Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 фев. 2008, 15:31 ч.

Яйце в дупка

  • 9 222
  • 53
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 122
Сигурно много от вас са правили тази закуска, но все пак ви я предлагам.

Яйце в дупка

2 филии хляб
2 яйца
масло

В средата на филията се изрязва дупка с помощта на малка чашка. В тиган се слага маслото да се разтопи и филиите, а в дупката се чуква по 1 яйце. Като се запържи малко се обръща и се запържва и от другата страна. Много вкусна закуска.

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 1 691
Аз пък не го бях виждала това. Много добра идея Simple Smile

# 2
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
И аз. Много обичам яйца, ще я пробвам.

# 3
  • Прага,Чехия
  • Мнения: 493
Аз съм го правила и много ми харесва особено за закуска Peace

# 4
  • РУСЕ
  • Мнения: 71
Чудесна идея,детенце обича яйца всякак приготвени,така че ще пробвам и това.   bouquet

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 213
Аз често го правя - много е вкусно!
Става също и с олио, а като обърна филийките ги поръсвам със сол и червен пипер.  chef

# 6
  • под звездите
  • Мнения: 3 454
Последно в неделя правихме тази закуска. В нашия дом се харесва много.

# 7
  • София
  • Мнения: 4 813
Опитвала съм да го направя, че у дома почти всеки ден ядем яйца, но на вид не ми допада това разливане на яйцето по филията.

# 8
  • * oRaNgE cOuNTy *
  • Мнения: 330
Сигурно много от вас са правили тази закуска, но все пак ви я предлагам.

Яйце в дупка

2 филии хляб
2 яйца
масло

В средата на филията се изрязва дупка с помощта на малка чашка. В тиган се слага маслото да се разтопи и филиите, а в дупката се чуква по 1 яйце. Като се запържи малко се обръща и се запържва и от другата страна. Много вкусна закуска.

Да много вкусна закуска - само да допълня че аз след като чукна яйцето в дупката, отгоре върху филията нареждам нарязана на тънка филийка шунка и върху нея тънка филийка кашкавал /да се покрие филията с шунката и кашкавала/. Филията не я обръщам да се пече от двете страни, но тигана го захлупвам с капак - така че кашкавала се разтапя.
Много лесна и вкусна закуска.

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 576
Много вкусно звучи. Ще го пробвам!

# 10
  • Мнения: 4 496
Филията така суха ли, или се топва в нещо?

# 11
  • София
  • Мнения: 5 001
Филията така суха ли, или се топва в нещо?
Суха е,но нали има масълце,та се позапича докато стане яйцето и поема от аромата....Много е вкусно...Тази вечер съм се навила да си направя,че цял ден точа лиги тука... hahaha hahaha hahaha

# 12
  • София
  • Мнения: 1 122
Сигурно много от вас са правили тази закуска, но все пак ви я предлагам.

Яйце в дупка

2 филии хляб
2 яйца
масло

В средата на филията се изрязва дупка с помощта на малка чашка. В тиган се слага маслото да се разтопи и филиите, а в дупката се чуква по 1 яйце. Като се запържи малко се обръща и се запържва и от другата страна. Много вкусна закуска.

Да много вкусна закуска - само да допълня че аз след като чукна яйцето в дупката, отгоре върху филията нареждам нарязана на тънка филийка шунка и върху нея тънка филийка кашкавал /да се покрие филията с шунката и кашкавала/. Филията не я обръщам да се пече от двете страни, но тигана го захлупвам с капак - така че кашкавала се разтапя.
Много лесна и вкусна закуска.

И така сигурно е много вкусно. Ще пробвам.

# 13
  • Мнения: 2 099
Бях чела тази рецепта във "Вестник за жената" преди много години - читателска(спомням си, че беше написано от първокласничка, като бяха публикували и писмото)  и оттогава си я правя  Flutter  Hug

# 14
  • Мнения: 1 818
 Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт