Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NL

Мнения: 1 560
Момичета помагайте Praynig.....имам телешко,което е нарязано като за кебап..искам да го запържа...,ама ми се ще някаква марината предварително newsm78,че предния път даже правих манджичка с него,и стана едно жилаво... Sick
Ако имате и други идеи казвайте  Wink
Цитирай


Мнения: 568
Ами малко си го варила. Ако е старо особено си иска по-дълго варене. Аз вчера правих в йенска тенджера с гъби, моркови и лук. Но го задушавах над 2 часа. Стана много вкусно.
Марина можеш да направиш с настърган лук и прясно мляко. Но не прекалявай с лука, защото ще почернее месото после. Трябва от вечерта да го сложиш.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Щом ти е за кебап месото от вечерта го накисни във червено вино.На другия ден си го задушавай и го готви повече време2-3-4 часа.
 
Аз имам тенджера под налягане(страшни се съкращава времето за готвене) и откакто я имам нямам проблеми с това месо,което изисква по-дълга обработка ,ако си с обикновинна тенджера...
Цитирай

NL

Мнения: 1 560
Ами малко си го варила. Ако е старо особено си иска по-дълго варене. Аз вчера правих в йенска тенджера с гъби, моркови и лук. Но го задушавах над 2 часа. Стана много вкусно.
Марина можеш да направиш с настърган лук и прясно мляко. Но не прекалявай с лука, защото ще почернее месото после. Трябва от вечерта да го сложиш.

Ако го задуша само с моркови и лук(понеже мъжо е алергичен към гъби)...трябва ли пак да го слагам в марината предварително или не е нужно?
Цитирай


Мнения: 568
Аз сурови пържоли сложих, без да мариновам. Можеш чушки да сложиш вместо гъби, примерно.
Цитирай

някъде там

Мнения: 1 429
съвсем скоро измислих и пробвах една марината за телешко, обичаме го но аз мразя да вися с часове край него, нарязах го на парчета за кебап в една купа, добавих 1/2 кофичка кисело мляко, малко прясно и бяло вино и соев сос, оставих да престои една нощ и после лесно го наготвих и беше едно сочно, а не жилаво   chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.