Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 26 фев. 2008, 10:53 ч.
  • Преглеждания  6 682  Мнения  13  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 4 970
Нуждая се от вашата помощ.Искам да направя пилешко роле, но да не е пържето..Моля за рецепти Praynig

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 4 677
Ами аз знам само един начин , но винаги ми се получава хубаво :
Изтънявам си с чукчето пилешки гърди , които предварително са разрязани на две .
Слагам сол и черен пипер
Като плънка използвам кисели краставички , топено сирене , ако слагам и гъби последните ги задушавам в масло предварително .
Може да сложиш и бекон .
Плънката общо взето е фантазия , само топеното сирене е задължително Laughing
Увивам ги и ги стягам с конец или с клечки . С конец става по - добре .
Отгоре им слагам по едно парченце масло , а по средата на печенето доливам малко вода .
Ако искаш малко преди да са готови може да ги поръсиш с настърган кашкавал.
Много е лесно  Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Ето моя вариант:
Взимаш пилешкото месо(продават обезкостени пилешки бут пържолки или бяло месо) разстилаш го на дъска,начукваш го,за да се разстели и го поръсваш със сварен морков,кисела краставичка,варено яйце,гъби,магданоз(всичко дребно нарязано).Навиваш на руло,овързваш здраво с конец и леко позапържваш от всички страни(за да се запечата месото).След това го слагаш във вряща подсолена вода в която има корени за супа(морков,целина,чушка),1 глава лук,3-4 с.л. олио и зърна черен пипер.Вариш докато се увари месото.От бульона правиш сос( запържваш 1-2 с.л. брашно и разреждаш с бульона,докато стане гладко и плътно сосче) и поливаш при сервиране рулото(махат се конците при сервирането).Гарнитурата е по желание (пример:картофено пюре и задушени зеленчуци).
 Същото нещо може и да се пече разбира се.Или в йена с  капак или в тавичка с фолио...


Ако не искаш нищо да запържваш(дори и соса) действаш просто без да го правиш.Т.е. слагаш ролетата във врящата зеленчукова вода,а при правенето на соса,просто сипваш брашно разтворено във вода при непрекъснато бъркане във вряшия бульон.Пак става!  Hug

Последна редакция: вт, 26 фев 2008, 11:45 от TheNMaster

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 292
аз ги правя запържени и после бавно увират в доматен сос с дафинов лист и малко босилек.

# 4
  • София
  • Мнения: 4 970
Благодаря ви за идеите Hug

# 5
  • uk-kent
  • Мнения: 577
Ами аз знам само един начин , но винаги ми се получава хубаво :
Изтънявам си с чукчето пилешки гърди , които предварително са разрязани на две .
Слагам сол и черен пипер
Като плънка използвам кисели краставички , топено сирене , ако слагам и гъби последните ги задушавам в масло предварително .
Може да сложиш и бекон .
Плънката общо взето е фантазия , само топеното сирене е задължително Laughing
Увивам ги и ги стягам с конец или с клечки . С конец става по - добре .
Отгоре им слагам по едно парченце масло , а по средата на печенето доливам малко вода .
Ако искаш малко преди да са готови може да ги поръсиш с настърган кашкавал.
Много е лесно  Peace
Pipinka а колко време ги печеш и на колко C ?  bouquet

# 6
  • София
  • Мнения: 4 677
а около 200 - 220 градуса , не се пекат дълго . Ако ги сложиш в загрята фурна след 20 - 25 мин. са готови  Peace
На пилешкото не му трябва много .

# 7
  • uk-kent
  • Мнения: 577
а около 200 - 220 градуса , не се пекат дълго . Ако ги сложиш в загрята фурна след 20 - 25 мин. са готови  Peace
На пилешкото не му трябва много .

  мерсаж:bouquet:
ще ги спретна още довечера  chef

# 8
  • София
  • Мнения: 243
И аз ги правя като Pipinka! Когато имам време още от вечерта ги слагам в марината от соев сос, лимон и чесън, така имат много приятен аромат. Навитите ролета пека във тавичка под фолио. Ето и снимка:

# 9
  • София
  • Мнения: 4 677
Да , точно така изглеждат  Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 4 970
Pipinka , снощи ги направих и мъжа ми много ги хареса  Peace( ДОри ме попита аз ли съм ги правила -пишман домакиня съм Blush.Благодаря ти  за рецептата  bouquet

# 11
  • София
  • Мнения: 4 677
Наистина , много се радвам  Hug
Аз обичам лесни за приготовления ястия , не бих могла цял ден да се въртя в кухнята   Laughing

Ако искаш да ти напиша и едни супер лесни пилешки филета със синъо сирене и броколи  Wink

# 12
  • София
  • Мнения: 1 253
Ако искаш да ти напиша и едни супер лесни пилешки филета със синъо сирене и броколи  Wink

Иска ли питане Simple Smile давай

# 13
  • София
  • Мнения: 4 677
Добре :
Пилешки филенца с броколи и сос от синъо сирене и  сметана
За соса :
1 стрък пресен лук
2 лъж. олио
1/2 ч.ч.ч бяло вино
100 гр. синъо сирене
100 мл. течна сметана
замразени броколи , накъсани на дребно

Лукът се задушава в олиото , добавя се 1/ 2 ч.ч. бяло вино и натрошеното синъо сирене . Когато се стопи сиренето се прибавя течната сметана , оставя се 2-3 минути да заври и после се слагат броколите , след което му трябват още 2-3 минути на котлона и е готово .
Който обича чесън , може да си сложи - една щипка на прах .
Слага се и сол на вкус !

Филета се приготвят или на оребрен тиган или , ако нямате просто си ги изпечете в тава или ги задушете в масло на хапки .
Най - хубаво е на тиган - пекат се намазани със зехтин , сол и черен пипер .
Нареждат се в съда за сервиране и сосът се залива отгоре !!!  Peace

Не претендирам за авторство , каза ми я приятелка , която май я знае от телевизията , но го правих и наистина е много лесно , бързо и вкусно !

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт