Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Бъдещи майки
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 3 938
Моля ви, дайте съвет по следния казус:

Братовчедка ми иска да започне работа, когато бебчето й навърши 9 месеца. Може ли да прехвърли майчинството на майка си, която е пенсионерка?

Благодаря предварително!
Цитирай

у дома

Мнения: 961
Здравей,
Най-коректен отговор на въпроса ти ще получиш в темата "Майчинството - счетоводно", която е в началото на този подфорум. Там компетентни мами дават отговор на въпроси, свързани с майчинството. На мен са ми много полезни.
Цитирай

София

Мнения: 1 728
Майчинството може да се прехвърли на баба само ако тя работи по трудов договор. Но все пак послушай съвета на Елада и се обърни към по-компетентните мами!
Цитирай

Portsmouth

Мнения: 720
Чл. 164. (1) След използуване на отпуска поради бременност, раждане или осиновяване, ако детето не е настанено в детско заведение, работничката или служителката има право на допълнителен отпуск за отглеждане на първо, второ и трето дете до навършване на 2-годишната му възраст и 6 месеца за всяко следващо дете.
(2) (Отм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.)
(3) (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Отпускът по ал. 1 със съгласието на майката (осиновителката) се разрешава на бащата (осиновителя) или на един от техните родители, когато работят по трудово правоотношение.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) През време на отпуск по предходните алинеи на майката (осиновителката) или на лицето, което е поело отглеждането на детето, се заплаща парично обезщетение при условия и в размери, определени в отделен закон. Времето, през което се ползува отпускът, се признава за трудов стаж.
(5) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г.) В случаите, когато не се ползува отпуск по ал. 1 или лицето, което ползува такъв отпуск, прекъсне неговото ползуване, на майката (осиновителката), ако работи по трудово правоотношение, се изплаща парично обезщетение от Държавното обществено осигуряване.
трябва да са осигурени и да имат трудов договор
Цитирай


Мнения: 1 931
Вече са ти казали, за да се прехвърли майчинството на друг човек той трябва да има сключен трудов договор.
Цитирай

София

Мнения: 3 938
Много ви благодаря! Особено на Аксел-Киара   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.