Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

DE

Мнения: 4 635
Имам предвид парчета месо с и без кост около килограм - два ?
Давайте рецепти моля, а и подробности - в каква тава, маринова ли се предварително или по някакъв начин обработва ли се месото преди печенето, какво месо става....
Купувала съм готови печени парчета свинско и много ми харесват, но сама не съм готвила.
Благодаря предварително !

П.П.Извинявам се ако темата се коментирана вече, но не намерих нищо с търсачката...
Цитирай

София

Мнения: 707
ами във фолио задължително, бавно и на слаб огън..
можеш да пробиеш дупчици и да сложиш чесънче, морковче, мисля, че се казва "шпиковане", но не съм сигурна..водичка на дъното..даже се слагат дървени клечици под месото, за да не загаря и да не се разводнява месото  от водата..
а марината си правиш по желание..аз обикновено, нарязвам на парчета, леко запържвам и после бум във фурната..
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Цитат на: Миленка
можеш да пробиеш дупчици и да сложиш чесънче, морковче, мисля, че се казва "шпиковане", но не съм сигурна..водичка на дъното..даже се слагат дървени клечици под месото, за да не загаря и да не се разводнява месото  от водата..


Шпиковане се казва Wink .Става и в глинен гювеч,за около 2,5-3 часа,в зависимост от големината на месото.Аз хубаво натривам месото с подправки(червен и черен пипер,сол и риган),после го слагам в гювеча и сипвам половин чаша червено вино и една чаша вода.Захлупвам и забравям във фурната на бавен огън.На дъното на фурната слагам решетката и отгоре гювеча.
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
Аз не шпиковам, защото месото става доста сухо. Правила съм го; на мен лично не ми допада.
Аз увивам месото в бекон, като останалия бекон нарязвам на малки късчета (с кухненска ножица е най-лесно). В съда, в който ще пека слагам цели зърна ч. пепер, бахар и дафинов лист (по желание може да се сложат лук или чесън), нарязвам много магданоз и заливам с малко вода и малко червено вино. Пека в умерена фурна в покрит съд (с капак или фолио).
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 289
Бавно, под фолио с бира или вино като добавям по малко вода по време на печенето, ако е изврял соса. Готовите печени меса обикновено са мариновани предварително. Маринатата трябва да си избереш според вкуса, аз например не харесвам китайските, защото ми сладнят. Става свинско или телешко -  бут или плешка, филета. Мисля че врат не става, защото е шарено месо и е подходящо за пържола. Агнешки също, но аз не ги обичам.
Модераторите са пуснали тема с готварски сайтове. Разгледай и в тях.
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Аз не го мариновам предварително, но го натривам хубаво с подправки и зехтин/олио. Първо го слагам в много силно загрята фурна направо в тавата. Като хване лееека коричка, наливам бира, вино или просто вода в тавата, завивам старателно във фолио и оставям на слаба фурна за поне 3 часа.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Цитат на: Laura
Аз не шпиковам, защото месото става доста сухо. Правила съм го; на мен лично не ми допада.
Аз увивам месото в бекон, като останалия бекон нарязвам на малки късчета (с кухненска ножица е най-лесно). В съда, в който ще пека слагам цели зърна ч. пепер, бахар и дафинов лист (по желание може да се сложат лук или чесън), нарязвам много магданоз и заливам с малко вода и малко червено вино. Пека в умерена фурна в покрит съд (с капак или фолио).

За да не стане сухо месото аз го запържвам от всичко страни в дълбока тенджера, (за да не пръска) до зачервяване на силен котлон.
После шпиковам и завивам тавата плътно във фолио с малко водичка на дъното. След около 3 часа отвивам и запичам само на грил.
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 289
Цитат на: Mamica
За да не стане сухо месото аз го запържвам от всичко страни в дълбока тенджера, (за да не пръска) до зачервяване на силен котлон.

  7uu  Този номер го каза вчера Иван Звездев. Това била идеята на запържването, да останат соковете на месото вътре в него докато се пече.
Цитирай

София

Мнения: 1 320
Свински врат по бохемски
1 кг св.врат / обезкостен /
Шпикова се с чесън,морков и кисели краставички
Полива се със соев сос и се намазва с горчица ,   остава  се в тавата да престои.

2-3 щипки от :
кимион +джинджихил+лук/на прах/+инд.орехче+мащерка+чубрица+ч.пипер+червен пипер
 Разбъркват се подправките.

Месото се овалва с подправките , полива се отстрани с 1 бира .
Покрива се с фолио.
Пече се на загрята фурна  250-270 градуса
след това се намалява / като се сложи месото/ до  150-160 гр.
Пече се 2-2,5 часа
След това се маха фолиото и се запича само коричка за 10-15 мин.

Добър апетит!!

ПП Сервира се със задушени зеленчуци.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.