Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 фев. 2008, 13:38 ч.
  • Преглеждания  15 046  Мнения  22  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 4 805
А сега де  Crossing Arms Имам бойна задача да направя торта, която да не съдържа захар, кремове, шоколад и т.н., и да не е сладка. Обаче в същото време да изглежда като "истинска"...

Единствената солена торта, която съм правила е - палачинки с различен пълнеж между тях, вкусни ми се получават, но определено външния им вид не е като на "истинска" торта.
Нямам идея какво да направя - ясно, че основното за намазване ще ми е или майонеза, или картофено пюре, обаче с какво мога да оцветя майонеза, респ. картофено пюре? Или крема сирене например - мисля, че ще станат хубави розички със шприца, обаче как да го оцветя? И как да не се олея в комбинирането на различни вкусове, та хем имитацията да е пълна, хем да е и вкусно?

От темите за сладките торти знам, че там всичко може да се изимитира, моля ви сега да ми помогнете за обратния вариант - как и с
какво да изимитирам сладка торта? Приемам всякакви идеи. Знам, че тук са съсредоточени много истински корифеи в кухнята, разчитам на вашата находчивост!

Ще бъда онлайн отново чак във вторник, а "бойната задачка" ми е за 8-ми март, така че не е супер спешно, и ще съм ви наистина благодарна за помощта!

Последна редакция: пт, 29 фев 2008, 13:44 от BirdsFlu

Реклама
# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 478
ами това което ми хрумва е да си направиш блат по рецептата за солен кекс.
после го срязваш на 2.

вместо крем разбиваш крема сирене или извара с разбита сметана да стане на крем и мажеш блатовете.

за оцветяване освен сладкарски бои, може да ползваш подправки: червен пипер, чубрица, джоджен, черен пипер.

за декорация вместо плодове слагаш изрязана на фигурки чушка, ро3ичка от домат и подобни.
има много идеи в съседната тема да ядем красиво.

Последна редакция: пт, 29 фев 2008, 14:21 от asyalein

# 2
  • София
  • Мнения: 11 707
Със сладкарски бои можеш да оцветиш и майонеза, и крема сирене. Изцедено кисело мляко също. Аз са основа бих ползвала все пак палачинки, защото това ми е любимата солена торта. Отвън я намажи с крема сирене и цедено мляко като глазура или крем, а декорацията с оцветена майонеза.

Извинявай, но не мога да се стърпя, любопитна съм, защо трябва да направиш именно такава торта Simple Smile

# 3
  • Мнения: 311
Със сладкарски бои можеш да оцветиш и майонеза, и крема сирене. Изцедено кисело мляко също. Аз са основа бих ползвала все пак палачинки, защото това ми е любимата солена торта. Отвън я намажи с крема сирене и цедено мляко като глазура или крем, а декорацията с оцветена майонеза.

Извинявай, но не мога да се стърпя, любопитна съм, защо трябва да направиш именно такава торта Simple Smile

Подкрепям идеята за рецептата. И на мен също ми е интересно защо точно такава торта

# 4
  • DE
  • Мнения: 5 944
За блатове за солена торта не мога да помогна. Може би такива блатове с подходяща плънка между тях ще свършат работа. В purviya пост видях много добри съвети.
Ако решиш да направиш палачинкова торта, ще стане пак като истинска, ако намажеш по-обилно отстрани и отгоре. Не мажи с майонеза или карт. пюре, като засъхнат си променят цвета и става не много красиво. Най-добре изглежда намазано с топено сирене, можеш леко да го позатоплиш на микровелето, за да омекне и да се маже по-лесно, после ще стегне и заглади почти само. С топено сирене ще станат и хубави розички и украса, няма да се разтича. Можеш да го оцветиш с червен пипер или кетчуп за червено , с маслинена паста - черно, с пасиран пресен магданоз - зелено. Защо да не ползваш и сладкарски бои за други цветове...
Ето как изглежда украса на палачинкова торта, правена с топено сирене - направила съм я набързо и не съм се старала, но ти като вложиш повечко фантазия, ще стане супер.
http://images24.snimka.bg/005263534-big.jpg

# 5
  • Мнения: 4 805
Извинявай, но не мога да се стърпя, любопитна съм, защо трябва да направиш именно такава торта Simple Smile

Обещах на сина ми, който не вкусва сладки торти (и въобще сладко). И трябва да си спазя обещанието. Поне половин час ми обясняваше, че хем трябва да е "като истинска", хем да не е сладка  Crazy И розички трябвало да има, ама от жълт и червен пастет  Crazy Понякога просто ме гръмва това дете с нестандартните си кулинарни желания. Правила съм "пица с кебапчета" например, или банички с моркови  Crazy Моля, не ми се смейте  Crossing Arms

# 6
  • DE
  • Мнения: 5 944
После непременно снимай и пусни резултата, ще ми е интересно да видя какво се е получило.

# 7
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 478
Понякога просто ме гръмва това дете с нестандартните си кулинарни желания.

децата знаят най-добре какво е добре за тялото им и от какво имат нужда, затова и понякога имат такива странни идеи.
добре, че поне му готвиш тези неща.  Peace

като бях дете постоянно ме тъпчеха, после ми беше трудно да започна да се вслушвам в тялото си,  но успях. Sunglasses

# 8
  • Мнения: 4 805
Супер идеи ми дадохте, знаех си, че няма начин да не ме насочите в правилната посока  Hug Ще докладвам за резултата, непременно.

# 9
  • Варна
  • Мнения: 549
Според мен с палачинки за основа ще ти е по-лесно.А за разнообразие в цветовете използвай сладкарски бой.

# 10
  • София
  • Мнения: 1 039
ако не искаш да изпобзваш оцветители, можеш да направиш розово с червено цвекло, оранжево  с тиква, зелено със спанак или магданоз. Мисля си, че меко крема сирене (+сметана, както е казала asyalein), е най-добрия вариант за "глазура", защото най-няма да си промени вида с времето. Розичките от пастет са добра идея, даже се сещам за един пастет в туби, който излиза в звездовидна форма. Обаче е от риба, сещаш ли се? Но дали няма да потъмнее все пак?
А за блатовете наистина трябва да си изпечеш блатове, защото палачинките винаги се деформират като ги наредиш по много.
Браво на твоя син, сигурна съм, че ще има голям успех с тази торта (поне сред момчетата Joy)

# 11
  • Мнения: 10 593
много сполучливо се шприцова разбит тарама хайвер. Аз съм шприцовала, запазва си перфектно рисунъка.
Може върху тортата да се направи украса - да се нареди във формата на цвете или друго маслини, чушки (цветни),варено яйце... после се залива с желатин, без да е подсладен, като яйцата на фаберже. Ще е много ефектно - красиви цветни форми да се виждат през прозрачния желатин.

Аз също мисля, че с блат от солен кекс ще стане идеално. Ще се върже и като вкус и със сирена и с хайвери, пастети, маслини, домати - всичко.

# 12
  • София
  • Мнения: 1 039
уха, как се вдъхнових, чак ми се прииска и аз да направя солена "сладка" торта Joy

# 13
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Здрасти!

За блатовете може да използваш някоя рецепта за солен кекс(опечи го във форма за торта и после го разрежи на две или три, за да получиш платки като при торта) или да накиснеш хляб и после да го омесиш с крема сирене и малко масло за спойка и да оформиш в каквато форма искаш. Пак от крема сирне с масло може да направиш много красива украса (и розички дори), но се изисква повече опит и сръчност. Иначе от тънко нарязан салам, шунка и кашкавал също стават красиви розички. Гледах наскоро нещо подобно, един чешки форум - ще се опитам да намеря снимката.

Снимките са на Джули (същата дама от която имам рецептата за меденки)!


Последна редакция: пт, 29 фев 2008, 19:05 от natalyna

# 14
  • Пловдив
  • Мнения: 3 307
Аз бих направила палачинква торта, отгоре намазана със крема сирене, върху него щприцован чеснов пастет (леко оранжев на цвят) или пастет . Много отдавна бях правила и не е нищо особенно, но виж я:
Иначе между редовете вече си импровизираш Wink

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт