Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора


Мнения: 3 916
А сега де  Crossing Arms Имам бойна задача да направя торта, която да не съдържа захар, кремове, шоколад и т.н., и да не е сладка. Обаче в същото време да изглежда като "истинска"...

Единствената солена торта, която съм правила е - палачинки с различен пълнеж между тях, вкусни ми се получават, но определено външния им вид не е като на "истинска" торта.
Нямам идея какво да направя - ясно, че основното за намазване ще ми е или майонеза, или картофено пюре, обаче с какво мога да оцветя майонеза, респ. картофено пюре? Или крема сирене например - мисля, че ще станат хубави розички със шприца, обаче как да го оцветя? И как да не се олея в комбинирането на различни вкусове, та хем имитацията да е пълна, хем да е и вкусно?

От темите за сладките торти знам, че там всичко може да се изимитира, моля ви сега да ми помогнете за обратния вариант - как и с
какво да изимитирам сладка торта? Приемам всякакви идеи. Знам, че тук са съсредоточени много истински корифеи в кухнята, разчитам на вашата находчивост!

Ще бъда онлайн отново чак във вторник, а "бойната задачка" ми е за 8-ми март, така че не е супер спешно, и ще съм ви наистина благодарна за помощта!
« Последна редакция: пт, 29 фев 2008, 13:44 от BirdsFlu »
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 315
ами това което ми хрумва е да си направиш блат по рецептата за солен кекс.
после го срязваш на 2.

вместо крем разбиваш крема сирене или извара с разбита сметана да стане на крем и мажеш блатовете.

за оцветяване освен сладкарски бои, може да ползваш подправки: червен пипер, чубрица, джоджен, черен пипер.

за декорация вместо плодове слагаш изрязана на фигурки чушка, ро3ичка от домат и подобни.
има много идеи в съседната тема да ядем красиво.
« Последна редакция: пт, 29 фев 2008, 14:21 от asyalein »
Цитирай

София

Мнения: 9 152
Със сладкарски бои можеш да оцветиш и майонеза, и крема сирене. Изцедено кисело мляко също. Аз са основа бих ползвала все пак палачинки, защото това ми е любимата солена торта. Отвън я намажи с крема сирене и цедено мляко като глазура или крем, а декорацията с оцветена майонеза.

Извинявай, но не мога да се стърпя, любопитна съм, защо трябва да направиш именно такава торта Smile
Цитирай


Мнения: 310
Със сладкарски бои можеш да оцветиш и майонеза, и крема сирене. Изцедено кисело мляко също. Аз са основа бих ползвала все пак палачинки, защото това ми е любимата солена торта. Отвън я намажи с крема сирене и цедено мляко като глазура или крем, а декорацията с оцветена майонеза.

Извинявай, но не мога да се стърпя, любопитна съм, защо трябва да направиш именно такава торта Smile

Подкрепям идеята за рецептата. И на мен също ми е интересно защо точно такава торта
Цитирай

DE

Мнения: 4 638
За блатове за солена торта не мога да помогна. Може би такива блатове с подходяща плънка между тях ще свършат работа. В purviya пост видях много добри съвети.
Ако решиш да направиш палачинкова торта, ще стане пак като истинска, ако намажеш по-обилно отстрани и отгоре. Не мажи с майонеза или карт. пюре, като засъхнат си променят цвета и става не много красиво. Най-добре изглежда намазано с топено сирене, можеш леко да го позатоплиш на микровелето, за да омекне и да се маже по-лесно, после ще стегне и заглади почти само. С топено сирене ще станат и хубави розички и украса, няма да се разтича. Можеш да го оцветиш с червен пипер или кетчуп за червено , с маслинена паста - черно, с пасиран пресен магданоз - зелено. Защо да не ползваш и сладкарски бои за други цветове...
Ето как изглежда украса на палачинкова торта, правена с топено сирене - направила съм я набързо и не съм се старала, но ти като вложиш повечко фантазия, ще стане супер.
http://images24.snimka.bg/005263534-big.jpg
Цитирай


Мнения: 3 916
Извинявай, но не мога да се стърпя, любопитна съм, защо трябва да направиш именно такава торта Smile

Обещах на сина ми, който не вкусва сладки торти (и въобще сладко). И трябва да си спазя обещанието. Поне половин час ми обясняваше, че хем трябва да е "като истинска", хем да не е сладка  Crazy И розички трябвало да има, ама от жълт и червен пастет  Crazy Понякога просто ме гръмва това дете с нестандартните си кулинарни желания. Правила съм "пица с кебапчета" например, или банички с моркови  Crazy Моля, не ми се смейте  Crossing Arms
Цитирай

DE

Мнения: 4 638
После непременно снимай и пусни резултата, ще ми е интересно да видя какво се е получило.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 315
Понякога просто ме гръмва това дете с нестандартните си кулинарни желания.

децата знаят най-добре какво е добре за тялото им и от какво имат нужда, затова и понякога имат такива странни идеи.
добре, че поне му готвиш тези неща.  Peace

като бях дете постоянно ме тъпчеха, после ми беше трудно да започна да се вслушвам в тялото си,  но успях. Cool
Цитирай


Мнения: 3 916
Супер идеи ми дадохте, знаех си, че няма начин да не ме насочите в правилната посока  Hug Ще докладвам за резултата, непременно.
Цитирай

Варна

Мнения: 549
Според мен с палачинки за основа ще ти е по-лесно.А за разнообразие в цветовете използвай сладкарски бой.
Цитирай

София

Мнения: 1 035
ако не искаш да изпобзваш оцветители, можеш да направиш розово с червено цвекло, оранжево  с тиква, зелено със спанак или магданоз. Мисля си, че меко крема сирене (+сметана, както е казала asyalein), е най-добрия вариант за "глазура", защото най-няма да си промени вида с времето. Розичките от пастет са добра идея, даже се сещам за един пастет в туби, който излиза в звездовидна форма. Обаче е от риба, сещаш ли се? Но дали няма да потъмнее все пак?
А за блатовете наистина трябва да си изпечеш блатове, защото палачинките винаги се деформират като ги наредиш по много.
Браво на твоя син, сигурна съм, че ще има голям успех с тази торта (поне сред момчетата 35)
Цитирай


Мнения: 9 731
много сполучливо се шприцова разбит тарама хайвер. Аз съм шприцовала, запазва си перфектно рисунъка.
Може върху тортата да се направи украса - да се нареди във формата на цвете или друго маслини, чушки (цветни),варено яйце... после се залива с желатин, без да е подсладен, като яйцата на фаберже. Ще е много ефектно - красиви цветни форми да се виждат през прозрачния желатин.

Аз също мисля, че с блат от солен кекс ще стане идеално. Ще се върже и като вкус и със сирена и с хайвери, пастети, маслини, домати - всичко.
Цитирай

София

Мнения: 1 035
уха, как се вдъхнових, чак ми се прииска и аз да направя солена "сладка" торта 35
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Здрасти!

За блатовете може да използваш някоя рецепта за солен кекс(опечи го във форма за торта и после го разрежи на две или три, за да получиш платки като при торта) или да накиснеш хляб и после да го омесиш с крема сирене и малко масло за спойка и да оформиш в каквато форма искаш. Пак от крема сирне с масло може да направиш много красива украса (и розички дори), но се изисква повече опит и сръчност. Иначе от тънко нарязан салам, шунка и кашкавал също стават красиви розички. Гледах наскоро нещо подобно, един чешки форум - ще се опитам да намеря снимката.

Снимките са на Джули (същата дама от която имам рецептата за меденки)!


« Последна редакция: пт, 29 фев 2008, 19:05 от natalyna »
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 304
Аз бих направила палачинква торта, отгоре намазана със крема сирене, върху него щприцован чеснов пастет (леко оранжев на цвят) или пастет . Много отдавна бях правила и не е нищо особенно, но виж я:
Иначе между редовете вече си импровизираш Wink

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора