Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 96
Здравейте!

Налага ми се да пътувам за 3 дни и ще трябва да прекъсна кърменето (надявам се - временно). Какви проблеми биха могли да възникнат? Аз се сещам за два: мастит и отбиване. Отбиването ми се вижда слабо вероятно. За риска от мастит не знам какво да направя, тъй като от месеци вече не мога да се изцеждам. Чувала съм, че при интервал между кърменията по-голям от 24 ч. заседялата кърма ставала вредна и детето можело да получи разстройство. Имате ли информация по въпроса?

Да уточня - синът ми е на 1 год. 4 мес. и в момента го кърмя 4-6 пъти в денонощието.

Благодаря ви предварително!

# 1
  • София
  • Мнения: 15 232
Нищо й няма на "застоялата" кърма, обаче ако не се цедиш три дни ще експлоадираш, според мен.Организмът ти няма да може да реагира толкова бързо и да намали производството, а детето ти изсуква по около половин литър или повече за денонощие.А сега си представи гърдите ти на третия ден с по 750 мл. кърма във всяка #Shocked Не, без цедене няма да стане.....може и да се запушиш, пък за дискомфорта няма да ти обяснявам, то сама вече си го представяш предполагам...

# 2
  • Barcelona, Spain
  • Мнения: 2 052
Румче, с 4-6 пъти сукане на ден поддържаш стабилна (предполагам и обилна) лактация. Я си представи да пропуснеш само 2-3 пъти....Ще се пръснеш от кърма. А за три дни да не говорим...Поизцеждай на ръка поне няколко пъти на ден през това време, ако не можеш с помпа, бавно и досадно е, но не се оставяй.

# 3
  • САЩ
  • Мнения: 385
Ние сме малко по-големи. Но аз не бих рискувала да оставя детето за три дни ей-така изведнъж, ако не е правило дълги паузи без кърма. Голям стрес ще е за него. Трябва една седмица преди това да липсваш по половин ден, да видиш как ще приеме. После да увеличаваш липсата си и чак след това, да пробваш с цели три дни. И пак казвам нещата не опират само до храната. Ако пък заспивате на гърда, съвсем него виждам да стане, без да е ГОЛЯМ СТРЕС.

Разбира се, друга група проблеми са как ще ти се отрази на гърдите. Ще трябва да се изцеждаш. Често ако искаш да запазиш нивото, и по-малко ако искаш да ти намалее кърмата.

# 4
  • София
  • Мнения: 96
Благодаря ви за отговорите!

Инка, случвало се е на няколко пъти да отсъствам по цял ден и това не се е отразявало на спокойствието на Андрейчо. Дори е нощувал при майка ми, отново без проблеми. Така че предполагам, че предстоящото ми по-дълго отсъствие няма да предизвика голям стрес. Дано!

Belinda и vedrra, съмнявам се, че имам толкова много кърма. Но ще пробвам да се изцеждам.

Още веднъж - благодаря ви за отговорите!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт