Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 фев. 2008, 10:05 ч.

майчин дом - софия

 • 2 817
 • 38
 •   1
Отговори
 • Мнения: 13
мили майки  предстои ми раждане със секцио  по медицински причини(с висок диоптър съм)
и съм се ориентирала към Майчин дом, но ми е нужно някое друго мнение, ако някое мамче е раждала скоро там  моля за малко коментар.

# 1
 • Софето
 • Мнения: 374
И мен ме интересува. Първоначално се бях насочила към Токуда, но няколко лекари ме съветват да раждам в Майчин Дом заради многоплодната бременност и риска от преждевременно раждане. Неонатологията била най-добра, така ми казаха.

# 2
 • Бургас
 • Мнения: 363
Мили бъдещи мами, аз родих там и мога да ви кажа, че не бих повторила в никакъв случай и при никакви обстоятелства! Бях с направление за секцио (тесен таз - 17см), но там "великите" лекари решиха, че ще родя нормално. Цяло чудо си беше, че дъщеря ми се роди бързо по нормален път без намесата на вакуум или форцепс. Твърдяха, че бебето е малко, но то се роди 3.200. Поисках си епидурална упойка, казаха ми, че е късно и не ми сложиха. След като родих два часа ме шиха на живо. Слабичка съм, много тясна и естествено имах много разкъсвания. Освен тесния таз имам и висок диоптър късогледство, но за "специалистите" в Майчин дом това също не беше достатъчна причина за секцио. Заедно с мен имаше една мама с близначки, мъчиха я 8 часа, роди нормално, имаше проблеми с бебетата, няма да навлизам в подробности. Нямах информация тогава и направих грешката да родя там и да помрача най-хубавия момент в живота си. След раждането няма съвети за кърмене, никакво внимание, отвратително отношение от влизането до излизането от тази болница. Родих през юли 2007, не вярвам от тогава до момента нещо да се е променило. Корумпирани са и в червата с извинение!
Иначе за Тина Киркова и Токуда съм чувала много добри отзиви. Хубава бременност и леко раждане!  Hug

# 3
 • София/ Доха (Катар)
 • Мнения: 65
Shaki,  аз раждах в МД на 1-ви август 2007. Родих близо 1 месец по-рано - нормално. При мен всичко мина съвсем нормално и добре. Мога да кажа, че съм много доволна и да е живот и здраве за второ раждане пак бих отишла да раждам там. По принцип исках да раждам с упойка, но поради причина че по време на конракциите в болницата тоновете на бебето се губеха по преценка на лекарите не ми сложиха упойка. И аз имах доста разкъсвания, наложи се доктора да ми "скочи" върху корема за да излезе бебчо и ме шиха около 40 мин. , но не мисля че някъде това щеше да отнеме по-малко време.
Лежах с бебчо на 12 етаж, където условията са съвсем приемливи, а именно по 2 жени в стая с баня, топла вода си имаше през цялото време, педиатърката ме насърчаваше да кърмя, въпреки че дъщеричката ми се роди 2750 и не успя хубаво да засуче в началото т.е. спадаше на тегло и качваше по-бавно не ми бутнаха шише с добавка, а ми казваха да давам да суче и т.н..
По-късно относно храненето на малката ме консултирахо от неонатологията и отново всички съвети, които ми дадоха много ми помогнаха.
Относно иначе Токуда моя риятелка раждаше там и беше доволна, където и да избереш да родиш най-важното е спокойствие, ако можеш все пак да видиш към кои доктори можеш да се обърнеш за помощ това би ти помогнало да се чустваш по-уверена Hug

# 4
 • Мнения: 2 337
мили майки  предстои ми раждане със секцио  по медицински причини(с висок диоптър съм)
и съм се ориентирала към Майчин дом, но ми е нужно някое друго мнение, ако някое мамче е раждала скоро там  моля за малко коментар.
раждала съм там преди 8 м и няколко дена на 12ет. е правен ремонт изцяло тогава правеха и на 7ет. където са секциото , но вече при всяко едно положение трябва да е свършил.
В стая за по 2 майки като се пооправиш от операцията можеш да си поискаш детето да е при теб, но ако е при теб ще е денонощно. Аз лично се възнатових много бързо и бебо си беше при мен. Дано съм помогнала

# 5
 • София
 • Мнения: 511
Раждах нормално в Майчин дом. Избрах го, защото предварително бях чула, че условията не са добри, но пък там са най-добрите специалисти и дори някои майки да имат проблеми от други болници - пак там ги карат. Така си и избрах лекар от там, който предварително ми бяха препоръчали мои близки. Бебенцето си беше с мен през цялото време. Отношението на персонала не е на особено ниво и дават адаптирано мляко на всички, но като цяло за няколко дни се изтрайва. Моят лекар е от там и живот и здраве пак мисля там да раждам.

# 6
 • София
 • Мнения: 2 657
в Майчин дом по принцип избягват раждане със секцио. Но не съм съгласна, че пренебрегват факта за проблема с очите. Аз също заради това родих секцио и не са ми правили никакъв проблем, но ходих на очен лекар и той си написа становището, което те уважиха. Точно очния лекар ми обясни, че не е важно колко ти е висок диоптъра, а дали има опасност от отлепяне на ретината, какъвто аз за съжаление имах. Аз съм доволна иначе, упойката ми беше много добра и до следващия ден следобяд не ме болеше и това ми помогна още вечерта да започна да ствам и да се раздвижвам. Корумпирани лекари и некадърници има навсякъде, но аз лично пак бих отишла да раждам при моя лекар.

# 7
 • Мнения: 2 337
за да родиш секцио в Майчин дом ти изискват становище от съответния лекар, поради което се налага не раждаш нормално. На мен също ми искаха становище от очен лекар и го уважиха

# 8
 • София
 • Мнения: 106
Родих в Майчин дом секцио по спешност. Влезнах там преди това два дена , тъй като преносвах. Отначало нямах
уговорка с  лекар, просто така си отидох . Докато лежах там преди да родя се оказа, че моя приятелка има познат лекар там. Свързахме се с него и с негова помощ ме свалиха в пред родилна зала без да съм получила нужното разкритие и с леки контракции.Мъчихме се доста часове(от 8 вечерта до 8 сутринта), накрая тоновете на бебето започнаха да падат , получих разкритие 6 см. и половина и ми спукаха водите. Оказаха се "кални". Въпросният познат лекар се консултира с другите лекари които бяха на смяна и след малко ми казаха, че по-добре да ми направят секцио, защото има опасност да изпуснем бебето. Съгласих се. В 8:05 подписах документите и в 8:27 извадиха синът ми жив и здрав с омотана три пъти пъпна връв около вратлето. Оперира ме лекар от сутрешната смяна, казва се Босев. Много съм доволна от всички екипи които се грижеха за мен на 3-тия етаж (  3 смени изкарах там, нали и реанимацията е долу). Всички бяха изключително внимателни и мили, а Д-р Босев мина поне 5 пъти докато лежах в реанимация да провери добре ли съм. Второто живот и здраве мисля пак там да го раждам, но този път ще се уговоря с Босев предварително, защото съм много доволна от него. Нямам никакви проблеми с операцията, възстанових се много бързо и белега е много фин. Лежах на 7-мия етаж след това. Условията не са на ниво, но аз бях толкова щастлива, че синът ми е жив. Всичко друго беше без значение. Реших да раждам в Майчин дом защото там са най-добрите лекари. Изобщо не съжалявам за избора си.

# 9
 • Мнения: 1 931
Аз и двата пъти родих там , без уговорки с лекар. Първият път лежах там за преносване и малкият се роди 10 дни след термина.  Пъпната връв беше омотана 3 пъти около вратлето и 1 около тялото. По време на контракциите започнаха да му се губеха тоновете и лекарите веднага реагираха. Ако бях другаде можеше и да загубя бебето си и съм благодарна много на екипа който избоди детето ми.Там са най- добрите педиатри и ако детенце от друга болница има проблем го местят там, а майката остава там където е родила. За мен това беше важно. Вниманието към мен лично и към детето ми беше добро без да ангажирам лекар и за това и вторият път отидох там и не съжалявам. Който и да ми иска съвет бих посъветвала за МД.

# 10
 • София
 • Мнения: 223
Аз раждах там и не съм особено доволна. Много зависи на какъв екип ще попаднеш ако предварително нямаш уговорка с някой. Аз бях без уговорка , поисках си упойка , но докато намерят анестезиолог да ми я постави вече беше късно Sad После искаха за един час да съм родила , защото имали събрание и докторът ми натисна корема, за да станело по-бързо #Cussing outРезултатът - доста разкъсвания, а бебчо се роди малък - 2,650кг. После една много "компетентна" неонатоложка ми каза ,че синът ми има шум в сърцето и може да се наложи операция #2gunfire Оказа се , че синът ми е напълно здрав ,слава богу , но там не бих родила втори път Crossing Arms

# 11
 • София
 • Мнения: 804
shaki, аз боготворях Майчин Дом заради "най-добрите" лекари и "най-добрата" неонатология, но добре, че навреме ми дойде акъла в главата. Там за да ти сложат упойка трябва да си опрял пистолет в главата на лекаря. Много познати родиха там и на всички им излизаха с номера - ми то вече е късно за упойка. Оставят те да се гърчиш и да се мъчиш като животно и след няколко часа ти казват, че е късно за упойка #Crazy Не знам какъв им е проблема с упойките - анастезиолози ли недостигат.. newsm78 Ако има и минимален шанс да намериш пари от някъде отиди и роди в някоя от нормалните частни клиники - Св. София, Вита и т.н. Няма да раждаш 100 пъти Naughty Пиша толкова агресивно, защото скоро имаше проблем с мои близки. Родих частно при условие, че сме затруднени финансово. Това е най-добрата ми инвестиция и мога да раждам всяка седмица по този начин Joy
УСПЕХ!  bouquet

# 12
 • Мнения: 2 657
И двете си деца родих там и съм много доволна!Имах възможност да родя където си поискам, но след като в две частни клиники ми казаха, че ако нещо стане и  има усложнения трябва да ме карат в МД с линейка  #Crazy При това ненормално движение в София категорично изключих този вариант.Намерих лекар, на когото имам пълно доверие и така....

Аз имах уговорка с лекаря си, но и при двете раждания имаше жени без такава.Отношението на екипа беше същото като към мен - без забележка!
Единсвеното, което не ми харесва  е, че за да се застраховат докторите правят масово епизотомия.На мен искаха също(някаква от дежурния екип), но категорично отказах след като доктора ми потвърди, че не е необходимо

Тогава все още нямах и понятие от бебета, питах за всичко и никой не ми отказа консултация или помощ!

Дъщеря си родих средата на август 2007 и въпреки отпускарския сезон нещата бяха същите!

Аз упойка категорично не исках и двата пъти, но при второто ми раждане жената до мен искаше и не я забавиха особено, анестезиолога дойде за 10 мин.

И двата пъти бях във ВИП стая на 12 етаж - чистеха ми няколко пъти дневно, никой не ме притесняваше и спокойно можехме да се опознаваме и да се радваме един на друг с мъниците...

И третото ми дете дай Боже след някой и друга година ще родя в МД, стига доктора ми да е още там! Peace

# 13
 • София
 • Мнения: 1 597
Мили бъдещи мами, аз родих там и мога да ви кажа, че не бих повторила в никакъв случай и при никакви обстоятелства! Бях с направление за секцио (тесен таз - 17см), но там "великите" лекари решиха, че ще родя нормално. Цяло чудо си беше, че дъщеря ми се роди бързо по нормален път без намесата на вакуум или форцепс. Твърдяха, че бебето е малко, но то се роди 3.200. Поисках си епидурална упойка, казаха ми, че е късно и не ми сложиха. След като родих два часа ме шиха на живо. Слабичка съм, много тясна и естествено имах много разкъсвания. Освен тесния таз имам и висок диоптър късогледство, но за "специалистите" в Майчин дом това също не беше достатъчна причина за секцио. Заедно с мен имаше една мама с близначки, мъчиха я 8 часа, роди нормално, имаше проблеми с бебетата, няма да навлизам в подробности. Нямах информация тогава и направих грешката да родя там и да помрача най-хубавия момент в живота си. След раждането няма съвети за кърмене, никакво внимание, отвратително отношение от влизането до излизането от тази болница. Родих през юли 2007, не вярвам от тогава до момента нещо да се е променило. Корумпирани са и в червата с извинение!
Иначе за Тина Киркова и Токуда съм чувала много добри отзиви. Хубава бременност и леко раждане!  Hug

За съжаление е вярно.
Особено това което съм подчертала в черно.
Ще добавя грубиянщина от страна на акушерки,злоба от санитарки,крият защо детето ти е в интензивно.Мръсотия,мизерия, ако, че са най-добрите професионалисти.
Родилката там се чувства ,като мръсна и кървава свиня.Заради обстановка и отношение.
Смрад.Кървища,превръзки,зараза.
Горките ние.
Не ми беше хубавият период това,сълзи и пр.
.....и глад....отвратителна храна..

# 14
 • Мнения: 13
Благодаря на всички мами за отзивите.Някой ще ми даде ли съвет за доктор че мисля да си избера екип и колко ще ми струва горе долу.Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт