Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 53 отговора

София

Мнения: 1 122
Сигурно много от вас са правили тази закуска, но все пак ви я предлагам.

Яйце в дупка

2 филии хляб
2 яйца
масло

В средата на филията се изрязва дупка с помощта на малка чашка. В тиган се слага маслото да се разтопи и филиите, а в дупката се чуква по 1 яйце. Като се запържи малко се обръща и се запържва и от другата страна. Много вкусна закуска.

Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 691
Аз пък не го бях виждала това. Много добра идея Smile
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
И аз. Много обичам яйца, ще я пробвам.
Цитирай

Прага,Чехия

Мнения: 493
Аз съм го правила и много ми харесва особено за закуска Peace
Цитирай

РУСЕ

Мнения: 71
Чудесна идея,детенце обича яйца всякак приготвени,така че ще пробвам и това.   bouquet
Цитирай

Бургас

Мнения: 213
Аз често го правя - много е вкусно!
Става също и с олио, а като обърна филийките ги поръсвам със сол и червен пипер.  chef
Цитирай

под звездите

Мнения: 3 438
Последно в неделя правихме тази закуска. В нашия дом се харесва много.
Цитирай

София

Мнения: 4 812
Опитвала съм да го направя, че у дома почти всеки ден ядем яйца, но на вид не ми допада това разливане на яйцето по филията.
Цитирай

* oRaNgE cOuNTy *

Мнения: 330
Сигурно много от вас са правили тази закуска, но все пак ви я предлагам.

Яйце в дупка

2 филии хляб
2 яйца
масло

В средата на филията се изрязва дупка с помощта на малка чашка. В тиган се слага маслото да се разтопи и филиите, а в дупката се чуква по 1 яйце. Като се запържи малко се обръща и се запържва и от другата страна. Много вкусна закуска.

Да много вкусна закуска - само да допълня че аз след като чукна яйцето в дупката, отгоре върху филията нареждам нарязана на тънка филийка шунка и върху нея тънка филийка кашкавал /да се покрие филията с шунката и кашкавала/. Филията не я обръщам да се пече от двете страни, но тигана го захлупвам с капак - така че кашкавала се разтапя.
Много лесна и вкусна закуска.
Цитирай

Sofia

Мнения: 575
Много вкусно звучи. Ще го пробвам!
Цитирай


Мнения: 4 496
Филията така суха ли, или се топва в нещо?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Филията така суха ли, или се топва в нещо?
Суха е,но нали има масълце,та се позапича докато стане яйцето и поема от аромата....Много е вкусно...Тази вечер съм се навила да си направя,че цял ден точа лиги тука... hahaha hahaha hahaha
Цитирай

София

Мнения: 1 122
Сигурно много от вас са правили тази закуска, но все пак ви я предлагам.

Яйце в дупка

2 филии хляб
2 яйца
масло

В средата на филията се изрязва дупка с помощта на малка чашка. В тиган се слага маслото да се разтопи и филиите, а в дупката се чуква по 1 яйце. Като се запържи малко се обръща и се запържва и от другата страна. Много вкусна закуска.

Да много вкусна закуска - само да допълня че аз след като чукна яйцето в дупката, отгоре върху филията нареждам нарязана на тънка филийка шунка и върху нея тънка филийка кашкавал /да се покрие филията с шунката и кашкавала/. Филията не я обръщам да се пече от двете страни, но тигана го захлупвам с капак - така че кашкавала се разтапя.
Много лесна и вкусна закуска.

И така сигурно е много вкусно. Ще пробвам.
Цитирай


Мнения: 2 058
Бях чела тази рецепта във "Вестник за жената" преди много години - читателска(спомням си, че беше написано от първокласничка, като бяха публикували и писмото)  и оттогава си я правя  Flutter  Hug
Цитирай


Мнения: 1 818
 Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 53 отговора