Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

В най-невинните детски очи и най-голямото мъжко сърце

Мнения: 2 099
Тази рецепта я имам от баба ми и много се харесва на цялото семейство. Публикувам я, тъй като е много лесна и не съм виждала точно такава тук.



Продукти:
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кис. мляко
1 лъжичка сода бикарбонат
1 яйце
300гр. сирене (за предпочитане да не е от меките)

Сиренето се настъргва, след което се слагат останалите продукти и се разбъркват докато стане хомогенна смес. Тъй като лепне по ръцете, за оформянето на топките намазвам ръцете с олио и така оформям. Получават се около 8 топки. На всяка топка правя малко кладенче, в което слагам малко масло. Тавата трябва да е намазана с олио. Пече се в предварително загрята фурна. Приятен апетит.   chef


Цитирай

София

Мнения: 5 000
Tова са мързеливки или добруджанки(така са известни тук във форума).Много са вкусни дааааам...   bouquet
Цитирай


Мнения: 4 496
Ще я направя, но щом излизат осем броя, явно ще правя двойна доза. Mr. Green
Благодаря за рецептата!  bouquet
Цитирай

В най-невинните детски очи и най-голямото мъжко сърце

Мнения: 2 099
Tова са мързеливки или добруджанки(така са известни тук във форума).Много са вкусни дааааам...   bouquet

Не са Smile Има разлики в рецептите  Peace
Цитирай

гр.Кърджали

Мнения: 5
Аз ги правя по същия начин.Стават много хубави.Правя ги за закуска в събота или неделя
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Ама аз не разбрах от заглавието:
Пържени ли с или печени?
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ама аз не разбрах от заглавието:
Пържени ли с или печени?
Печени!
Цитирай

Габрово

Мнения: 699
Правя ги по същата рецепта, само дето и яйце не слагам, но понеже наистина лепне сместа по ръцете, направо с една голяма лъжица я сипвам на "купчинки" в тавата и пак бучвам по една бучка масло отгоре. По-лесно ми се вижда така
Цитирай

Варна

Мнения: 549
Интерестна рецепта.Ще я пробвам,но имам  няколко  въпроса:Сиренето може ли да бъде натрошено/вместо настъргано/?Тавата трябва ли да се намазнява предварително или  така направо се слагат.?А защо лепне тестото-малко му е брашното ли?
Цитирай

София

Мнения: 2 592
....Сиренето се настъргва, след което се слагат останалите продукти и се разбъркват докато стане хомогенна смес. Тъй като лепне по ръцете, за оформянето на топките намазвам ръцете с олио и така оформям. Получават се около 8 топки. На всяка топка правя малко кладенче, в което слагам малко масло.
 Тавата трябва да е намазана с олио. Пече се в предварително загрята фурна. Приятен апетит.   chef



Hug
Цитирай

София

Мнения: 114
Мммммммммм да това е "рецептата на мама" за мързеливи питки със сирене...много са вкусни и лесни!Ние ги правим по същата рецепта само че без яйце и сиренето не го настъргваме, а го трошим. newsm53
Цитирай

В най-невинните детски очи и най-голямото мъжко сърце

Мнения: 2 099
Правя ги по същата рецепта, само дето и яйце не слагам, но понеже наистина лепне сместа по ръцете, направо с една голяма лъжица я сипвам на "купчинки" в тавата и пак бучвам по една бучка масло отгоре. По-лесно ми се вижда така

И аз слагам с лъжица като бързам Smile

А относно сиренето-не съм го правила с натрошено, но явно става  Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 53
Любимите питки на нашето семейство са подобни. Аз ги правя по следния начин:
2кофички(от кисело мляко) пресято брашно
1кофичка кисело мляко, в която се разбърква 1ч.л.сода бикарбонат(с връх)
1 кофичка натрошено сирене
1 яйце
Хубаво разбърквам цялата смес и овалвам топки с големината на мандарина. По средата на всяка топка"бодвам" масълце. Понякога поръсвам и сусам за разнообразие. Пека на 180 - 200градуса. Обикновено стават около 16 питки.
Цитирай

Варна

Мнения: 549
ДАНИМА,ЩЕ ГИ ПРОБВАМ -БЛАГОДАРЯ.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 481
Тези мързеливки, добружанки и пържени топки във всичките им имена и вариации не мога да ги докарам. Прабвах 3 пъти и 3-те пъти с малките вариации в рецептите и все се получават хрупкави отвън и втиклени отвътре. Сместа я обърквам с лъжица и пак с лъжицата ги слагам в тавата, тестото си лепне както е написано, но..... Някой може ли да сложи една снимка на разчупена питка, за да видя вашите как изглеждат. Къде, според вас, бъркам?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора