Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Препоръчвам ви тази рецепта:

няколко пъстърви (според броя на порциите)
1 гл. лук
1 връзка пресен копър
1 лимон
сол, бял пипер
зехтин

Почистените пъстърви се осоляват и се ръсят с бял пипер (аз им махам главите и опашките).  Намазват се добре със зехтин. Копърът се нарязва на едро, а лукът на дребно, объркват се и с тях се пълнят рибите. Добавят се и резенчета лимон в тази плънка. Завиват се с фолио и се пекат на скара по 15 мин. от всяка страна. Гарнитурата е по желание, аз направих гъби в масло и картофена салата.


Рецептата взех от тук с леки изменения: http://recepti.rozali.com/yastia-riba/p4165.html


Цитирай

в баира

Мнения: 861
Обожавам пастърва, благодаря ти, че я сподели!
А дали ще стане с ципура?  newsm78
Цитирай

при палмите и алигаторите,FL

Мнения: 901
Извинявам се че се напъхвам в темата, но и аз да кажа бърза, лесна и вкусна рецепта за пъстърва.
В тавичка се слага морска сол,  отгоре рибката и пак морска сол, като се покрива добре.После муш във фурната и като замирише вкусно е готова. След изпичането много лесно се маха кожата на рибката, а самата тя е приятно осолена, може да се сложи и лимон вътре в пъстървата при печенето, но аз не го обичам и го пропускам.

Мъжо видял този начин на приготвяне от Дискавъри, но там смесили морската сол с яйце и се получило нещо като тесто с което се овива рибката, ние спестихме яйцето и пак се получи вкусно.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Знам я тази рецпета със солта, но не съм я пробвала. Тук морската сол струва колкото самата риба Naughty.
Цитирай

в баира

Мнения: 861
Знам я тази рецпета със солта, но не съм я пробвала. Тук морската сол струва колкото самата риба Naughty.
Ауу, защо така? Какво й е толкова скъпото на морската сол?
Цитирай

* oRaNgE cOuNTy *

Мнения: 330
А с друга риба дали ще стане - например със скумрия?
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Става и със скумрия.

Тук морската сол струва 3 евро килото, а за тази рецепета ще ми е нужно поне кило и половина сол. Килото на скумрията е 3 евро, изчистена Tired.
Цитирай

Дойчеланд

Мнения: 1 947
   Аз правя точно така всякакви риби, с пъстърва става
наистина много вкусно, само че ги пека на скарата на фурната. Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.