаш от чужд човек понякога имат повече респект отколкото от майка си. А за цялостното им вьзпитание да си отговарят майките им Joy

# 10
 • Мнения: 748
И какво ще отидеш да вдигаш скандали на другата майка ли? Много вьзпитателно,нямам думи. Tired
разбира се, че е възпитателно.
децата трябва да се научат, че има определени норми на поведение, които ако не спазваш никои не е длъжен да те търпи и трябва да си понесеш последствията.
освен това е много важно да знаят, че имат право да се защитят. Naughty

по-горе писах, че имах случка, в която не реагирах навреме и резултата от моята неуместна толерантност беше, че Мила реши, че е нормално другото дете да я бие, че проблема е в нея и че е ок тя също да удря. ....и какво друго да си мисли, след като на нея се правят забележки, а на агресивното дете - не, а дори се насърчава едва ли не. ooooh! и въпреки, че накрая все пак се сетих да реагирам и не беше съвсем късно, после ми трябваха няколко месеца да я отуча да удря и да проявява агресия.
е, за какво ми е да си усложнявам живота с демонстрация на овче поведение, вместо да изясня проблема на момента?  Peace

# 11
 • Мнения: 1 298
Аз определено реагирам ако някое дете е агресивно и бие или бута останалите.
Също ако взима играчки с които друго дете в момента играе.
Опитвам се да обясня, че това не е хубаво или че трябва да бъде по-внимателен/а.
Ако децата са малки и неволно удрят други не се намесвам толкова освен да ги успокоя.Simple Smile

# 12
 • Асеновград
 • Мнения: 1 071
Аз също реагирам остро към детето и към родителите ако се наложи защото има много агресивни деца защо трябва моето да си пати.Пример играят на пясъка и едно от децата решава че ще и напълни очите с пясък и започва да хвърля.Майката си пуши цигара и изобщо не реагира.Това не го търпя пък каквото и въспитание да давам на детето,не ми пука.Аз съм просто по избухлива да не говорим като става въпрос за детето ми.

# 13
 • Мнения: 4 202
Не правя забележка на чуждите деца. Мога да правя само на моето. Мое задължение е да си пазя детето а не да поучавам другите. Винаги ми е било странно като видя родител, който се кара на чуждо дете заради това, че е блъснало или ударило неговото. И особено са ме изумявали генерални заключения като "Това дете е лошо и невъзпитано"!  Rolling Eyes

# 14
 • София
 • Мнения: 5 819
Ако се случи нещо подобно реагирам съвсем мило и спокойно към другото дете.
Казвам му например "Не така, пиле, той е малък и не разбира още." или нещо от сорта и винаги има ефект.

Обаче веднъж бях свидетел на много грозна за мен гледка в малката джунгла на Патиланци. Играеше си едно ужасно агресивно дете, постоянно биеше другите, половината деца плачеха. И двете служителки стояха при него за да не се бие, а майката и бащата седяха отвън. Влезнаха и други майки да си пазят децата, направиха забележка на родителите - реакция никаква. Една много ядосана мама го накара да се извини на детето и, той се извини и след минута отиде пак при него и го фрасна по главата с едно тежко дървено кубче.
Аз стоях през цялото време с моят син и той не се доближи до нас, но ако му беше посегнал и на него, вероятно щях да реагирам лошо.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт