Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 фев. 2008, 15:32 ч.

инхибин Б

  • 2 602
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 48
Првих си иследване на Инхибин Б и анти мюлер.
АМН е <10   реф стойности(1-10ng/ml)
А инхибин Б е много зле 2.22 реф стойности(10-200pg/ml)
AMH не ми е яасно добре ли или не.
А инхибинБ ... то се вижда.
Интересува ме тези иследвания зависими ли са от това дали в месеца на иследването имаш или нямаш овулация.
Питам защото се оказа че този месец нямам овулация и възможно ли е това да е повлияло?

# 1
  • София
  • Мнения: 7 718
За съжаление не.
ФСХ изследвала  ли си? Антрални фоликули имаш ли?

# 2
  • Мнения: 48
 да изследвала съм всичко
Но за атралните фоликули незнам. Лекаря просто ми каза че нямам овулация този месец, не че знам дали съм имала предния, защото не съм ходила на лекар, поради причината че часовете са за 1-2 месеца напред минимум.
Предния цикъл всички полови хормони бяха в норма
Lh, FSH, Estradiol, Prolactin, Progesteron, Testosteron

FSH - 6.92 (3.5-12.5)
LH- 6.98 (2.4-12.6)
estradiol - 5.49 (24.5-195.0)
prolaktin - 787.7(73-850)

А този  месец, когато изследвах и инхибин Б и анти-мюлер:

FSH - 2.54 (3.5-12.5)
LH- 3.37(2.4-12.6)
estradiol - 303.9(24.5-195.0)
prolaktin - 410.7(73-850)

Проблема е, че от половин година цикъла ми е много оскъден  преди беше поне два дни а сега един ден. Но иначе идва точно навреме.
А преди това цикъла ми е бил 4-5 дни.
Много съм объркана, първите изследвания са като цяло ок. Сегашните има отклонения, но го отдавах на липсата на овулация.
А нали уж  при намален яйчников резерв нивата на FSH са над горната граница. Неразбирам и съм много уплашена/ На 34 съм а живота ми просто се обръща наопаки.

Последна редакция: вт, 26 фев 2008, 08:28 от dalil

# 3
  • Мнения: 313
когато цикълът ти става по-кратък това е знак за намаляващ яйчнков резерв, аз си го обяснявам с това, че след пукането на фолекула жълтото тяло, което остава отделя прогестерон и се грижи за дебелината на лигавицата, а когато няма овулация - тя е по-тънка и с това и се изчиства за по-кратко време..но това са само мои разсъждения. аз също съм с намален Инхибин б, но в моите изследвания в референтни стойности беше показано, че трябва да е >45, а при теб е нещо друго, затова не се заемам да коментирам..ако имаш възможност си запиши час при д-р Владимиров - той е специалист по намаляващ яйчников резерв. гледам обаче че FSH-то ти е в норми, което е добре, защото означава, че при необходимост можеш да реагираш на стимулация, а естрадиола защо ти е толкова висок??? на кой ден на цикъла си правила изследванията

# 4
  • София
  • Мнения: 7 718
ФСХ е добре. Откъде си? Д-р Владимиров е специалист в тази област.

# 5
  • Мнения: 48
както виждаш естрадиола е висок  само втория път когато съм иследвала хормоните. Незнам какво да мисля изобщо. На 4 ден са изследвани.

# 6
  • София
  • Мнения: 7 718
Ориентирай се към д-р Владимиров за консултация.

# 7
  • Мнения: 48
От София съм. Да още преди месец и половина си записах час при Владимиров, без да съм правила всички иследвания, без да знам че нещата са тръгнали натам. Но часа ми е чак след 2-3 седмици. Не очаквам нищо обнадеждавщо. Просто немога да повярвам че стана толкова бързо, на единия месец всичко беше наред, на другия край.

# 8
  • София
  • Мнения: 7 718
Не ми се вижда отчайващо положението. Все пак имаш добър ФСХ, и то два пъти.

# 9
  • Мнения: 48
Втория път е под нормата с една еденица

# 10
  • София
  • Мнения: 7 718
По-важно е, че не е висок.
Понякога е нормално да няма овулация, средно един път годишно.
При ниски стойности се прави стимулация и има успех. При високи - лошо.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт