Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 фев. 2008, 19:33 ч.

Хайде на постите!

  • 62 264
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 264
Ехе вие цяло меню си подготвяте,аз никога не сам мислила предварително какво ще ям сега купих едни гъби и мисля да спретна един ориз с гъби пък като свърши ще му мислим

# 46
  • Мнения: 215
Днес готвя това с малки изменения:

Картофи плакия

1кг картофи, 2 моркова, 1 парче целина, 3 глави лук, 4-5 домата, олио, 5-6 скилидки чесън, 1 дафинов лист, 1 чаша червено вино, магданоз, черен пипер, сол.

Лукът, морковите и целината се нарязват на филийки, заливат се с малко олиои малко топла вода и се задушават до омекване. Обелените и нарязани на филийки картофи се нареждат в намазаната с масло тавичка, покриват се със задушените зеленчуци, върху които се нареждат нарязаните на кръгчета домати (може да се полее с доматен сок или доматено пюре). Полива се пак с малко олио, виното и вода колкото да се покрият, черен пипер, чесъна нарязан на ситно, магданоз, дафиновия лист, сол.Пече се около 45 мин.

Вместо стар лук сложих зелен.Без виното, залях с малко разредено доматено пюре и вода докато ги покрие. И целината ми беше на листа не намерих корен. Добавих и малко замразен спанак.
Ухае добре докато се пече, след като вечеряме ще се отчета дали е било вкусно  Peace
Тези рецепти ги гледам от Разделно хранене - рецепти. Има много които да се използват.
Аз за сега успявам без млечни, но все пак са минали само 2 дена.
Успех на постещите  Hug

# 47
  • Мнения: 215
Камамбер може ли рецептата за булгура с домати и сини сливи  Hug

# 48
  • weltweit
  • Мнения: 7 862
Камамбер може ли рецептата за булгура с домати и сини сливи  Hug
Разбира се, заповядай:
1 малка глава лук
2-3 малки моркова
250-300гр булгур измит
1 консерва домати
100-150гр сухи сини сливи без костилка
Задушаваме лука с моркова в малко олио+водичка, добавяме булгура+2 чаши топла вода. Варим до почти пълна готовност на булгура (около 15тина минути, ако е нужно добавяме още водичка), добавяме консервата домати. Оставяме да покъктри 10тина минути и добавяме сините сливи. След 5 минутки е готово за консумация. Аз много си я харесвам тази манджичка от баба я знам  Heart Eyes При сервиране по желание може да се поръси с магданоз.
п.п. булгура много поема вода, на другия ден, ако ви е останало от тази маджичка, ще я намериш без никаква чорба  Laughing

# 49
  • Мнения: 215
Благодаря  Hug
Ще я опитам като си взема сини сливи. Определено ми звучи апетитно  eat

# 50
  • Мнения: 3 078
Дами, сега се сетих , че през зимните пости правих булгур с домати, тиквички, гъби, маслини и праз...Плюс подправки по избор - стана доста вкусно Peace
Такова същото ядене съм правила и с ориз и с елда.

# 51
  • weltweit
  • Мнения: 7 862
Благодаря  Hug
Ще я опитам като си взема сини сливи. Определено ми звучи апетитно  eat
На мен ми е една от любимите постни манджи  Blush Надявам се да ви допадне. Всъщност може и без сливите, но те придават леко сладък вкус на ястието, което иначе е леко киселко от доматите  Wink

# 52
  • weltweit
  • Мнения: 7 862
Дами, сега се сетих , че през зимните пости правих булгур с домати, тиквички, гъби, маслини и праз...Плюс подправки по избор - стана доста вкусно Peace
Такова същото ядене съм правила и с ориз и с елда.
О, да булгур с праз и гъби и аз съм правила, както и сърми с булгур. Аз понеже не съм голям фен на ориза, ползвам булгур или елда за тази цел  Mr. Green

# 53
.

Последна редакция: пт, 29 авг 2008, 17:37 от Samss

# 54
  • Мнения: 5 223
Пюре от боб
Сварен боб се пасира (става и с изостанал от предния ден сготвен боб), запържва се лук в малко олио, смесват се бобът и лукът, подправки по желание, може и малко лютеница или кетчуп. Става за мазане на препечена филийка или като предястие.

Пастет от тиквички
Сваряват се тиквичките с малко сол и чесън. Когато изстинат, се пасират и се прибавя майонеза (аз ползвам Лека майонеза на Краси, на етикета пише, че е растителна), черен пипер и малко горчица. Може да се прибавят и смлени орехи за плътност. 

# 55
  • София
  • Мнения: 264
И аз запис тук.
По-късно ще сложа няколко рецептички..засега любимото и най-бързо за приготвяне ми е доматено пюренце с гъбки и много магданоз - леко запържено на тиганче...ммм мхмм

Споделете какво хапвате на работа, малко трудно се намират постни храни..
ето и моите предложения:
ядки
маслинки
вафли "чайка", "марица" и най-вкусните "лачита"
солети и сухари
картофки
корни - зелено
локум/ки
сусамки
обикновени бисквити
чай

разбира се, ако имам време да поседна някъде в заведение е по-приятничко да хапна нещо топличко я оризче, гъбена супичка и т.н.

Аз сега съм по майчинство но когато работих освен това което си изброила много обичах да ям от варените гевреци,които ги продават бабичките или си купувах сандвич от диетичните магазини(има един много хубав черен хляб с кълнове, семена, зеленчуци и соева майонеза) а също можеш да си купуваш тост с картофена или бобена салата и лютеница.
Абе като се замисли човек има много неща за ядене само че според мен не трябва да се прекалява с хляба и картофите

# 56
  • Мнения: 3 550
Аз също ще участвам, както обикновено.

Вече има няколко стари теми по въпроса, могат да ни дойдат добри идеи:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=140734.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=178519.0
А тази е най-изчерпателната, която сътворихме миналата година по това време:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=164238.0


# 57
  • Мнения: 215
Да се отчета. Картофите плакия ми харесаха, но ми дойдоха малко тежички. Незнам дали от спанака или от целината се получи така, но иначе станаха хубави. Който иска може да ги опита  Simple Smile.
И аз като работих често ядях варени гевреци. В някой закусвални правят закуски със спанак и царевица или други подобни. Те също са подходящи.
Другото, което може да се консумира са тези новите супички на Маги (чаша супа и порция зеленчуци мисля че бяха).

# 58
  • Мнения: 215
Вчера докато четях форумите попаднах на тази рецепта за питки.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=571.0
Можело да се направи една цяла. Може да погледнете тук, който го интересува http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=251018.0

# 59
  • Мнения: 958
Здравейте и аз се присъединявам към вас, правя постите редовно с изклучение на две годишно прекъсване едната бременство другата майчинство Simple Smile
Сега искам да се прочистя малко и затова ги почнах.
Аз лесно издържам рецепти бол има вече постни. Снощи правих огромня купа зелена салата с чесново хлебче рецептата е от форума Simple Smile в офиса хапвам салатки главно или задушени зеленчуци или някакви картофи. Любимо ми е салата и чесново хлебче или препечен хляб  Hug
За тази вечер съм си харесала златните картофки на Лео от готварската книга.
Искам да ви кажа че първата година като правих постите бях ги разбрала неправилно явно и качих доста кила тъпках много чипсове и хляб ужким е постно. Сега вече гледам да е без боклуци, без пържено и да не прекалявам с хляба. Купувам кафяв ориз и типови или пълнозърнести брашна. Правя един много лесен хляб е не е много вкусен за другите но като е топъл аз много си го харесвам. Една лъжичка сода, една лъжичка сол подправки по избор аз слагам джоджен, чубрица, мащерка, шарена сол, квото имам, пълнозърнесто брашно половин килограм и вода колкото поеме мажа с зехтин тавичката и пека. Може да се сложат и семки. Но не е за всеки вкус  Peace

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт