Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

München

Мнения: 2 567
Мами,
как най-бързо и ефективно раз-захаросвате меда? Става ли в микровеле?
Мерси за отговорите  Love
Цитирай

София

Мнения: 76
сложи го в топла вода
Цитирай


Мнения: 6 142
Става в МВ - но първо го сложи в съд с вода и пусни МВ-то на слабо. Аз пускам на размразяване, за да не заври бърво водата и да спука буркана. Зависи колко е количеството мед, но за 5 - 10 мин става номера.
Цитирай


Мнения: 205
Аз също съм раззахаросвала мед в микровълновата и съм нямала проблеми
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Ако го ползваш за лечебна цел ,не го раззахаросвай,при по -висока Т от 40* губи ценните си лечебни качества.Може да го направиш ,но трябва да става на водна баня при Т по-ниска от тази.Става много бавно.Докато в МВ става,но липсва вече лечебния ефект.
Цитирай

München

Мнения: 2 567
Благодаря ви, момичета!  Love Ще пробвам първо по бавната схема с топла вода, а ако не стане-го пъхам в микровълновата.
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 199
Пак по темата, но в обратната посока - а как се захаросва мед? Мъж ми ако не е захаросан, не го яде
Цитирай

München

Мнения: 2 567
Слюнката знам, че съдържа ензим, който го захаросва-затова не трябва да се яде от буркана направо. Но това е бавен процес, експресен за мъжа ти не знам  Laughing
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 796
Цитат на: evpraksia
Пак по темата, но в обратната посока - а как се захаросва мед? Мъж ми ако не е захаросан, не го яде


Ами най лесно става като го нацапаш  Wink , например като си мажеш на филия ако попадне троха или масло в меда той бързо се захаросва.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Цитат на: evpraksia
Пак по темата, но в обратната посока - а как се захаросва мед? Мъж ми ако не е захаросан, не го яде

Ако е чист и качествен мед се захаросва,според това от какво е,до колкото знам ,мановият най-трудно се захаросва...А най-бързията начин е да си пресипеш малко мед в едно бурканче от пюре и да си хапваш директно от бурканчето с лъжичка,за седмица е готов.
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 796
Цитат на: Нина
Цитат на: evpraksia
Пак по темата, но в обратната посока - а как се захаросва мед? Мъж ми ако не е захаросан, не го яде

Ако е чист и качествен мед се захаросва,според това от какво е,до колкото знам ,мановият най-трудно се захаросва...А най-бързията начин е да си пресипеш малко мед в едно бурканче от пюре и да си хапваш директно от бурканчето с лъжичка,за седмица е готов.


Да това с облизаната лъжица е класика  Wink .
Цитирай


Мнения: 1 366
Трябва да е купен от дребен производител, при промишленото производство го филтрират и остава течен цялата година. Нефилтрирания мед се озахарява 2-3 месеца след производството му, като различните видове се озахаряват различно бързо. Акациевият си стои винаги течен. По това време на годината лесно се намира захаросан мед.
Цитирай


Мнения: 6 142
Цитат на: evpraksia
Пак по темата, но в обратната посока - а как се захаросва мед? Мъж ми ако не е захаросан, не го яде
Купувай си направо захаросан. Производителите на мед обикновено така го предлагат. Говоря за пчеларите по селата, дето продават по пазари, не за меда, който се предлага в супермаркетите. Ние от години вземаме мед само от едно и също село по пътя за Варна, след Провадия, даже не му помня името - все захаросан.
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 199
Цитат на: sladka hapka
Цитат на: evpraksia
Пак по темата, но в обратната посока - а как се захаросва мед? Мъж ми ако не е захаросан, не го яде
Купувай си направо захаросан. Производителите на мед обикновено така го предлагат. Говоря за пчеларите по селата, дето продават по пазари, не за меда, който се предлага в супермаркетите. Ние от години вземаме мед само от едно и също село по пътя за Варна, след Провадия, даже не му помня името - все захаросан.


Ами аз така правя, обаче свеки се хванала и го отзахаросала, и сега мъжо вика - захаросай го пак, та купих нов де...
Благодаря за идеите!!!
Цитирай

София

Мнения: 29 941
дядо ми е пчелар и познайте как ме гонеха с лъжиците мед Smile
раззахаросваш на водна баня, мамите са обяснили как
аз btw само захаросан го консумирам, не го захаросвам
забравям бурканите някъде и той по едно време взел, че се захаросал Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора