Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 272
синът ми е първи клас.от миналата година ходи в британика на английски в клона на красно село/ул.хайдушка гора/.първата година бяхме много доволни, но нашата кака напусна и от тази година сме с нова мис.
в средата на годината изведнъж дойде друга мис, като не ни обясниха кое налага промяната... Rolling Eyes

персонала е нов и нещо не сме доволни от отношението.
самата програма , по която учат децата е предвидена за осем годишни, а нашите са на седем.в групата са събрани и седем и осем годишни/осемгодишните карат нивото втори път и дразнят по-малките, които естествено са по-трудно справящи се/.

срещу британика има филиал на фарос.може ли някой да разкаже по-подробно за обучението на първи клас там ?какви са преподавателите?при нас са едни много мили каки, които знаят езика, но нямат никакъв педагогически опит .искат от родителите да обучаваме децата вкъщи, а все пак ние не сме длъжни да знаем езика - нали затова плащаме частни уроци #Crazy #Crazy

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 3 743
Доколкото разбирам не питаш Фарос или Британика, а само за Фарос. Моя син беше 4 години  във Фарос, но честно казано не бях много доволна. След това го записах в Британика, вече 3-та година е там и съм много доволна Peace

# 2
 • София
 • Мнения: 1 593
Еми ние още не сме почнали... но много ми хвалят алианса... и ние май в алианса ще го запишем... казват,че са много добри....

# 3
 • Мнения: 272
ясно!значи да не пробвам там изобщо.
в британика ме притеснява честото текучество на мис-ките.,но може би това е проблем само на нашия филиал #Crazy #Crazy

# 4
 • Мнения: 272
за алианса - не ми е на много удобно място, нито като време.
в нашата група от тази година има едно дете , което миналата година е било в алианса, но майка му каза , че на шест години ги товарели с много писане и четене, а той с триста мъки ходел и едва не намразил учението Laughing
може би е до дете newsm78

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 3 743
в британика ме притеснява честото текучество на мис-ките.,но може би това е проблем само на нашия филиал #Crazy #Crazy
При нас няма такъв проблем, виж в някой друг филиал, ако имате наблизо Peace

# 6
 • БГ - София
 • Мнения: 7 823
Момичета споделете повече инфо и за двете места (кога ходят, по колко пъти седмично, по кои учебници учат, колко струва), Моля!

# 7
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 941
в британика ме притеснява честото текучество на мис-ките.,но може би това е проблем само на нашия филиал #Crazy #Crazy
При нас няма такъв проблем, виж в някой друг филиал, ако имате наблизо Peace

да и при нас е така. Нашата мис е много взискателна и същевременно - мила с децата.

Ellypr - щерката ходи в Британика. Понеже я записах чак сега (4-ти клас), за да навлязат в същинската материя в самото начало ходеше по 3 пъти седмично. По 1ч.45мин. Учи по SKY1, каквото и да означава. Не е добре родителя да се меси много в обучението на детето (пише го на табела в фоайето им). Може да си говорят и родителя да поощрява, но до там. Почти всяка седмица имат проекти. Дава им се тема и те пишат по нея. Оценява се в %, както и цялото обучение.
Имат си някаква система, според която всички, който имат висок % успеваемост, държат изпит и ако и там са се справили над 95-6% им дават отстъпка в цената за курса. При 100%-во представяне, следващия курс е безплатен.

Всяко дете има порт-фолио, което при желание от родителя, се разглежда. Има и род. срещи, на които задължително се представя това порт-фолио на родителя. В края на всеки срок се изпраща доклад, за успеваемостта на детето.

Ели, ако имаш още питанки, моля  Hug

# 8
 • Мнения: 272

да и при нас е така. Нашата мис е много взискателна и същевременно - мила с децата.

 Не е добре родителя да се меси много в обучението на детето (пише го на табела в фоайето им). Може да си говорят и родителя да поощрява, но до там. Почти всяка седмица имат проекти. Дава им се тема и те пишат по нея. Оценява се в %, както и цялото обучение.
Имат си някаква система, според която всички, който имат висок % успеваемост, държат изпит и ако и там са се справили над 95-6% им дават отстъпка в цената за курса. При 100%-во представяне, следващия курс е безплатен.

Всяко дете има порт-фолио, което при желание от родителя, се разглежда. Има и род. срещи, на които задължително се представя това порт-фолио на родителя. В края на всеки срок се изпраща доклад, за успеваемостта на детето.
-така беше и при нас миналата година, но тази няма нито писма за родителите в края на срока, нито може родителя да не се меси-напротив - изискват вкъщи да наблегнете на четенето, писането на думи и т.н.всичко щеше да е чудесно, но когато плащах не се изискваше родителите да знаят английски #Crazy.все пак идеята е там да го научат на правилно произношение, и усет към езика.аз, ако мога сама няма да го водя в британика Twisted Evil
а проектите - познайте кой заляга над тях Rolling Eyes Embarassed Twisted Evil.в началото го оставях сам, но той каквото и да направеше -други деца пристигаха с невероятни красоти и нали са още малки и глупави се хвалят :"мама го направи!!!".е, моят все пак е лъв и иска неговото да е по- по-и най!!!и на единият проект мама се спретна/мама все пак е инженер Laughing/, но после, като се усетих какво правя #2gunfire #2gunfireи му казах, че идеята е ТОЙ , а не аз да се науча !и сега колкото може - прави , аз помагам основно със напътствия/ е нашите не са най-хубави, но.../.
мисълта ми е, че той миналата година ходеше с желание, а тази -не, защото материала не се преподава съобразно възрастта на децата/поне в нашата група е така-гледам, че и другите деца с неохота идват/.колкото до парите -има вариант на отсрочено плащане, но като цяло е около 400-500 лв./година/това за ниво F2/.два пъти седмично по 70 мин.

# 9
 • София
 • Мнения: 900
В обявите за работа, които пускат "Британика" няма изискване за английска филология, вж. jobs.bg вземат всякакви хора. После ги сменят, когато видят, че не се справят. Затова има такова течение там.
Има други свестни школи.

# 10
 • Мнения: 2 709
Ще споделя с вас моя опит. Определено за мен немския език е по-труден и считах, че английския ще го научат доста по лесно. И така и стана. Ето как това се получи при нас.
От първи клас започна да си учи немски в училище. Общо взето, не е научила кой знае какво, ама нещо там подбутваме. В края на 4ти клас, реших, че е крайно време да започнем и с английския (учила е само в детската градина 1 година, ама аз това не го броя, за вас не знам - прекалено малки са и ми се струват пари на вятъра, но това сега го казвам от позицията на времето).
Там където живеят родителите ми, на Княз Борис има ВВС център, ама не е точно ВВС, защото нещо са се отделя и не знам си кво, но си е останало така - ВВС център. Та видях, че лятото - юли месец има 1месечен курс - всеки ден от 9 до към 12.3 беше. Тя и без това скучае лятото и даже много ентусиазирано възприе идеята. Освен това, 2ма нейни съученици ходеха там още от 1ви клас и беше чувала хубави нещо. Но сиромах човек жив дявол са казали хората, за да не се минавам да плащам аз за А В С в английския, намерих си един учебник за начинаещи деца, и около месец и половина (говоря май и половината юни) аз започнах да се занимавам с нея - четяхме уроците, пишехме новите думи, упражнявахме се - ей такива неща. Щото ни предстоеше входен тест - за определяне на ниво Laughing Laughing Laughing аз не се давам току тъй. Що ще казвам, че нивгаш не е учила Laughing И така, те хората виждат, че има дупки естествено, но виждат и че не е за начинаещи. И така си изкара летния курс и в началото на 5ти клас започна с тези деца, които са си почнали от самото начала - демек с тия дето са плащали 4 години голямата такса  Peace Много съм горда от този факт и няма как да не се изфукам Laughing Laughing Laughing
Сега вече сме 7ми клас и да ви кажа много съм доволна. И от отношението към децата, има и часове по музика, в които учат текстовете на чудесни песни, не само детски ами и поп музика. Така ги приучават сами да се ровят в последствие, ровят и те за текстове, а покрай тия текстове колко допълнителни думи научават......
Пък проекти какви правиха - за космоса, планетите или за животните от тропическата гора - всяко дете има задача да си избере примерно 1 животно от тропическата гора и да представи на другите. Страхотни проекти бяха. На края на годината правят за родителите нещо като представление, в което дечицата говорят и пеят неща и разказват какво са научили.
Отделно който иска, всяка година може да си се явява на изпити за ниво, но аз това го считам за излишно плащане.
Като му дойде време да се сертифицира - ще си платим тогава. Тя в 9 клас ще е готова да се яви спокойно според мен за TOEFL и други подобни и то безгрижно. Еееее ако ни приемат в английската, ще я спра, пък ще плащам за Гьоте институт, но тайно се надявам да ни приемат нещо с немски, пък да си продължи тук с английския.

# 11
 • Мнения: 911
schreier, е дала точна информация за проблема в Британика. Там много рядко се наемат филолози, обикновено преподават студенти, отношението към тях некоректно и в повечето случаи напускат или пък изненадващо ги уволняват.
Насочи се към АЛИАНСА.
Успех в избора.

# 12
 • София
 • Мнения: 900
Но пък в АЛИАНСА групите са огромни. Не забравяйте, че европейският стандарт за размер на група е 15 човека. В повечето разумно управлявани школи не се правят групи от повече от 10 деца за предучилищна, 1ви и 2ри клас.

# 13
 • София
 • Мнения: 359
Дъщеря ми ходи в АВО http://www.avo-3.com/. Там е за трета година. Госпожите и се едни и същи и през трите години. Групите не са големи и се водят от двама учители - българин и англичанин. Учи с голямо удоволствие.Няма проблеми с говоренето и разбирането, малко по-трудно и е с писането, но тя е 2 клас и е разбираемо.

# 14
 • София
 • Мнения: 900
Да, без излишна мегаломания АВО стоят доста стабилно в сферата вече десетина години. Проблемът е, че нямат клонове в кварталите. А пък да помъкнеш първокласник от Младост 4 на Паметника Левски два пъти седмично за по 45 минути едва ли е рационално - пътуването ти отнема 4 пъти повече време отколкото обучението.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт