Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 4 969
Нуждая се от вашата помощ.Искам да направя пилешко роле, но да не е пържето..Моля за рецепти Praynig
Цитирай

София

Мнения: 4 676
Ами аз знам само един начин , но винаги ми се получава хубаво :
Изтънявам си с чукчето пилешки гърди , които предварително са разрязани на две .
Слагам сол и черен пипер
Като плънка използвам кисели краставички , топено сирене , ако слагам и гъби последните ги задушавам в масло предварително .
Може да сложиш и бекон .
Плънката общо взето е фантазия , само топеното сирене е задължително Laughing
Увивам ги и ги стягам с конец или с клечки . С конец става по - добре .
Отгоре им слагам по едно парченце масло , а по средата на печенето доливам малко вода .
Ако искаш малко преди да са готови може да ги поръсиш с настърган кашкавал.
Много е лесно  Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ето моя вариант:
Взимаш пилешкото месо(продават обезкостени пилешки бут пържолки или бяло месо) разстилаш го на дъска,начукваш го,за да се разстели и го поръсваш със сварен морков,кисела краставичка,варено яйце,гъби,магданоз(всичко дребно нарязано).Навиваш на руло,овързваш здраво с конец и леко позапържваш от всички страни(за да се запечата месото).След това го слагаш във вряща подсолена вода в която има корени за супа(морков,целина,чушка),1 глава лук,3-4 с.л. олио и зърна черен пипер.Вариш докато се увари месото.От бульона правиш сос( запържваш 1-2 с.л. брашно и разреждаш с бульона,докато стане гладко и плътно сосче) и поливаш при сервиране рулото(махат се конците при сервирането).Гарнитурата е по желание (пример:картофено пюре и задушени зеленчуци).
 Същото нещо може и да се пече разбира се.Или в йена с  капак или в тавичка с фолио...


Ако не искаш нищо да запържваш(дори и соса) действаш просто без да го правиш.Т.е. слагаш ролетата във врящата зеленчукова вода,а при правенето на соса,просто сипваш брашно разтворено във вода при непрекъснато бъркане във вряшия бульон.Пак става!  Hug

« Последна редакция: вт, 26 фев 2008, 11:45 от TheNMaster »
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
аз ги правя запържени и после бавно увират в доматен сос с дафинов лист и малко босилек.
Цитирай

София

Мнения: 4 969
Благодаря ви за идеите Hug
Цитирай

uk-kent

Мнения: 577
Ами аз знам само един начин , но винаги ми се получава хубаво :
Изтънявам си с чукчето пилешки гърди , които предварително са разрязани на две .
Слагам сол и черен пипер
Като плънка използвам кисели краставички , топено сирене , ако слагам и гъби последните ги задушавам в масло предварително .
Може да сложиш и бекон .
Плънката общо взето е фантазия , само топеното сирене е задължително Laughing
Увивам ги и ги стягам с конец или с клечки . С конец става по - добре .
Отгоре им слагам по едно парченце масло , а по средата на печенето доливам малко вода .
Ако искаш малко преди да са готови може да ги поръсиш с настърган кашкавал.
Много е лесно  Peace
Pipinka а колко време ги печеш и на колко C ?  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 4 676
а около 200 - 220 градуса , не се пекат дълго . Ако ги сложиш в загрята фурна след 20 - 25 мин. са готови  Peace
На пилешкото не му трябва много .
Цитирай

uk-kent

Мнения: 577
а около 200 - 220 градуса , не се пекат дълго . Ако ги сложиш в загрята фурна след 20 - 25 мин. са готови  Peace
На пилешкото не му трябва много .

  мерсаж:bouquet:
ще ги спретна още довечера  chef
Цитирай

София

Мнения: 240
И аз ги правя като Pipinka! Когато имам време още от вечерта ги слагам в марината от соев сос, лимон и чесън, така имат много приятен аромат. Навитите ролета пека във тавичка под фолио. Ето и снимка:
Цитирай

София

Мнения: 4 676
Да , точно така изглеждат  Peace
Цитирай

София

Мнения: 4 969
Pipinka , снощи ги направих и мъжа ми много ги хареса  Peace( ДОри ме попита аз ли съм ги правила -пишман домакиня съм Blush.Благодаря ти  за рецептата  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 4 676
Наистина , много се радвам  Hug
Аз обичам лесни за приготовления ястия , не бих могла цял ден да се въртя в кухнята   Laughing

Ако искаш да ти напиша и едни супер лесни пилешки филета със синъо сирене и броколи  Wink
Цитирай

София

Мнения: 1 253
Ако искаш да ти напиша и едни супер лесни пилешки филета със синъо сирене и броколи  Wink

Иска ли питане Smile давай
Цитирай

София

Мнения: 4 676
Добре :
Пилешки филенца с броколи и сос от синъо сирене и  сметана
За соса :
1 стрък пресен лук
2 лъж. олио
1/2 ч.ч.ч бяло вино
100 гр. синъо сирене
100 мл. течна сметана
замразени броколи , накъсани на дребно

Лукът се задушава в олиото , добавя се 1/ 2 ч.ч. бяло вино и натрошеното синъо сирене . Когато се стопи сиренето се прибавя течната сметана , оставя се 2-3 минути да заври и после се слагат броколите , след което му трябват още 2-3 минути на котлона и е готово .
Който обича чесън , може да си сложи - една щипка на прах .
Слага се и сол на вкус !

Филета се приготвят или на оребрен тиган или , ако нямате просто си ги изпечете в тава или ги задушете в масло на хапки .
Най - хубаво е на тиган - пекат се намазани със зехтин , сол и черен пипер .
Нареждат се в съда за сервиране и сосът се залива отгоре !!!  Peace

Не претендирам за авторство , каза ми я приятелка , която май я знае от телевизията , но го правих и наистина е много лесно , бързо и вкусно !
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.