Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 11 май 2005, 12:16 ч.
  • Преглеждания  15 249  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • DE
  • Мнения: 5 687
Имам предвид парчета месо с и без кост около килограм - два ?
Давайте рецепти моля, а и подробности - в каква тава, маринова ли се предварително или по някакъв начин обработва ли се месото преди печенето, какво месо става....
Купувала съм готови печени парчета свинско и много ми харесват, но сама не съм готвила.
Благодаря предварително !

П.П.Извинявам се ако темата се коментирана вече, но не намерих нищо с търсачката...

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 707
ами във фолио задължително, бавно и на слаб огън..
можеш да пробиеш дупчици и да сложиш чесънче, морковче, мисля, че се казва "шпиковане", но не съм сигурна..водичка на дъното..даже се слагат дървени клечици под месото, за да не загаря и да не се разводнява месото  от водата..
а марината си правиш по желание..аз обикновено, нарязвам на парчета, леко запържвам и после бум във фурната..

# 2
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Цитат на: Миленка
можеш да пробиеш дупчици и да сложиш чесънче, морковче, мисля, че се казва "шпиковане", но не съм сигурна..водичка на дъното..даже се слагат дървени клечици под месото, за да не загаря и да не се разводнява месото  от водата..


Шпиковане се казва Wink .Става и в глинен гювеч,за около 2,5-3 часа,в зависимост от големината на месото.Аз хубаво натривам месото с подправки(червен и черен пипер,сол и риган),после го слагам в гювеча и сипвам половин чаша червено вино и една чаша вода.Захлупвам и забравям във фурната на бавен огън.На дъното на фурната слагам решетката и отгоре гювеча.

# 3
  • Ottawa, Canada
  • Мнения: 2 452
Аз не шпиковам, защото месото става доста сухо. Правила съм го; на мен лично не ми допада.
Аз увивам месото в бекон, като останалия бекон нарязвам на малки късчета (с кухненска ножица е най-лесно). В съда, в който ще пека слагам цели зърна ч. пепер, бахар и дафинов лист (по желание може да се сложат лук или чесън), нарязвам много магданоз и заливам с малко вода и малко червено вино. Пека в умерена фурна в покрит съд (с капак или фолио).

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 1 289
Бавно, под фолио с бира или вино като добавям по малко вода по време на печенето, ако е изврял соса. Готовите печени меса обикновено са мариновани предварително. Маринатата трябва да си избереш според вкуса, аз например не харесвам китайските, защото ми сладнят. Става свинско или телешко -  бут или плешка, филета. Мисля че врат не става, защото е шарено месо и е подходящо за пържола. Агнешки също, но аз не ги обичам.
Модераторите са пуснали тема с готварски сайтове. Разгледай и в тях.

# 5
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Аз не го мариновам предварително, но го натривам хубаво с подправки и зехтин/олио. Първо го слагам в много силно загрята фурна направо в тавата. Като хване лееека коричка, наливам бира, вино или просто вода в тавата, завивам старателно във фолио и оставям на слаба фурна за поне 3 часа.

# 6
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Цитат на: Laura
Аз не шпиковам, защото месото става доста сухо. Правила съм го; на мен лично не ми допада.
Аз увивам месото в бекон, като останалия бекон нарязвам на малки късчета (с кухненска ножица е най-лесно). В съда, в който ще пека слагам цели зърна ч. пепер, бахар и дафинов лист (по желание може да се сложат лук или чесън), нарязвам много магданоз и заливам с малко вода и малко червено вино. Пека в умерена фурна в покрит съд (с капак или фолио).

За да не стане сухо месото аз го запържвам от всичко страни в дълбока тенджера, (за да не пръска) до зачервяване на силен котлон.
После шпиковам и завивам тавата плътно във фолио с малко водичка на дъното. След около 3 часа отвивам и запичам само на грил.

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 1 289
Цитат на: Mamica
За да не стане сухо месото аз го запържвам от всичко страни в дълбока тенджера, (за да не пръска) до зачервяване на силен котлон.

  Hands Thumbsup  Този номер го каза вчера Иван Звездев. Това била идеята на запържването, да останат соковете на месото вътре в него докато се пече.

# 8
  • София
  • Мнения: 1 320
Свински врат по бохемски
1 кг св.врат / обезкостен /
Шпикова се с чесън,морков и кисели краставички
Полива се със соев сос и се намазва с горчица ,   остава  се в тавата да престои.

2-3 щипки от :
кимион +джинджихил+лук/на прах/+инд.орехче+мащерка+чубрица+ч.пипер+червен пипер
 Разбъркват се подправките.

Месото се овалва с подправките , полива се отстрани с 1 бира .
Покрива се с фолио.
Пече се на загрята фурна  250-270 градуса
след това се намалява / като се сложи месото/ до  150-160 гр.
Пече се 2-2,5 часа
След това се маха фолиото и се запича само коричка за 10-15 мин.

Добър апетит!!

ПП Сервира се със задушени зеленчуци.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт