Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • plovdiv
 • Мнения: 140
Зравейте, мами! Сигурно някои сега ще възнегодуват, защото има деца, които не могат да се вредят, а пък аз с цялото си "нахалство" искам да я преместя, но вече не издържам.Вече е втора група и вместо да се развива тя забравя и онова, което е научила в първа група и в яслата.Толкова съм разочарована от градината на малката, че мисля да я спирам направо  #2gunfire /не че има кой да я гледа/, в безизходица съм.Не искам да изреждам причините, много са.Просто искам да я преместя, а е невъзможно и незнам какво да правя.Спряла  на две градини в Пловдив, защото са ми удобни.Става въпрос за "Щурче" или "Слънце" в Пловдив.Опитвам се по всякакъв начин, но все удрям на камък.Ако някой има  идея как точно мога да се оправя със ситуацията,моля да ми пише.Подала съм молба в " Щурче",но засега никъкав резултат.Моля ви, не ме нападайте - крайно огорчена съм от възпитанието и развитието на детето ми. Cry

# 1
 • София / Пловдив
 • Мнения: 8 067
А в коя градина е детето сега?

Доста трудно е прехвърлянето в друга градина, защото групите са пълни. Освен, ако някой не е освободил място.

Колкото до това:

.... крайно огорчена съм от възпитанието и развитието на детето ми. Cry

Аз лично не очаквам да възпитават детето ми в градината.

# 2
 • София
 • Мнения: 9 006
А ти какво очакваш да научи детето ти във втора група?

# 3
 • plovdiv
 • Мнения: 140
Мерси все пак, че някой написа нещичко.Знам , че пловдивчанки не сме много тук, ама....
В "Чайка" е дъщеря ми в момента.Общо взето бих пояснила малко защо искам да сменям градината- макар че вече за тази градина имаше пусната тема.Спи на походно легло-нямало места, не знае нито една песен или стихотворение/не е до детето, защото в яслата знаеше целия репертоар/, от началото на годината не са имали нито едно тържество, другата група имат например и тя ми се моли да отива там/визирам конкретен случай/, сега за баба Марта или 8 март пак нищо, на последната родителска среща изказах мнение за нивото на градината и вече близо месец г-жата не ми говори Shocked.
Колкото до възпитанието там - все пак те пракарват 80% от времето си там - няма как да не повлияе атмосферата/по скоро безразличието на персонала/на развитието и съответно на възпитанието и.Ако някой има желанието да ми помогне със съвет или някаквъ връзка, ще съм благодарна.Твърдо съм решила да я махам.

# 4
 • София
 • Мнения: 636
Аз лично не очаквам да възпитават детето ми в градината
Дори да не очакваш, в крайна сметка поради това, че се намира в градината в такъв период от живота си, когато човек търпи най-много влияния и е най-склонен към подражание, и поради факта, че това е по много часове на ден, то се възпитава и там. Разбира се, родителят е по-важен, но не подценявайте силното въздействие, което имат върху характера, психиката и образоването на малкото човече учителят, лелката и всички, които прекарват много време с него.
 djidjii , мога да почувствам добре ситуацията, в която се намираш, и аз съм недволна от нашата градина. Имаш право, не мисля, че е нахално да искаш нещо по-добро за детето си, само не знам как...Не мога да те посъветвам да подкупваш директорки, защото го смятам за много гадно, но не би ли могла да отидеш и да се тръшнеш и да кажеш, че детето ти загива в оная градина и да ходиш честичко да им досаждаш?
На мен г-жата също не ми говори от 3 седмици, въпреки че й отправих  критика по най-възпитания и деликатен начин, на който съм способна, и то по въпрос, по който тя очевадно не беше никак права.
Аз също бих преместила детето си, но нямам никакви отзиви за градините в квартала и се опасявам, че ще бъде същото. По едно време  така ми беше накипяло, че обсъждахме с мъжа ми  за една частна срещу 300 лева, но след като говорих с учителките там, по нищо не усетих да са по-различни - те също идват от държавни градини и имат същия непукистко и безразлично излъчване. Вярно, групите са по-малки и това само по себе си е по-добро, но не е достатъчно, за да травмирам детето с местене, пък и 300 лева по-малко доста ще ни променят живота.

Последна редакция: ср, 27 фев 2008, 16:14 от seni

# 5
 • Мнения: 2 479
Трудна работа, наистина. При липса на връзки ми идва наум единствено да поговориш с директорките за някаква размяна - ако на майка с дете в някоя от желаните от теб градини случайно и се наложи да го мести във вашата да те имат предвид - шансът е малък, но може пък и да стане... Thinking

# 6
 • София
 • Мнения: 902
Напълно те разбирам. Аз също бях недоволна от госпожите и отношението в 1ва група и преместих детето си в друга градина.  Само, че това беше  септември'2007г  и тя беше първата резерва в групата и директорката просто я взе, въпреки че групата стана по-голяма от нормалното.
Сега се чувства много по-добре, научава много повече неща , отношението на госпожите е доста по-различно. Не бих те укорила, че искаш да преместиш детето си на друго място. Това, че няма място в градините не означава, че трябва да се примирим с бездушното отношение на възпитателките в някои градини. Не знам как можеш да я преместиш, но пробвай всичко, което можеш. Стискам палци да успееш.  Hug

# 7
 • Мнения: 111
Ходи се примоли и .... каквото трябва и т.н. Аз видях липсата на обучение и отношение  към децата ми още миналата година, мислих за преместване, но така и не намерих къде. Мислех, че мога да компенсирам вечер в къщи, ама не стана. Сега вече трета група сме толкова назад, че ми се реве. Ще се озорим с предучилищната / вече на друго място/
С две думи - яд ме е, че не направих нужното още на времето.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 5 330
Вие нали не мислите, че детската градина няма значение коя ще бъде, щот във втора група няма какво да се научи? Важно е, много е важно- и директор, и учителки!
Успех, джиджи!

# 9
 • Пловдив
 • Мнения: 256
От Пловдив съм,но не мога да ти помогна.Незнам къде живеете,ние сме в Смирненски и завършваме "Звезда".Мойте наблюдения са,че не градината има значение,а учителките-т.е. в коя група ще попадне детето.Аз съм много доволна от моите госпожи,но сега те са в предучилищна и незнам коя ще поемат следващата.Ако другата група ти харесва премести я там,а не цялата градина.

# 10
 • София
 • Мнения: 11 790
Много е важно в каква среда ще попадне детето.
Не всяка градина е добра и не всяка градина е добра за конкретното дете.
Миналата година Иво беше в една градина и беше едно безкрайно нещастно дете. Ходенето на градина беше голяма мъка и за него, и за мен. Това, че на нищо не ги учеха в предишната градина, беше само едно от нещата, които не одобрявах. След голямо умуване (и пускане на тема тук Simple Smile) реших, че трябва да го преместя от това място. Преместих го и мисля, че това беше повече от правилно решение. Не че беше лесно. В никакъв случай!
В новата градина Иво ходи с желание, с удоволствие и мисля, че се чувства много добре. Когато го попитам как е било в градината, да ми разкаже нещо, се случва да ми каже "Ами, добре беше, забавлявах се." Нещо, което не вярвам, че щях да чуя за другото място.

Успех ти желая!  Peace

# 11
 • Мнения: 4 202
Mного неприятно, наистина. Разбирам те, защото и аз преместих синът си от една градина в друга, поради точно същата причина. Да не говория, че всяко едно отиване там, беше някакъв ад за детето. Знаеше единствено песничките и стихчетата, които сме учили заедно вкъщи и в яслата преди това. Никакъв напредък, никакъв материал за усвояване, нищо. Накрая просто го спрях и една година почти си стоя вкъщи, докато се освободи място в градината в която драпах със зъби и нокти да го приемат - за нея чувах само добри отзиви. Е, детето си попадна на мястото. Просто разликата е от тук до небето, почти никакви забележки нямам. Виждам развитието на детето ми какво е, знам какво беше в предишната градина - няма място за сравнение. Така че си в правото си да негодуваш. Учителите все пак са и възпитатели, на тази възраст децата поемат от всеки, който е някакъв авторитет - родители, но и учители също. Права си да изискваш, да настояваш, да се притесняваш.
Успех ти пожелавам, дано успееш ако не в друга градина, то поне в различна група да си преместиш детенцето.  Peace

# 12
 • Ст.Загора
 • Мнения: 175
здравейте.в нашата градина пък директорката е малко ку-ку.но пък учителките ни са перфектни и заради тях отстъпваме от някои неща(напримерняма да има тържество за 8март,но за 1 пролет ще има).така че след като не си доволна от учителките си мести детето,защото първите 7 години са най-важни и ако ги пропусне,не знам вече в първи клас и нагоре как ще е. Rolling Eyes

# 13
 • София / Пловдив
 • Мнения: 8 067
Аз лично не очаквам да възпитават детето ми в градината
Дори да не очакваш, в крайна сметка поради това, че се намира в градината в такъв период от живота си, когато човек търпи най-много влияния и е най-склонен към подражание, и поради факта, че това е по много часове на ден, то се възпитава и там. ....

И там, но не основно. Поне така смятам аз. И при най - страхотните моля другарки, ако вкъщи е изтървана работата с възпитанието, те не биха могли да направят много по въпроса. Коплексно е. Но пак казвам, че от персонала в градината очаквам и изисквам много неща, но не и да възпитават детето ми.

Аз също преместих дъщеря ми в друга градина, защото госпожите не даваха вода на децата в най - големите летни жеги, оставяха ги без надзор и други такива простотии. И тогава, докато ходеше там, се молех само да си я взимам жива и здрава. Нищо друго не исках, повярвайте ми.

# 14
 • София
 • Мнения: 636
Но пак казвам, че от персонала в градината очаквам и изисквам много неща, но не и да възпитават детето ми.
Ако под възпитание разбираш да казват на детето ти как да се държи и кое в живота е правилно, може би си права да не го изискваш. Но в тази възраст всичко е възпитание, всяко послание, което госпожите отправят към детето ти, вече е възпитание. Ако, например, допускат агресия от едно дете към друго, те отправят посланието, че агресията е допустима. Това послание възпитава насилници или жертви. Ако не  награждават децата за доброто им поведение, посланието е "Вашите успехи не се важни. Вие не сте важни." Това възпитава хора с ниска себеоценка, които никога не са доволни от успехите си... Ако кажат "Пак си се напикал, ще те изхвърля", това възпитава у детето чувство  за страх и подхранва кастрационния му комплекс. Такива хора се страхуват да се изявяват и творческите им импулси са "отрязани". Вкъщи не винаги знаеш какво се случва в градината, за да можеш да компенсираш, както трябва. Иначе, и аз твърдя, че семейната база е по-важна и че родителят е по-силен авторитет от учителя, поне в тази възраст.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт