Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 фев. 2008, 17:27 ч.

"Пържени" топки

  • 4 059
  • 20
  •   1
Отговори
  • В най-невинните детски очи и най-голямото мъжко сърце
  • Мнения: 2 099
Тази рецепта я имам от баба ми и много се харесва на цялото семейство. Публикувам я, тъй като е много лесна и не съм виждала точно такава тук.



Продукти:
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кис. мляко
1 лъжичка сода бикарбонат
1 яйце
300гр. сирене (за предпочитане да не е от меките)

Сиренето се настъргва, след което се слагат останалите продукти и се разбъркват докато стане хомогенна смес. Тъй като лепне по ръцете, за оформянето на топките намазвам ръцете с олио и така оформям. Получават се около 8 топки. На всяка топка правя малко кладенче, в което слагам малко масло. Тавата трябва да е намазана с олио. Пече се в предварително загрята фурна. Приятен апетит.   chef


# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Tова са мързеливки или добруджанки(така са известни тук във форума).Много са вкусни дааааам...   bouquet

# 2
  • Мнения: 4 496
Ще я направя, но щом излизат осем броя, явно ще правя двойна доза. Mr. Green
Благодаря за рецептата!  bouquet

# 3
  • В най-невинните детски очи и най-голямото мъжко сърце
  • Мнения: 2 099
Tова са мързеливки или добруджанки(така са известни тук във форума).Много са вкусни дааааам...   bouquet

Не са Simple Smile Има разлики в рецептите  Peace

# 4
  • гр.Кърджали
  • Мнения: 5
Аз ги правя по същия начин.Стават много хубави.Правя ги за закуска в събота или неделя

# 5
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Ама аз не разбрах от заглавието:
Пържени ли с или печени?

# 6
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 352
Ама аз не разбрах от заглавието:
Пържени ли с или печени?
Печени!

# 7
  • Габрово
  • Мнения: 1 166
Правя ги по същата рецепта, само дето и яйце не слагам, но понеже наистина лепне сместа по ръцете, направо с една голяма лъжица я сипвам на "купчинки" в тавата и пак бучвам по една бучка масло отгоре. По-лесно ми се вижда така

# 8
  • Варна
  • Мнения: 549
Интерестна рецепта.Ще я пробвам,но имам  няколко  въпроса:Сиренето може ли да бъде натрошено/вместо настъргано/?Тавата трябва ли да се намазнява предварително или  така направо се слагат.?А защо лепне тестото-малко му е брашното ли?

# 9
  • София
  • Мнения: 2 660
....Сиренето се настъргва, след което се слагат останалите продукти и се разбъркват докато стане хомогенна смес. Тъй като лепне по ръцете, за оформянето на топките намазвам ръцете с олио и така оформям. Получават се около 8 топки. На всяка топка правя малко кладенче, в което слагам малко масло.
 Тавата трябва да е намазана с олио. Пече се в предварително загрята фурна. Приятен апетит.   chef



Hug

# 10
  • София
  • Мнения: 114
Мммммммммм да това е "рецептата на мама" за мързеливи питки със сирене...много са вкусни и лесни!Ние ги правим по същата рецепта само че без яйце и сиренето не го настъргваме, а го трошим. newsm53

# 11
  • В най-невинните детски очи и най-голямото мъжко сърце
  • Мнения: 2 099
Правя ги по същата рецепта, само дето и яйце не слагам, но понеже наистина лепне сместа по ръцете, направо с една голяма лъжица я сипвам на "купчинки" в тавата и пак бучвам по една бучка масло отгоре. По-лесно ми се вижда така

И аз слагам с лъжица като бързам Simple Smile

А относно сиренето-не съм го правила с натрошено, но явно става  Peace

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 53
Любимите питки на нашето семейство са подобни. Аз ги правя по следния начин:
2кофички(от кисело мляко) пресято брашно
1кофичка кисело мляко, в която се разбърква 1ч.л.сода бикарбонат(с връх)
1 кофичка натрошено сирене
1 яйце
Хубаво разбърквам цялата смес и овалвам топки с големината на мандарина. По средата на всяка топка"бодвам" масълце. Понякога поръсвам и сусам за разнообразие. Пека на 180 - 200градуса. Обикновено стават около 16 питки.

# 13
  • Варна
  • Мнения: 549
ДАНИМА,ЩЕ ГИ ПРОБВАМ -БЛАГОДАРЯ.

# 14
  • Пловдив
  • Мнения: 481
Тези мързеливки, добружанки и пържени топки във всичките им имена и вариации не мога да ги докарам. Прабвах 3 пъти и 3-те пъти с малките вариации в рецептите и все се получават хрупкави отвън и втиклени отвътре. Сместа я обърквам с лъжица и пак с лъжицата ги слагам в тавата, тестото си лепне както е написано, но..... Някой може ли да сложи една снимка на разчупена питка, за да видя вашите как изглеждат. Къде, според вас, бъркам?

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт