Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • На шестото небе
 • Мнения: 1 197
Аз съм от Русе и не съм съгласна с хората от квартал'Средна Кула'(дори не знаех,че е квартал на Русе) и съм потресена и ме е срам,когато слушам,как говорят за горките деца.
Просто нямам думи и съм страшно разстроена,защо децата трябва да се крият.Нека да построят къщите в центъра на Русе-ние ги искаме и ги обичаме.Те са и наши деца.

Последна редакция: пт, 29 фев 2008, 12:44 от nel15

# 1
 • Смолян
 • Мнения: 256
Съгласна съм със теб Hug

# 2
 • Somewhere in space
 • Мнения: 2 746
Нека да построят къщите в центъра на Русе-ние ги искаме и ги обичаме.Те са и наши деца.

Може би така е най-добре!

# 3
 • София
 • Мнения: 3 929
Типично по български. Тя, държавата ни затова е на този хал. Какво отношение имаме към децата си, а какво остава за отношението ни към по-възрастните.
Не съм чула, нито съм гледала въпросното предаване, но предполагам за какво става дума. Та това са живи същества, за Бога!

# 4
 • Старата столица
 • Мнения: 5 363
Това са супер необразовани и ограничени хора за мен! Чак не мога да си представя,че има хора,които разсъждават така... Жалко е! Tired

# 5
 • София
 • Мнения: 696
Наистина е много тъжно, че има толкова хора около нас, за които тези деца са "неприемлива гледка"... Как щели да обяснят на децата си!?! А те защо си мислят, че са застраховани... И после говорим за толерантност и приемане на различните... на думи сме много силни.
Не предполагах, че някой ще има наглостта на глас да каже, че не иска тези деца да са близо до неговите деца... сякаш са заразни. И не само да го каже, ами и да събира подписи. Тъжно е...

# 6
 • София
 • Мнения: 769
Гледах цяла сутрин предаването по БТВ и споделям мнението изказано от Х.Александров - може би на тези хора, които са против просто трябва да се изясни ситуацията, а не да се нагрубяват. Изненадана съм от тяхната реакция (вероятно тук играят и нечии интереси за терена и просто се възползват от ограничеността им), но щом е факт, трябва да се преодолее. А си мисля и нещо друго - не е ли възможно да се построят къщичките в друг град, където да няма подобно напрежение. На тези деца им трябва спокойствие и добро, човешко отношение, което сме длъжни да им осигурим.

# 7
 • Хасково
 • Мнения: 931
Това което се случва с дома за децата от Могилино е направо възмутително.Типично по български тр да се покажем колко не образован и простоват народ сме.Аз съм силно потресена от думите на майките в този квартал като казват - Как ще си играят с нашите деца и какво да им обясним за тях.Ами нали си майка какво да им обясниш, това е супер възмотително за мен .Децата не са искали да бъдат такива , те не са кой знае по различни от нормалните деца и към тях тр да се отнасяме така както към своите не зависимо от това че са изоставени  и болни.Ами ако те имаха такова дете какво щяха да направят - може би да го оставят в някой дом за да не обясняват че е болно и за да не търпят съжаление и подиграхки.
За мен тези 400 човека са безумно нелоялни и не разбират срещу какво заставатТова не тр да се случва ,НО Е ФАКТ.
БЕЗКРАЙНО СЪМ ВЪЗМУТЕНА

# 8
 • в очите на двама мъже
 • Мнения: 1 367
А каква е гаранцията,че ако се предложи построяването на къщичките в друг град,и там няма да има такова напрежение?Аз също гледах предаването на БТВ,гледах и снощи Милен Цветков и съм напълно съгласна с тях.Много правилно каза Бареков-това прилича на фашизъм и евгеника-дайте да застреляме различните,за да не ни загрозяват пейзажа.Особено ме потресе едно изказване,цитирано в "Тази сутрин"-видите ли,те ако знаели,че точно там ще се построят къщичките,нямало да пращат смс-и за "Великолепната шесторка".Срамота!!!!Но иначе с едно нещо съм съгласна с Х.Александров-въпреки многото филми и репортажи през времето назад,обществото ни се размърда едва когато дойде една журналистка от чужбина и ни хвърли истината в очите.Хареса ми и мнението на Карбовски,че тези деца,а и не само те,може би биха живели по-добре в институции,където да се полагат АДЕКВАТНИ грижи за тях,вместо да бъдат набутвани в приемни семейства,където има риск да бъдат употребени за нечисти цели.

# 9
 • Пловдив
 • Мнения: 1 516
А си мисля и нещо друго - не е ли възможно да се построят къщичките в друг град, където да няма подобно напрежение. На тези деца им трябва спокойствие и добро, човешко отношение, което сме длъжни да им осигурим.

И аз съм на това мнение. Едва ли ще се чувстават добре, където не са желани. Но едва ли ще се намери такъв град, в който никой да не подскочи и да започне да протестира...
Младото момче в интервюто , обаче ме изуми ooooh!. Не мисля, че става дума за образование, а за възпитание в смисъла на толерантността и разбирането към различните... Още не сме общество, а не знам сигурно няма такава дума!

# 10
 • София
 • Мнения: 300
Какво се учудвате!? Нали точно тези хора, оставят децата си по домовете.. А колко още домове има... за деца без родители и с увреждане, който стоят в сянката на този 1 дом в Могилино.. Добре тези деца ще се интегрират.. ами другите.. защо не се прави нещо и за тях Sad
Всички деца трябва да растат сред съвременните хората, а не на забравените от Бога места! Тази жена, която каза х. Приста.. преди 6 години бях на лагер там... Там имаше проститутки и тираджии, който им плащаха за услугите!!! Как там! аз на 17г (тогава) се възмутих, а представяте ли си тези деца да гледат и живеят.. Sad

# 11
 • София
 • Мнения: 9 006
Ситуацията е типична, но не за българите, а изобщо за всички неуки, неграмотни и невежи хора по света. Жалко е, че се случва у нас. Жалко е, че хората са българи, но още по-жалко е, че цари такава безпросветност в 21 век.
А аз лично смятам, че тези деца трябва да се настанят в София, близо до специалисти /имам предвид истински специалисти/, които ежедневно да ги преглеждат. Мисля, че е редно държавата най-накрая малко да си поразвърже кесийката и да отпусне средства за качествено обслужване на тези деца и непрекъснатото им наблюдение от лекарски екип /а не само селският фелдшер/.

# 12
 • София :(
 • Мнения: 71
Ако бях гледала ТВ тази сутрин или снощните предавания щях да се обадя и да им поговоря малко!!! Завърших педагогика и учихме доста неща по тези въпроси!Браво на вас мами...вие същото ги удещате и разбирате, макар и да не сте ги чели като психология на отношенията... Дискутирахме доста тънки моменти около възпитанието и на нашите собствени деца! Та имаше няколко правила едно от които си спомням беше:
!!!   Всяко дете е хубаво да има кукла, на която ние майките- да и извадим краченце, ръчичка, око...без децата да видят разбира се. Така детето няма да се травмира или най-малкото стресне, като види такъв човек на улицата...с някакъв недъг, травма, белег...разбирате ме, нали? Ами ако е неше дете ще се отречем ли от него, защото е различно по някакъв начин???Ще го оставим ли в дом, в който не знаем какво наричат професионлна грижа??? Децата от Могилино са деца на живи родители! Аз не съдя!Има кой да съди! Но как спят спокойно тези родители питам аз? Съвестта им не ги ли гризе, мъчи, тормози???
Нека Бог да бди над всички деца!  

# 13
 • София
 • Мнения: 1 734
Възмущението си няма да описвам.Всеки има право на мнение,което пък се основава на интелект и възпитание.Интересно ми е като толкова са приказливи кметовете преди изборите,защо сега не се намериха други кметове на  други населени места,които да предложат да се построят къщичките на техен терен.Даже и в София май има доста общински терени,но може би ги пазят за изгодни заменки. #2gunfire

# 14
 • Варна- на крачка от Морската градина
 • Мнения: 2 960
Възмущения е меко казано....напълно отговаря на максимата "Далеч от очите -далеч от сърцето"-в симисъл  отдобеч сме трогнати -ама отблизо ...ауууууууу пречат им на гледката   .А иначе  и тези хора от русенския квартал-село са пускали sms-си но са били спокойни един вид ,че това тях няма да ги докосне така пряко...и тогава отдалеч човек е много толератнен,много съжалителен с едно добро ми ти сърце. Mr. Green...ама им почукало на вратата....и те с ужас разбират ,че наистина трябва не да се правят на състрадателни....а трябва да са наистина такива.Ама какво се иска от тях ..нито ще се грижат те за тях ,нито нищо,просто трябва да дарят една усмивка като се разминават с тях-с онези различните.Ей това е жалкото.Отдалеч всички можем да сме добри и да цъкаме с език колко жалко ,колко тъжно ни е за дечицата...ама отблизо  явно нещата се променят коренно...чак достигат до върховен   егоизъм  и невиждано НЕ човеколюбие.Аз се срамувам ,че големи здравомислещи хора  могат така да отблъскват невинните душички....

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт