Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В царството на троловете , елфите и викингите :')

Мнения: 3 353
Вегетариански спагети със сос Песто"Геновезе"! !

Много лесна и вкусна рецепта за вегетарианците ...а и не само за тях! Wink



С кашкавалче... Hug





Една малка подробност! Самия Песто сос  е силен и тежък, тъй като е със зехтин. Не се слага в големи количества, понеже е тежък и не бива спагетите да плуват в него.  Затова аз го разреждам със течна готварска сметана и  така вкуса му става много по-мек...и тогава мога да сложа повече от соса в спагетите баз да натъртва Wink Така го опитахме в един ресторант и много ми хареса идеята  Love



За 4 порции:

Продукти:

Спагети...зависи колко хора сте. / за 4 човека малко повече от половин пакет който е 500 гр./
гъби печурки 10 броя
масло 50 гр
чесън на прах
чубрица
сол
чер пипер
босилек
сметана течна готварска 150-гр/  200 гр  ако искате да имате повече сос/
настърган кашкавал
 Пармезан
Песто сос 3-4 супени лъжици


Приготвяне:

Слагате спагетите да се варят в тенджерка. Много е удобно ако ги счупите на две. Wink  Пускат се във вряща вода. /Аз ги пуснах по-рано заради снимката/ На всички спагети си пише колко време да врят. Пълно зърнестите 6 минути. Не бива да се преваряват спагетите нито минутка. Стават кашави и не така вкусни. Wink



През това време нарязваме гъбките и ги задушаваме в маслото. Стават много по-вкусни с масло, отколкото с олио.



След това прибавяте подправки каквито обичате. Аз ги поръсвам с чесън на прах и с малко чубрица и сол.



Когато са ви готови гъбките, изсипете ги в отделна чиния.

В една купичка слагате 4 супени лъжици Песто сос. Аз нямах време да си го приготвя и използвах от магазина.
Но обикновено  си го правя сама. Домашно приготвения  с пресен босилек Песто е по-вкусен.



В същия тиган където сте задушавали гъбките, без да го миете изсипвате сметаната. Когато кипне махате от котлона и слагате Песто соса и разбърквате. Поръсвате с чер пипер.Получава се светло-зелено сосче с гъста консистенция.



Тука на снимката моя Песто сос е готов. Иначе аз много харесвам домашно приготвен, понеже  в магазина е по-мазен, аз го правя с по-малко зехтин.
Соса е много вкусен за макаронени изделия и като сос за червени салати.

Когато всичко ви е готово, изваждате спагетите в голяма купа, изливате водата. Осолявате ги леко и ги поръсвате със сух босилек. Love
След това разсипвате в чиниите, като отгоре заливате със соса, а най-отгоре слагате купчинка гъбки и накрая поръсвате с настърган кашкавал или Пармезан. Аз ръсих и от двете, тъй като обичаме много кашкавал Very Happy

Бон апетит!  chef


Иначе ако някой има желание да си приготви Песто сос , ето аз как го приготвям. Малко е по-различно от оригиналната рецепта Песто, понеже е без ядки/ пиноли/ Hug

Продукти за Песто "Геновезе"


1 1/2 ч.чаши прясно откъснати листа от босилек
30 гр зехтин
1-2 скилидки чесън
2 с.л.настърган Пармезан или кашкавал който да е твърд.

Може да се  добави малко магданоз по желание.. Wink

Начин на приготвяне:   

Смиламе босилека, магданоза и чесъна  с кухненски робот. После постепенно  добавяме зехтина и накрая добавяме Пармезна.
Бърка се докато се получи гъста паста. Това е. Hug


« Последна редакция: сб, 01 мар 2008, 20:35 от ЧервеноВинце »
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Спри се, не мога да ти насмогна  hahaha
Бтв и аз правя подобни спагетки с гъбки и песто, или  с броколи и песто. Много добре става с тивкички на пара или на грил-тиган пак с песто. Разбира се отгоре настъргваме порядъчно количество пармезан  Mr. Green .Най-често ползвам фарфале или лингуини за целта.
Цитирай
Страхотно Rolling Eyes ще я пробвам тази рецептичка.
Снимките са също страхотни... направо ме зарибиха
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
ЧервеноВинце, ти направо ме разби тази седмица.............
Цитирай

В царството на троловете , елфите и викингите :')

Мнения: 3 353
ЧервеноВинце, ти направо ме разби тази седмица.............
Както каза Лео, в творчески подем съм... 35 
Цитирай

София

Мнения: 7 046
Ммм изглежда много вкусно, ще пробвам рецепатата.  Crazy  Love
Цитирай


Мнения: 7 473
Винцева още една седмица, ако си останеш в къщи
ще станем по 100 кила  Mr. Green

Браво за труда  bouquet
Цитирай

В царството на троловете , елфите и викингите :')

Мнения: 3 353
Винцева още една седмица, ако си останеш в къщи
ще станем по 100 кила  Mr. Green

Браво за труда  bouquet

Лео...честит ти нов и секси аватар Love

Не бойте се  Mr. Green От другата седмица съм плътно на работа, така че по рядко ще поствам вкусотийки.. 35

Ама и аз с твоите вкусни торти .. Crazy как да заслабна ми кажи... Mr. Green 35
« Последна редакция: пт, 29 фев 2008, 14:27 от ЧервеноВинце »
Цитирай

София

Мнения: 9 113
Обожавам Песто Crazy Ще пробвам спагетките, благодаря Hug
Цитирай


Мнения: 6 020
ЧервеноВинце, ще се пробва задължително  chef  chef Мерси за рецептата  bouquet

Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
ЧервеноВинце  -утре ще се чудя коя от рецептите ти да пробвам първо  Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.