Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 фев. 2008, 19:33 ч.

Хайде на постите!

  • 60 357
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • София
  • Мнения: 244
Ето още нещо което изглежда вкусно:)
Продукти за 6 порции
3 големи патладжана нарязани на кубчета
200 г/1 чаена чаша нахут, накиснат в студена вода за около 8 часа
4 сл зехтин
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 големи глави лук, нарязани на ситно
½ ч л смлян кумин
½ ч л смляна канела (по желание)
½ ч л смлян кориандър
400 г пресни домати, нарязани (може и консерва)
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
сварен ориз за сервиране
За гарниране
2 сл зехтин
1 лук нарязан на филиики
1 скилидка чесън, нарязана
стръкчета пресен кориандър
1. Сложете патладжана в гевгир и ги порасете със сол. Поставете гевгира във вряща вода и оставете за 30 мин, за да премахнете горчивия сок. Изплакнете със студена вода и частично подсушете.
2. Изцедете вода от нахута и го поставете в тенджера с достатъчно вода за да го покрие. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри за около 30 мин докато омекне. Изцедете вода.
3. Загрейте зехтина в дълбок съд.  Леко запържете нарязаните на ситно чесън и лук докато омекнат. Прибавете подправките, като разбърквате сместа. Прибавете патладжаните и разбъркаъте докато се покрият със сместа. Оставете на огъня за 5 мин. Прибавете доматите и нахута, солта и черния пипер и оставете да къкри около 20 мин.
4. За да направите гарниращата смес, загрейте зехтина в тиган и прибавете нарязаните на филиики лук и чесън. Запържете докато станат златисти и хрупкави. Сервирайте яхнията със сварен ориз или ориз приготвен на пара. Украсете с гарниращата смес и стръкчета кориандър.

# 211
  • "горееееее,горееее"
  • Мнения: 282
 ooooh! Като ви чета и благородно завиждам , за вкусотиите и времето което намирате за приготвянето им  chef. Аз много, много нямам време и затова залагам на по традиционни и бързи гозби - като леща, боб, разни манджички, печени картофки, задушени зеленчуци с ориз и любимите ни зелени салати. Hug

# 212
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 522
ooooh! Като ви чета и благородно завиждам , за вкусотиите и времето което намирате за приготвянето им  chef. Аз много, много нямам време и затова залагам на по традиционни и бързи гозби - като леща, боб, разни манджички, печени картофки, задушени зеленчуци с ориз и любимите ни зелени салати. Hug

защо си мислиш, че коства повече време?
всичко е въпрос на органи3aция... Wink

аз също съм зает човек, нo не се лишавам от вкусна храна. Flutter

# 213
  • "горееееее,горееее"
  • Мнения: 282
Поздрави от мен с няколко любими мои постни рецепти:

Постни палачинки  (не бъдете скептични - стават дори по-вкусни от тези с яйцата)
брашно
газирана вода
сол
Консистенцията - малко по-гъста от боза. В нагорещения тиган се пуска парченце маргарин. Готовите също се мажат с маргарин.

Благодаря ЕДЕЛВАЙС станаха разкошни палачинки. Лесни и бързи.  bouquet

# 214
# 215
  • София
  • Мнения: 468

 Shocked и двете изглеждат страхотно Crazy Поздравления за прекрасните ти произведения всеки път  bouquet

Тъкмо имам огромно количество спанак и се чудих какво да го правя утре. Ще споделиш ли рецептата за кюфтенцата  chef А и на мъфините Crazy Направо слюнкоотделям вмомента,, въпреки късния час ooooh!

# 216
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 352
ddoychinova, , давай бързо рецептата за кюфтетата от спанак, ориз и картофи!!! Ама бързоооооооооооооо!  Hug Wink

# 217
  • Мнения: 349
brazilka , благодаря за топлите думи  bouquet

t_ilieva , мамче Танче, за теб - веднага, ама наистина веднага!!!


Рецептата е на Илиана  bouquet
Кюфтета от лопуш .
Вместо яйцето се добавя още 1-2 с.л. брашно. Аз съм ги овалвала в смес от галета, царевично и пшеничено брашно. Много са вкусни – топли и студени. Нямах лопуш /лапад  и ги направих със спанак.
А днес  магданозено-картофени топчета - сварени картофи, намачкани топли и овкусени с маргарин, чесън на прах, инд. орехче, кимион. Може и смлени орехи. Оформят се и овалват се в магданоз. Оригиналната идея

И... Постни мъфини – прасковена мелба

Hug

# 218
  • София
  • Мнения: 468
ddoychinova, Благодаря ти  bouquet Още днес мисля да направя спаначените кюфтенца  chef В предния пост пропуснах да добавя, че освен всичко останало много ми харесва и как аранжираш ястията Crazy

След няколко дни ще имаме гости като повечето от тях също постят и мисля менюто да е изцяло постно и понеже имаме рожденик се чудя как да направя постна торта newsm78 Върти ми се в главата бисквитена с нишесте и плодове, но пък ми се вижда малко обикновеничка. Чуде се дали да не ползвам за блат сладкиша на labrex . Дали ще се получи. Ще сложа посредата нишесте, плодове...отгоре се чудя какво да е newsm78 Дали да не е с разтопен шоколад и плодове. Преди са ми попадали разни постни шоколади. Някой ако знае някаква марка, много ще ме улесни bowuu Приемам всякакви идеи Hug Чудя се и какво да е основното...

# 219
  • Мнения: 3 029
ddoychinova, Благодаря ти  bouquet Още днес мисля да направя спаначените кюфтенца  chef В предния пост пропуснах да добавя, че освен всичко останало много ми харесва и как аранжираш ястията Crazy

След няколко дни ще имаме гости като повечето от тях също постят и мисля менюто да е изцяло постно и понеже имаме рожденик се чудя как да направя постна торта newsm78 Върти ми се в главата бисквитена с нишесте и плодове, но пък ми се вижда малко обикновеничка. Чуде се дали да не ползвам за блат сладкиша на labrex . Дали ще се получи. Ще сложа посредата нишесте, плодове...отгоре се чудя какво да е newsm78 Дали да не е с разтопен шоколад и плодове. Преди са ми попадали разни постни шоколади. Някой ако знае някаква марка, много ще ме улесни bowuu Приемам всякакви идеи Hug Чудя се и какво да е основното...

Има на Линдт, но чети внимателно съдържанието, защото имат серии натурални със и серии натурални без сухо мляко. Може да сложиш и някакви сладка - череши, смокини, ягодки......става кубаво. Също карамел с орехи - т.е караелизираш захар с орехи, което после натрошаваш на едро в хаванчето и поръсваш където си искаш - между блатовете или отгоре.  Peace

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 16:03 от Bastet

# 220
  • Мнения: 349
brazilka ,
и аз ти благодаря  bouquet
Хубава е идеята за основа да използваш сладкиша на labrex, като се възползваш и от предложенията на Bastet . За глазура виж   този шоколад  от Кауфланд .
Можеш и да направиш покритие на тортата с марципан “Варна” /от темата за тортите/- ако е с маргарин е постно.
Още идеи:
  торта 
пак торта – нея ще я правя за Цветница ,
Постни шоколадови квадрати – може и като торта.
Лека и успешна подготовка - каквото и да избереш, ще се получи добре  chef
 Hug

# 221
  • София
  • Мнения: 244
brazilka ЗА ОСНОВНО ЯСТИЕ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ ЕДНИ СПАГЕТИ ИЛИ ТАЛЯТЕЛИ АЗ ВЧЕРА ПРАВИХ ТАКИВА ПОСТНИ И СТАНАХА СТРАХОТНИ.СЛОЖИХ ПОВЕЧЕ ПРЕСЕН ЛУК И МАЛКО ЧЕСЪН ДА СЕ ЗАДУШИ,КАКТО И ПОВЕЧЕ ГЪБИ,ДОБАВИХ И СОС ЗА СПАГЕТИ BARILLA С БОСИЛЕК,А КАТО ДОБАВКИ ПО ЖЕЛАНИЕ РАСТИТЕЛЕН КАШКАВАЛ,ЧЕРНА МАСЛИНЕНА ПАСТА И СМЛЕНИ ОРЕХИ.ПРОБВАЙ ДАНО ДА ВИ ХАРЕСА Heart Eyes
А СЪЩО И ЕДНА ИДЕЙКА СА ПО РАЗЛИЧНА САЛАТА: залена салатка,репички.пресни гъби,нарязани на по тънки филиики и смлени орехи.За дресинга-  по вкуса на всеки
Да ви е вкусно  chef

# 222
  • София
  • Мнения: 468
ddoychinova Crazy направо ми се събраха очите от страхотните идеи Crazy Благодаря Hug

roni ', благодаря ти за хубавите предложения  bouquet Проблемът е, че често правя напоследък подобни и няма да се отличат сред моите хора като по - специално ядене за рожден ден, макар и страшно вкусно  chef Даже за тези дни 2 пъти правих със соева кайма - http://images24.snimka.bg/005438158-big.jpg http://images24.snimka.bg/005480162-big.jpg. Този сос на Барила не съм го пробвала Crazy Все го гледам в ХИТ и ще взема да го опитам най - накрая Crazy

# 223
  • Мнения: 784
brazilka, мисля, че домашно приготвената питка или хлебчета придават тържествен вид на всяка трапеза - примерно ароматните питки на Карина - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119848.0
или тази фокача - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,283.msg9402.html#msg9402

# 224
  • Мнения: 151
Вчера исках да си купя кашкавал [b]Tostino[/b], но видях, че съдържа казеин-това е протеин, който се намира в прясното мляко!!!!!!!!С други думи не става за постите това кашкавалче Sad

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт